sanal makine oluşturma

xpy kurdum fakat bu seferde cdyi görmedi ne zor işmiş:(

Sanal makina host'un (kendi gerçek bilgisayarın) aygıtlarını otomatik görmez. Kurulumu yapıp sanal makinayı başlattıktan sonra host'tan sanal makinaya CD sürücüyü geçirmen gerekiyor. Aynısı USB portlar için de geçerli, USB diski hangi porta taktıysan o portu sanala geçirmen lazım.

Sanal makina host'un (kendi gerçek bilgisayarın) aygıtlarını otomatik görmez. Kurulumu yapıp sanal makinayı başlattıktan sonra host'tan sanal makinaya CD sürücüyü geçirmen gerekiyor. Aynısı USB portlar için de geçerli, USB diski hangi porta taktıysan o portu sanala geçirmen lazım.

abi peki bunu nasıl yapabilirim bir türlü anlayamadım sanal makina işini

abi peki bunu nasıl yapabilirim bir türlü anlayamadım sanal makina işini

Sanal makina yazılımı olarak ne kullanıyorsun? VMWare? Oracle VirtualBox?

Oracle VirtualBox kullanıyor isen, sanal makinayı başlattıktan sonra, üst kısımda menüde "Devices" var, ona tıklayıp açılan menüde "CD/DVD Devices"a tıklıyorsun, sana listeliyor Host Drive D, Host Drive E gibi (CD sürücün kendi bilgisayarında hangi sürücüde ise onu gösteriyor). CD hangisi ise onu seçiyorsun.

VMWare kullanmadığım için onda nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Eğer windows 8 ise HyperV rahat kullanabilirsin.

Sanal makina yazılımı olarak ne kullanıyorsun? VMWare? Oracle VirtualBox?

Oracle VirtualBox kullanıyor isen, sanal makinayı başlattıktan sonra, üst kısımda menüde "Devices" var, ona tıklayıp açılan menüde "CD/DVD Devices"a tıklıyorsun, sana listeliyor Host Drive D, Host Drive E gibi (CD sürücün kendi bilgisayarında hangi sürücüde ise onu gösteriyor). CD hangisi ise onu seçiyorsun.

VMWare kullanmadığım için onda nasıl yapıldığını bilmiyorum.

abi hallettim sonunda virtual box kullanıyorum bende:)

Geri