1.6 CDTI Rölantide titreşim

RedLine99

Kayıtlı Kullanıcı
20-Denizli
Merhaba arkadaşlar , 2016 model a2 kasa 1.6 dizel aracım 145.000km de. Zincir hiç değişmedi. Soğuk marşlarda aracı yaklaşık 1km sürene kadar hafif kurma dişlisi sesi de mevcut 1km civarı gittiğimde kesiyor. İlk marştaki zincir şakırdaması ise son yağ bakımında gm yağ filtresi ve top tec 4600 yağ ile birlikte neredeyse sıfıra indi diyebilirim fakat kurma dişlisi sesi var hafif.

Asıl soruma gelecek olursak aracın rölantide biraz titreşimli , sarsıntılı çalıştığını düşünüyorum veya bana öyle geliyor bilemiyorum. Rölantide dalgalanma , çekiş sorunu gibi hiçbir problemim yok fakat rölantide kaputu açtığımda üst koruma kapağının , soğutma kabı kısmındaki hortumların ve turbo hortumunun sallantısını hissedebiliyorum. Araç içinde koltuk ve direksiyonda bariz bir titreşim yok fakat bu konuyu kafaya takmış durumdayım.

Dizel motor için normal bir durum mudur ? Yoksa takozlarda mı problem vardır sizce ? 1.6 cdti sahipleri yorum yaparsa sevinirim.

Geçen ay üst takozlari, hem sağ hemde sol ikisininde değiştirdim, orjinal GM sol takoz çok pahalı üstelik çok zor buldum,

Geçen ay üst takozlari, hem sağ hemde sol ikisininde değiştirdim, orjinal GM sol takoz çok pahalı üstelik çok zor buldum,
Sizdeki belirtiler neydi ve değiştikten sonra nasıl oldu acaba hocam ?

Selamlar , bu durumda kolaydan zora doğru adımları izleyin , öncelikle egr borusu dolmuştur temizlemesi çok kolay bunu yapın ve sensörünü temizleyin. Bu ikisi işinizi çözecektir , motor kulak ları kopmuş yada deforme olmuş olsa ise titreşimi aşırı hissettirir.. bir deneyin bakalım sonucu paylaşın.

Selamlar , bu durumda kolaydan zora doğru adımları izleyin , öncelikle egr borusu dolmuştur temizlemesi çok kolay bunu yapın ve sensörünü temizleyin. Bu ikisi işinizi çözecektir , motor kulak ları kopmuş yada deforme olmuş olsa ise titreşimi aşırı hissettirir.. bir deneyin bakalım sonucu paylaşın.
Teşekkürler hocam deneyeceğim

Titreşimi vidyo çekip paylasirmisin bakalım, belli olur az çok takozlardan olduğu

Daha önce şöyle çektiğim bir video vardı. Burada araç 3-4 gün yattıktan sonraki marşta hemen kaputu açıp çektiğim bir video. Motor biraz sesli , kurma dişlisinin ses yaptığını biliyorum yaklaşık 1km sürünce kesiyor ve sıcak marşta yapmıyor.

Videoda motorun hafif titreşimi dikkatli bakarsanız görebilirsiniz

Son düzenleme:
Selamlar ,bunda zincir sesi çok bence...sanki paletlerden de bayağı geliyor gibi. Titreşim normal diyebiliriz.

Selamlar ,bunda zincir sesi çok bence...sanki paletlerden de bayağı geliyor gibi. Titreşim normal diyebiliriz.
Videoda biraz fazla geliyor serdar hocam doğru. Aracı yaklaşık 2-3dk sürünce bu sesi kesiyor sıcak marşta ise hiç yapmıyor. 3-4 gün yatmış araçtaki marş bu yine de kurma dişlisi ses yapıyor fakat ısınınca kestiği için şimdilik zincir değiştirmiyorum ilerleyen km lerde duruma bakacağım 5 bin km sonra yağ bakımı var belki orada zincir değişimi düşünürüm

• Beğen
Tepkiler: serdaraslan
Geri