• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Sabah ilk çalıştırmada silkeleme

burak2502

Kayıtlı Kullanıcı
01-Adana
Herkese iyi günler.. ilk çalıştırmada ilk 5 saniye içerisinde 1 2 defa araç silkeleniyor ve silkelenirken motorun sesinin de değiştiğini duyuyorum. Ama bir daha yapmıyor ve sıcakken asla silkeleme olmuyor. Rölanti de dalgalanma falan da mevcut değil. Sebebini bilmiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı zincirle alakalı mı sanmıyorum ama.

Herkese iyi günler.. ilk çalıştırmada ilk 5 saniye içerisinde 1 2 defa araç silkeleniyor ve silkelenirken motorun sesinin de değiştiğini duyuyorum. Ama bir daha yapmıyor ve sıcakken asla silkeleme olmuyor. Rölanti de dalgalanma falan da mevcut değil. Sebebini bilmiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı zincirle alakalı mı sanmıyorum ama.

Kilometreniz kaçta en son zincir değişimi ne zaman yapılmıştı ? Zincir sesi varmı ?

Kilometreniz kaçta en son zincir değişimi ne zaman yapılmıştı ? Zincir sesi varmı ?
110binde araç zincir değişmedi. Zincir sesi de yok. Her sabah dinlerim sesini ama yok. Mesela arabayı işte aktif olarak kullandım 1 2 saatlik işim vardı sonra geri geldim çalıştırdım öyle bir şeye rastlamıyorum

Araç uzun süre bekleyince mazot borulardan biraz geriye çekiliyor da sonrasında ilk çalıştırmada yakıt yeniden boşlukları mı dolduruyor diyeceğim ancak dizel araçlarda bu süreç hızlı gelişir ve yakıt kolay kolay geriye gitmez. Yakıtı nereden alıyorsunuz ? Örneğin bir daha ki yakıt aldığınız da shell dizelini denermisin. Onların dizel yakıtı daha ince ve araç daha performanslı çalışıyor.

İlk başlarda hep Shell alırdım ama Opet alıyorum sürekli. Kızdırma bujileri geldi ilk aklıma benim. Ama yakıt konusunda tekrardan Shell almaya başlayacağım. Çünkü önceden hissetmedim hiç

Kızdırma bujisi değildir hocam, ondan kaynaklı olsaydı arıza lambasını yakardı.

Yakıtı değiştirdiğim de düzelir diye umuyorum hocam

Geri