sabahları aracınızı nasıl ısıtıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kustooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aracınızın soğuk motorunu nasıl ısıtıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    217
Abarth'a katılıyorum... En az tasarruf ve aşınma için ideal (benzinliler dahil)

durduğu yerde, rolantide, jiklenin devreden çıkmasını; devrin normale dönmesini beklerim

Çalıştırırım havanının soğukluğuna göre en fazla 25-30sn felan beklerim sonra düşük devirli motor ısınana kadar kullanırım.Genelde arabayı çalıştır montu çıkar, kemeri tak bu zaman geçmiş oluyor:D Yazın beklemem en fazla kemer zamanı oluyor 10sn:)

odunla bazende meşe kömürüyle
:) :) :)
artık havalar ısındı kısa surede ısınıyor zaten calıstırıp makul devırde devam edıyorum

çalıştır ve kemerini tak sonra saki bir modda araç ısınana kadar devam sonra süper moda geç :)

düşük devirlerde normal bi şeklide ilerleyerek ısıtırım

Cevabı bariz olan bir anket :)...Kullanma kılavuzunda kesinlikle rolantide beklemeyin diyor (gaz vermek zaten olası değil, şahin'mi bu). Çalıştırın, yola çıkın ve yüksek devirlere çıkmadan yola devam edin diyor... Ben öyle yapıyorum...
:good:
Kullanma klavuzunda söylediği gibi yapıyorum ben de. 1. ve 2. viteslerde de gaza çok az basıyorum. Özellikle ilk kalkışı gaza basmadan yapıyorum. Hatta alışkanlık oldu o bende. Sitenin kapısından yola çıkana kadar 2. viteste gaz vermeden gidiyorum.

calıstırdıgım gıbı basıp gıdıyorum bende hararet gotergesı yok bakıım:)

aracın kullanma klavuzunda..
aracı çalışırdıktan sonra derhal hareket edin yazıyor..

durduk yere motoru çalıştırmak zararlıymış diyor..

bende çalıştır 10 saniye sonra kalk ve bir kaç kilometre aşırı basmadan git..,

bu taktiği uyguluyorum..

Çok soğuksa 15 20 sn kadar beklerim. Onun dışında 5 sn ya dururum ya durmam. Temposuz, gaza sanki ayağının altında kuş varda ezmeyecen misali dokunarak birkaç km. kullanır jikle otomatı kapandığında da hakkını vermeye çalışırDIM. Artan yakıt fiyatlarından dolayı son dönemde o ayağımın altndaki kuşu yaşatmak için elimden geleni yapıyorum artık.

Geri