sabahları aracınızı nasıl ısıtıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kustooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aracınızın soğuk motorunu nasıl ısıtıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    217
5. seçenek

aracın kullanma klavuzunda..
aracı çalışırdıktan sonra derhal hareket edin yazıyor..

durduk yere motoru çalıştırmak zararlıymış diyor..

ben de bunu merak ediyodum. genelde durduğu yerde bi iki dakika ısıtılması gerektiği söylenirdi. babadan dededen böyle gördük... gerçekten de araç daha rahat kalkıp gidiyo öle yapınca.

ama kullanma kılavuzu diyosa doorudur heralde:D

bende otamatik cikle nin devreden çıkmasını bekliyorum bi de nanotech diye bi icat var onu kullan maya başladim

walla ben kapığı açıyorum anahtarı kontağa takıp direk marşa tabii hemen çalışır makina bekleme yok vitese takıp haraket ederim

paylaşım için herkese teşekkürler...

bas kontağa...çık yola..bekleyemem valla..yeterki araba çalışsın..

bu konu için ankete bile gerek yoktu aracın kitapçığı beklemeden hareket edin diyorsa öyle yapmak lazım

Acelem yoksa duşuk devirde ilerliyerek hareket halinde ısıtıyorum. Acelem varsa allah ne verdiyse, mesela bugun acelem vardı 180i gördüğümde daha mavideydi hararet göstergesi. Duruma göde değişiyor anlıyacagınız ama asla durarak rolantide ısıtmam.

Hatirliyor musunuz?! Cocuklugumuzda arabalar nasil isitilirdi, dakikalarca yüksek gazla!!??!!

Rolantide ısıtmak ile yolda ısıtmak arasında motora verilen zararla ilgili bir fark yok. Kitapta da belirtildiği gibi, motorun ısıtılması sırasında rolantide beklerseniz benzini boşa harcamış oluyorsunuz. Basıp gitmek benzin tasarrufu sağlıyor.

Geri