sanal makine oluşturma

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
geçenlerde Cihan abinin yolladığı tis 2000i kargodan aldım hemen eve gittim fakat benim laptoplar 64 bit programda 16 bit olduundan bir türlü çalıştıramadım sanal makineden bahsedilmiş fakat bir türlü oluşturamadım işlemcim intel i5 2450 m bazı yerlerde işlemci anal makineyi desteklemezse çalışmaz diye yazılmış microsoftun programlarınıda denemedim olmadı:(xp mode virtual pc) yardımcı olabilecek var mı

OPCOM bilmiyorum ama VMware ile denediniz mi? Virtual PC den daha iyidir.

bu programlardan 3 tane denedim vmware dahil ama beceremedim tam olarak nasıl çalıştırılıyor belkide ben yanlış yapıyorum

Kardeş "sanal makine" deyince aklına "herşeyiyle çalışan bir PC" gelmesin. Sanal makine yazılımları sana, destekledikleri işletim sistemlerini kurabileceğin, bu işletim sistemlerinin üzerine de işletim sistemlerinin desteklediği yazılımları kurabileceğin "boş PC" ler sunar. Yani sıfırdan bir sanal makine oluşturduğunda bu sanal makinanın üzerine önce işletim sistemi yüklemen gerekir.
Ya da, etrafındaki arkadaşlarında sanal makina kullanan varsa onlardan vmdi dosyasını alıp, copy-paste ile kendi sanal makinana "işletim sistemin bu dosyadır" diye tanımlayabilirsin.

geçenlerde Cihan abinin yolladığı tis 2000i kargodan aldım hemen eve gittim fakat benim laptoplar 64 bit programda 16 bit olduundan bir türlü çalıştıramadım sanal makineden bahsedilmiş fakat bir türlü oluşturamadım işlemcim intel i5 2450 m bazı yerlerde işlemci anal makineyi desteklemezse çalışmaz diye yazılmış microsoftun programlarınıda denemedim olmadı:(xp mode virtual pc) yardımcı olabilecek var mı

Ben hem ev hem iş bilgisayarlarımda windows8 yanında sanal xp ve Windows 7 yanında sanal xp kullanıyorum.Bu işi wmvare ile yapıyorum.fakat bunu yapmak isteyen kişide wmvare den hariç birde işletim sistemi dosyası olması lazım.benden acil istemezsen sana iki programında cdsini kargo ile gönderirim.her ikisi içinde sana yardımcı olabilirim. kurulum içinde istersen teamviewer bağlantı yaparak kurulumu gerçekleştirebiliriz.

bende bir sene önce windows 7 64bit bilgisayara vmware ile sanal xp kurarak tis2000 i çalıştırmıştım. şimdi tekrar baktım çalışıyor hala.

Ubuntu 13.10 üzeri Oracle Virtualbox üzeri windows xp üzeri tis2000 :rakir:

Ekli dosyalar

• Screenshot from 2014-06-16 16:38:31.webp
    Screenshot from 2014-06-16 16:38:31.webp
    10.6 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot from 2014-06-16 16:39:07.webp
    Screenshot from 2014-06-16 16:39:07.webp
    12.4 KB · Görüntüleme: 18
bende xp mode yüklü xp işletim sistemi cd olarak var hangi siteye baktıysam bunu yazmamışlar bende neden olmuyor diyorum:) xp cdsi ile deneyeyim birde

xp cdsi ile denedim ama olmadı bilgisayaraınıza takılı hiçbir sabit disk bulunamadı yazıyor

xpy kurdum fakat bu seferde cdyi görmedi ne zor işmiş:(

Geri