şanzıman yağ değişimi yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Feyzullah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
vites geçişlerinde bir problem yoksa değiştrme bnce ..
değiştrticeksende bu işi iyi bilen bir yerde yaptr

vites geçişleri problem yaptığı zamanmı değişecek:rolleyes::rolleyes:
altı üstü yağ ya ne yi zor ki bunun..

Bu gibi işleri hafife almamakta fayda var. Hayatımda ilk defa otomatik vitesli araç aldım, o nedenle bu tip araçlara yabancıyım. Onun için servise her gittiğimde yağını kontrol ettiriyorum. Kontrolden sonra değişim zamanına daha var diyorlardı. Sanırım ya yağın özelliği bozulmaya başladı yada filitrede sorun oldu, geri vitese takınca tepki verme süresi eskiye oranla uzamaya başladı.

valla benimkide 120.000'e yaklaştı.bende en kısa zamanda değiştireceğim.3'e-5'e bakmadan değiştirmek lazım yoksa arıza yaparsa işin içinden çıkamayız :D

Bende bilmiyordum şanzıman yağı değişimi olduğunu.Arabam 72binde masraf çıktı yine desenize :S

vites geçişleri problem yaptığı zamanmı değişecek:rolleyes::rolleyes:
altı üstü yağ ya ne yi zor ki bunun..

el işçiliğiyle değil makina aracılığıyla yapılan bir işlem.. o makinada heryerde yok..

el işçiliğiyle değil makina aracılığıyla yapılan bir işlem.. o makinada heryerde yok..

mustafa makina derken hani şu motor yağını yağ koyduğu yerden çakan makina gibi bişeymi yoksa farklı bi makinamı var.

oto. şanzumanlarda yağ boşaltmak oldukça zahmetli oluyor, hele tork konvertörünün içindeki yağı boşaltmak çok çok zor.. tam emin değilim ama bu cihaz içeride yağ kalmayacak ve sıkıntı çıkartmayacak şekilde boşaltmaya yarıyor. aksi takdirde eski yağ ile yeniyi karıştırmış ve beklenen faydayı minimize etmiş olur.

makineyle çekiyorlar çoğunluk pratik oluyor makiende yağın çoğunu alıyor zaten biz honda jazz ın değiştirdik epey yağ çıkdı içinden üstten yeni yağı koyduk araba tiptronik vitesdi direksiyondan kumandalılardan acayip titriyordu titremesi kesildi nerdeyse gidişi değişdi..

Geri