şanzıman yağ değişimi yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Feyzullah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Feyzullah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2003 model astra g otomatik vites aracımın normal yağ bakım zamanı geldi bu gün yarın gidip değiştirecem aracım 97.000 km ye geldi ve daha önce hiç şanzıman yağı değişmemiş.otomatik vitesde şanzıman yağı değiştiren arkadaş varmı.kaça mal oldu ve hangi yağı kullandı eğer değiştiren yada bilgisi olan varsa bi zahmet yardım edin 1-2 gün içinde değiştirecemde.

şimdiden teşekkürler.

ATF yağ koyman lazım, mobil marka tavsiye ederim. otomatikler kaç lt. yağ alıyor bilmiyorum ama yanılmıyorsam lt.si 10 lira civarında. contayı da değiştirmen lazım. orjinaline bulamazsan contacı da kestirebilirsin. işçilik olarak ne alırlar bilmiyorum. ben manuel corsanın değiştirdim. 1.6 lt. yağ, (lt.si 8 lira), 5 liraya conta kestirdim ve 15 lira işçilik verdim.
seninki de serviste yapmazsan ok fazla bir rakam tutmaz.

passatın yağ değişimi yetkili servisde 265TLye mal oldu. atf tipi d3 yani 3.kuşak yağ kullanılıyor sanırım.. artı filtrelerde değişiyor..

yalnız bu işlemde kullanılan özel bir cihaz var ve heryerde de yok. o nedenle hem bu cihaz olmalı, hemde bu cihazı kullanabilecek ehil kişiler olmalı..

Bir sorum olacaktı arkadaşlar bu yağ değişimi için önerilen aralık nedir

diğer markalalrı bilmiyorum ama vw'nin önerdiği aralık 60bin km..

eyvallah :)

diğer markalalrı bilmiyorum ama vw'nin önerdiği aralık 60bin km..

Genel olarak diğer markalarında değişim km .leride ayni.
Böyle olmasına rağmen her nedense kullanıcılar janzıman yağının değişimini pek önemsemiyorlar.;)

vites geçişlerinde bir problem yoksa değiştrme bnce ..
değiştrticeksende bu işi iyi bilen bir yerde yaptr

servisi aradım 21 lira yağın litresi x 3 litre,1 saat işçilik 77 lira kdv dahil dedi opel karta %25 indirim var diyo bide.bu ne ya 21 liraya 1 litre yağ normalmi

castrolün en pahalı atf yağının litresi 15lira. Demekki servisin bu yağdan kârı var... Ama 3-5e bakma bence, uzun zaman binmeyi de düşünüyorsan değişimini yaptır. Allah muhafaza şanzıman arızaları çok pahalı, komple şanzumana 7-8bin lira istiyorlar.

Geri