Rusya meselesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu it dalaşı böyle devam eder gider olan Türkmen kardeşlerimize olur, oluyor. Türkiye kimsenin arka bahçesi değil kokayca girsin çıksın. Birebir kıyaslamaktan ziyade Kutuplaşmaları analiz etmek gerek Suriye de kim yada kimler ne yapmak istiyor ve karşısında kimler var. Batı ve Rusya ile Çin bugüne kadar ortak bir noktada buluşamadı buluşamayacakta. Bu işin sonu eninde sonunda büyük bir savaşa çıkıyor. Önemli olan bizim nerede yada ne tarafta bulunacağımız ve kendimizi asla bir maşa olarak kullandırmamamız.
Allah sonumuzu hayır etsin

abı o zaman sesnn dedıgıne gore kusura bakmada vercen 10 bın tl yı tekneyle kaccan yunanıstana.... burası mezopotamya...

Rusyadan bu kadar çekinmek son derece yersiz ve gereksiz lütfen kendimizi bu kadar aciz yada zayıf görmeyelim,ülkemizi ortadoğu ülkeleri ile karıştırmayalım bizimde köklü devlet geleneğimiz var ve rusyadan daha zayıf bir ülke kesinlikle değiliz,bu konunun geçmiş mesajlarında "1920'lere atıfta bulunulmuş" fakat şuanda ülkemiz eski savaş yıllarına göre çok daha güçlü ve donanımlı durumda,rusya bazı ekonimik ve askeri yaptırımlar yada önlemler alacakmış fakat artık ülkelerde kararlar sadece hükümet yetkilileri ile alınmıyor yada uygulanmıyor bu işin sanayicileri,sivil toplum kuruluşları vs. gibi yapıların etkiside var daha önce fransa problemi ile ilgili fransız malları için boykot çağrıları yapılmıştı,ştalya ile yaşanan gerginlikte benzer çağrılar ve açıklamalar yapılmıştı şuanda fransa yada italya ile aramızda bu tür sorunlar kalmadı ve yok ayrıca bu konuyu değerlendirirken farklı düşüncelerde olsak bile iş başa düştüğünde herkez gerekeni yapacaktır mutlaka,tıpkı dedelerimizin yaptığı gibi...
Rusya eski ekonomik gücünde değil,bu nedenle bize yaptırım uygulaması aynı zamanda kendi ayağına kurşun sıkması anlamına gelir,geçen yıl rus halkı %50 fakirleşti bu yıl ekonomisi daha kötü bu yüzden bu işler sadece uçak,gemi ve füze ile çözülmüyor,şuanda bu konuda izlenecek en iyi politika devlet yöneticilerinin geri vites yapmadan haklı olarak gerçekleştirilen bu eylemin arkasında durmasıdır ve diyalog kapılarını rusların yaptığı gibi kapatmamalıdır,bizde vatandaşlar olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.Ruslar eninde sonunda normalleşmeye dönecek dönmek zorundalar fakat imajlarını düzeltmek için tabiiki ekonomik ve askeri olarak birşeyler yapmak zorundalar her iki ülkeninde ekonomik olarak birbirine ihtiayacı var unutulmaması gereken konu ekonomiyi düzeltme ihtimali ülke onurunu düzletme ihtimalinden çok daha yüksek bundan dolayı geri vites yapılmadan dik durmak işin en önemli tarafı.

Son düzenleme:
Savaş konusuna gelin bir bakalım

Rusyanın (2014)
tank sayısı 15500 s300 füze sistemi 3800
ucak sayısı 3500
helikopeter sayısı 1200
ucak gemisi 1
savas gemisi 80
denizaltı 60 (50 tanesi nukleer)

Turkiye Tank 3500 (bunların %60'ı eski model tank hurda)
ucak sayısı 1000
helikopter 440
denizaltı 13

bu durumdfa sizce ne olur

+

AB ve turkiyeyi BUZZZ gibi dondurma gucude Rusyanın elinde vanaları kapadıgında ne uretim kalır nede ısınabiliriz + elektrikde uretemeyiz
kısacası uzun sureli savaşı dusunmeyelim ulkemizi full kapasite besleyecek
1 haftalık stogumuz var bunu biliyorsunuz degilmi hadi 30 gun olsun ya sonra
???????????????????????????????????????????????????????????????
Kıcınız sogukda donarken elektrik olmadan klavye kahramanlıgınız kolay olur.

Turkiye kimi kime gömüyor ?????? Ya allah aşkına tank sayısı 5 katımız ucak sayısı 3-4 katımız olan bir ulkeden bahsediyoruz
insan sayısını hic katmıyorum bile, siz kafa mı buluyorsunuz. NATO uyesi olmasak 24 st de bizi sakız gibi cignerler.

Sanırım bu ucakları bizim kıytırık f-16 lar ile kıyaslamayacaksınız
hele ISRAIL'ın kurcaladıgı ve icinde ne halt oldugu belli olmayan
F-16 lar ile mi savasacaklar. Unutmayın o gun dusurdugumuz
BOMBARDIMAN ucagı SAVAŞ ucagı olsa f-16 yı çıtır cıtır yerlerdi
Bana 1 f16- 2 tane mig29 u yendi demeyin bu yukardaki
ucakların teki 10 tane mig29 a bedel azıcık internete bakın
>Rusya yeni orrdusunun uyduruk ucaklarını arap ulkelerine
iteliyor yeni ucaklarına yer acıyor.

