sabahları motoru ısıtır mısınız

odevinimo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sabahları arabayı çalıştırır çalıştırmaz gidermisiniz yoksa rölantide ısınmasını mı beklersiniz hangisi doğru sizce ve neden

kanaatim bir 10 saniye beklemekten yana. en azindan motor yagi kivamina geliyor heryere ulasiyor.

LPG kullandığım için ısınmasını bekliyorum.

sadece benzinde biniyor olsam 10-15sn beklerim ve yürürüm...

LPG kullandığım için ısınmasını bekliyorum.

sadece benzinde biniyor olsam 10-15sn beklerim ve yürürüm...
peki bu bekleme ne kadar sürüyor

en güzel aracı ısıtma araba yürürken nazikçe ısıtmadır...

Aracımı çalıştırır vede nazikçe yürürüm fazla yüklenmeden zaten araçlarınızın kullanım kitapçıklarını okursanız bu bilgilerin aynısı mevcut gidipte sanayide ve başka yerde sorarsanız çeşit çeşit yorumlar çıkar tercih sizin

en az 1 dk rölantide bekliyorum. Sonra yavas yavaş yürüyorum.

aracım dizel olduğu için muhakkak ısıtırım.yazın 1 dk kadar kışın aracı çalıştırırım dışındaki karları filan temizleyinceye kadar araç ısınır ve ilk 1-2 km zorlamadan kullanmaya gayret ederim.

kitapçık ta yazanda bu zaten aracı ısıtma olayı yok aracı çalıştırıp kısa bir süre 5 10 sn kadar yola çıkmak zorlamadan ısınana kadar motor ki zarar görmesin

ya bu mevzu bence merdiven altından geçermisiniz gibi birşey. 1000km yapmadan sakın gaza yüklenmeyin derlerdi sıfır araçlar için, yada arabayı stop etmeden önce rolantide bekleyin derlerdi, yada aracı stop etmeden önce gaz a bir kere basın ve kontağı kapatın derlerdi. bana göre tamamen zaman kaybı. bin çalıştır devam et yolun açık olsun. eksi 35 derece soğuk varsa havada onu bilmiyorum belkide 5 yada 10 sny beklemek olabilir ama hurafe geliyor bana....

Geri