SAE-EP80 şanzıman yağı nerden bulucaz ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
doğrudur onlarda sae-ep80 olarak geçmeye bilir sadece ep80 olarakda geçebilir ama ben orjinal gm ürünü aradığım için zorlanıyorum istiyorumki orjinali olsun..

şanzıman yağı değişim aralığı nedir acaba, yoksa ölçülüp mü değişiliyor, debriyaj balatasıyla ilgili mi?

bir arkadaşın dediğine göre kitapçıkda yazan 40 binde bir miş bana görede yağın cinsi ne olursa olsun ya belli bir km yada belli bir süre sonra değişmesi gerekir sonuçda içindeki yağlama kabiliyetini sağlayan viskonsinite özelliği bitiyor sudan farkı kalmıyor..

ama servislere sorsan 100 binden önce değişmezler ustalarda öyle :D

Arkadaşlar ben 20 gün önce aldım Castrol SAE 80 EP sanayideki yağcıların çoğunda var.Fiyatıda 20-30 lira aralığında(3 litre)

SAE-EP80 sanayideki bütün yağcılarda vardır, yalnız ben de aradım ama küçük ambalaj olarak yok, 18 ltlik tenekeden lt ile alıyorsun. mobil ep-80 yağın lt.sini 8 liraya aldım.
çoğu yağcı ve usta sattığı yada koyduğu yağın ep-80 numara olduğunu bilmiyor. genelde 80 numara şanzuman yağı diye satıyorlar.
dikkat edeceğin bazı yağcı ve ustalar 80 nunara yağ yada 80-90 olarak geçen başka bir yağ kullanıyor, kesinlikle bunları alma. sen olmazsa 80 numara şanzuman yağı olarak sor ve orjinal tenekesi olup olmadığını sorduktan sonra tenekenin üzerine bak üzerinde sae-80 olarak yazıyor. mümkünse bulabilirsin mobil, bulmazsan bp marka alabilirsin.

ben opelcilere gittim orjinal olsun diye opel parçacılarına gittim.

ek olarak mobilci castrolcü bp cileri gezmedim açıkcası daha öncede dediğim gibi orjinali dışında bir yağa yanaşmadığım için bakmadım ama gittiğim hiç bir opelcide atf dışında yağ yokdu 8 tane opel parçacısına gittim hiç birinde yok..

Castrol SAE 80 EP'i ben kendi aracıma 1 ay önce koydurdum. Hiç bir problem yok. Castrol bölge bayisinin deposundan almıştım. .

ok olmadı castrol a da bakıcam sağolun

Geri