Mustafaeren canım cografyadan kac aldınız rusyanın tek denizi KARADENİZ mi ??
guldurmu beni

bak yazımı okumadın sanırım NATO uyesi OLMASAYDIK dedim, once onu oku
sonra cevap yaz, NATO koruması ABD ucakları olmasa 24 stde bizi tuketirler
yine yazıyorum. Sonra yavas yavas hazmederler. (nukleer de kullanmadan)

Navy-deploymnet-Map-mediteranean-syria.jpg

bu harita yeter dimi kardeşim ruslar zaten akdenizin HERYERİNDELER cokdan da KARADENİZi aştılar
bu harita su an ki durum 2015 10.ay
Osman Efendi mesajlarına dikkat et bir istersen, TÜRKİYE özel isimdir ve ilk harfi büyük yazılır ama sen ne hikmetse rusya, nato, abd hatta israil'i ve bilumum devlet ve örgütü yazaken büyük harf kullanmışında TÜRKİYE'yi neden küçük harflerle yazıyorsun? Bu ülkeyle sorunun varsa ülkeyi terket ki HAVA SAHAMIZ kirlenmesin.

............

Ben sanmam dedim gibi savaş filan çıkmaz. Rusya da sürekli gövde gösterisi peşin de ama yemezler. Türkiye ye hiç bir şey yapamaz. Ekonomik açıdan bir sürü anlaşma var. Sadece Türkiye'nin gazını keseriz bilmem inşaat sektörüne kilit vururuz falan filan sadece bunları yapar ise Türkiye zarar görmez kendileri de zarar görür.

Şimdilik savaş çıkmaz, orası kesin. Gövde gösterisini gövdesi büyük olanlar yapar, sen hiç cılız birisinin gövde gösterisi yaptığına şahit oldun mu? Bir savaş anında ekonomik anlaşmalar falan rafa kalkar. Ekonomimizin ne kadar büyük olduğunu bugün benzine gelen okkalı bir zamla tekrar anlamış olduk.
Diğer yorumları henüz okumadım. Ben ülke olarak biraz gaza geldiğimizi düşünüyorum. Yıllardır sınırlarımız delik deşik edilirken angajman kuralları neden kimsenin aklına gelmedi. PKK ülkemize gökten mi yağıyordu? Hergün onlarca mülteci sınırlarımızdan girip çıkmıyor mu?
O nedenle şapkamızı önümüze koyup sağduyulu olarak düşünmemiz lazım. Öfkeyle kalkan zararla oturur sözünü unutmayalım.

Günümüzde ülkelerin siyasetlerini ideolojiden önce çıkarları belirler...

Lütfen videoyu izleyin ve rus siyasetçilerin bizim hakkımızda ne hissetikleri ile ilgili bu örneği düşünün ve asla olmaz demeyin...

Biz istesekte istemesekte tarih bize bu misyonu yüklüyor...

https://www.youtube.com/watch?v=FpH78ycYz6o

Arkadaşlar konuyu her zaman ki gibi kişiselleştirmeyin. Ülke gündemi malum. Zor günler geçiriyoruz. Bu konu hakkında bildiklerimizi, fikirlerimizi güzel bir lisanla paylaşırsak birbirimize güzel bilgiler verebiliriz. Bu ülkenin sağcısı, solcusu, dindarı ateisti, yaşlısı genci ayrımı olmaksızın hepimizin olduğunu unutmayalım. Bir birbirimize düşersek fırsatçılara gün doğar.

Bugüne kadar hiçbir müslüman ülke veya diğer dinlere mensup herhangi bir ülke ile birleşerek "müslüman bir ülkeye saldırmadık"
diğer bazı müslüman ülkelerin yaptığı gibi...
Bunun için balkanlarda yaşayanlarda,kafkaslarda yaşayanlarda,orta doğuda yaşayanlarda bizim kardeşimizdir.

Arnold Toynbee raporunda şunu belirtir;
"Türk-Müslümanlığı Mustafa Kemal gibi isyancılar çıkarır ve Afganistanıda peşine takabilir,batı medeniyeti için hem tehdit hemde alternatiftir"

Batılının kafasında hep bu korku var,siyasette,ekonomide buna göre şekkileniyor fakat biz hala birbirimizi sevemedik ve anlayamadık,farklı düşünsekte,birbirimizi kırsakta bize bizden başka kimsenin faydası yok,olmayacak.

iyi ya sadece benim mesajlar silinsin oh be ne ala
site iyice cıgrından cıktı gordugum kadarıyla
bence laf lafı acıyoruda kapatın

Sadece seninkileri silmedim, Bahadır da nasibini aldı. Silme nedenim konunun kişiselleşmesi ve bazı hoş olmayan tanımlardan dolayı. Hoşuma gitmedi,onaylamıyorum diyerek hiç kimsenin paylaşımına dokunmadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri