Ruhsati üzerine Alma Işlemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MAVİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Boşa para vermeden artık işlemler çok kolay hatta ben sıfır araba alırken kendim takip edeceğim diyorum sıfır fiyatından indirim yaptırıyorum takriben 200 ytl cebime kalmıştı...

Bu arada farklı noterlerde farklı fiyatlar olabiliyor bilginize...

Eğer 20 bin tl ye 311 tl ödedi ise ben batarım açıkcası,en uygun olanı bulmak lazım..

bişey sorucam.. bizim araba şirket adına alarak 1.600 ytl aşagıda bir fiyata aldık..

Şirket Dayımın Arabayı Üstümüze Geçirebilirmiyiz?
Geçirirsek 2. el mi sayılır?
Aşagı yukarı nekadara maal olur?

tesekkürler

Hibe etsin aracı masraf az çıkar..

HSG' Alıntı:
bişey sorucam.. bizim araba şirket adına alarak 1.600 ytl aşagıda bir fiyata aldık..

Şirket Dayımın Arabayı Üstümüze Geçirebilirmiyiz?
Geçirirsek 2. el mi sayılır?
Aşagı yukarı nekadara maal olur?

tesekkürler

1 ytl ye almış olsanız bile noter satış sözleşmesini düzenlerken kasko bedeli üzerinde bir rakam alıyor. Trafik sigortası 150 ytl boş tescil yaprağı 26 ytl hepsi bu

selam arkadaşlar ben 8 ay oldu noterden sonra satışı üzerime almadım,trafik polisi çevirirse aracı bağlarmı ? yada ceza kesip süremi verir?

Bende kendim hallettim.20 ytl ek-1 formunu doldurttum, 26 ytl trafiğe verdim, 10 ytl yol parası = 56 ytl ye mal oldu.tabi bide sigorta (cezalı 166) ve satışı 1 ay geçirdiğim için ceza(81 ytl) sayarsak 20+26+10+166+81= 303 ytl.Muameleciye sormuştun hepsi için 440 civarı demişti.Yani 140 ytl karla bu işi yapıyolar.Abi muameleci mi açsak ya.

selam arkadaşlar ben 8 ay oldu noterden sonra satışı üzerime almadım,trafik polisi çevirirse aracı bağlarmı ? yada ceza kesip süremi verir?

Satıştan sonra 1 ay içinde ruhsatı üstünüze almanız gerek diye biliyorum, yoksa trafikte ceza ödüyorsunuz...

Ama yanılıyor olabilirim...

Ayrıca noterlerde araç devir işlemlerinin fiyatları arasında en fazla 10 - 20 TL oynacaktır diye düşünüyorum... Noterler devlete yatacak harçlardan sonra işlem bedelinde az da olsa kendilerine göre bir oynama yapabiliyorlar...

Aman kimse çıkıpta şerefsizler felan demesin...

herkeze iyi akşamlar arabayı üzerime alma işlemi hakkında bir soru sorucam size
arabayı almıştım parasını felan ödedim ama ruhsatını üzerime almamıştm üni.sınavlardan dolayı araba sahibi ölmüş ben bu arabının ruhsatını üzerime nasıl alırım bilgi verirseniz sevinirim

Geri