Ruhsati üzerine Alma Işlemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MAVİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MAVİ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar

Aracımı ocak ayında aldım. Ruhsatı kendi üzerime almak için trafik işlemleri yapan yere sordum 180.ytl+vekalet dedi. Bende Kendim yapmaya karar verdim. 36 ytl ye mal oldu. Gerekli evraklar 1-Noter satışının aslı ve 1 adet fotokoposi 2- 2 adet ek 1 formu (Ruhsat işlemi yapan yerlerde var 10 ytl ye 2 adet dolduruyorlar) 3-Trafik sigortası (aracı yeni alan kişi adına) 4-Ruhsat 5-Boş ruhsat yaprağı (trafik şube size satıyor 26 ytl) bu evrakları verip 24 saat sonra gittiğinizde size yeni ruhsatınızı veriyorlar (fatih trafik şube)

Bu 3. aracım hepsinde de işlemleri kendim hallettim ... :good:

Yapılmayacak bir iş değil tabii ki.. Aracın bağlı olduğu şube işime geliyorsa ben de kendim hallediyorum ama ters bir yerde ve ters bir şube ise muameleciye veriyorum. Onun da bana toplam maliyeti 150 YTL oluyor. Bu arada ruhsatın muayene kısmı dolmuşsa onu da değiştiriyorsunuz ortalama 60YTL' ye mal oluyor size...

bilgiler için tesekkürler

Noter de ne kadar masraf çıktı ? Yakında araba alacam da o yüzden bende kendim yapayım bari..

Bende kendim hallettim.20 ytl ek-1 formunu doldurttum, 26 ytl trafiğe verdim, 10 ytl yol parası = 56 ytl ye mal oldu.tabi bide sigorta (cezalı 166) ve satışı 1 ay geçirdiğim için ceza(81 ytl) sayarsak 20+26+10+166+81= 303 ytl.Muameleciye sormuştun hepsi için 440 civarı demişti.Yani 140 ytl karla bu işi yapıyolar.Abi muameleci mi açsak ya.

bilgiler için çok saol

teşekkürler yardımcı olucak bilgiler

halcon_negro' Alıntı:
Bende kendim hallettim.20 ytl ek-1 formunu doldurttum, 26 ytl trafiğe verdim, 10 ytl yol parası = 56 ytl ye mal oldu.tabi bide sigorta (cezalı 166) ve satışı 1 ay geçirdiğim için ceza(81 ytl) sayarsak 20+26+10+166+81= 303 ytl.Muameleciye sormuştun hepsi için 440 civarı demişti.Yani 140 ytl karla bu işi yapıyolar.Abi muameleci mi açsak ya.

hergün bi kişiye yapsa bunu deli para ki bi kişiye yapmıyordur :D :D :D

coRSac' Alıntı:
Noter de ne kadar masraf çıktı ? Yakında araba alacam da o yüzden bende kendim yapayım bari..

Alacağın aracın Sigorta şirketleri tarafından belirlenmiş bir kasko bedeli var o rakam üzerinden eğer yanlış hatırlamıyorsan binde 1,5 kadar bir rakam notere ödüyorsun. benim aracımın kasko bedeli 20.050 çıktı 311 ytl notere ödedim.

Geri