ROVER serisini bilen varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herkese çok teşekkürler arkadaşlar hakan abicim ah 3 kapı sorun olmasa :D biliyosun

bu arada gölbaşında klas rover'dan bir yetkili çok yakın bir tanıdığımızmış onunda 10 dk önce telefonda görüştüm

kronik sorunlardan bahsetti su kaçağı hemen hemen hepsinde varmış ve araçlar 40.000-50.000 de bir conta değişikliği istiyorlarmış. kısacası bana uzak durmanı bir usta olarak tavsiye ederim diyince bende vazgeçtim..

rover maceram kısa ama öz geçti :D hehe
+ olarak parça sıkıntısı fazla yakıt yakması ve neslinin son arabası olması eksi yanları ama inan İbrahim abi çok iyi gidiyolar tescillenip onaylanmıştır :) :D :D :D Bir aralar benimde aklımdan geçiyordu ;)

+ olarak parça sıkıntısı fazla yakıt yakması ve neslinin son arabası olması eksi yanları ama inan İbrahim abi çok iyi gidiyolar tescillenip onaylanmıştır :) :D :D :D Bir aralar benimde aklımdan geçiyordu ;)

burakcım beni cezbeden yanıda oydu ama sınıfta kaldı :D

rover hakkında sorularım var aklımdan 400 kasalarından almak geçiyor

fakat bu 400, 414, 416, 420 ne oluyor? 1999 414si hk bilgi verebilecek birisi varmı?

99 model olanlarıda honda euro civic le aynı motorlumu yoksa rover'ın k kodlu motorları varmış sanırım lotus'a sattıklarından bunlarda onlardanmı? kapalı kutu biraz bilgilendirebilcek birisi umarım vardır..:rolleyes:

400 lerde 1.6 motor var tipi hondaya benziyor. 414 te 1.4 motor var corsaya benziyor 416 da 1.6 motor var 414 ten biraz daha büyük kasa var. 420 ler 2.0 motor 400 kasanın tipinde biraz daha büyük.

Bir zamanlar bende rover 400 alacaktım araba çok güçlü manyak motor var iç dizayn güzel gel gelelim servis sorunu parça sıkıntısı var bide piyasası yok pek tutulmuyor. Ama rover araba hani.

Türkiyede böyle kardeş sen hiç marea kullandınmı bilmiyorum mareaların servis ve parça sıkıntısı olmasa da pek tutulmuyor rover la aynı kaderi paylaşıyor ama ben bu iki arabayı birbirine çok benzetiyorum mareada da rover dada zehir gibi çok güçlü ve seri bir motor var. Konfor desen oda var ama bizim halk pek tutmuyor ya aracı bilmiyorlar ya da bişeyden anlamıyorlar.

Ben opelin 2.0 motorunada bindim garp araba 1.6 rover ada bindim şuan 1.6 marea kullanıyorum roverla mareadaki motor 1.6 sınıfının bana göre en güçlü ve seri motoruna sahip. Bana kimse övmesin honda yı toyatayı bana beleş verseler binmem çünkü o araçlarıda kullandım yol sesinden içerde duramıyorsun ve az yaksın diye motoru iyice kısmışlar çevre dostu olsun diye de bi ton sensör koymuşlar al sana araba bizim halkımıza böyle arabalar lazım.

İbrahim sen beğendiysen al bin kardeş mareayı alırken bende kimsenin lafına kanmadım 3 aydır tık yok sorunsuz biniyorum. Rover lara bmw servisi bakıyor diye biliyorum alırsın güzel bir bakım yaptırr binersin taş gibi araba korkma kolay kolay da bozulmaz rover.

Benden bukadar genede son karar senin benim yorumlarım bu yönde.

şahin kolay kolay bozulmaz olur mu abi ??
tamam araba bmw bünyesinde ama zarar üstüne zarar.
kronik sorunları turbo motor başta olmak üzere conta yakma...
temizini bulmak zor, olay hor kullanmak da değil.. bir nevi tasarım hatası var motorda..
donanım özellik vs hepsi harika olsa da motor puan konusunda benden 10 da 3 alır..
2.0lt 200bg olması vs bunlar değil önemli olan sende biliyosun...
2008de de hersene olduğu gibi en iyi ödülleri motor konusunda bmw topladı takip ediyorsan biliyorsundur ama malesef şu var ki rover motoru bmw design officeden çıkmıyor...

şahine pm de attım.. buraya yazmış sonradan farkettim sizce marea 1,6 tercih edilebilirmi?

servis masrafları opel'e göre nasıl? serileri hk. italyan ve yerli montajı hakkında biraz bilgi vermeniz mümkünmü?

şahine pm de attım.. buraya yazmış sonradan farkettim sizce marea 1,6 tercih edilebilirmi?

servis masrafları opel'e göre nasıl? serileri hk. italyan ve yerli montajı hakkında biraz bilgi vermeniz mümkünmü?

İtalayan modellerle yerli modeller arasındaki tek fark italyan olanlar biraz daha yere yakın ve sert süspansiyonlara sahip geriye kalan her yeri aynı.

Sana herkesin diyeceği şudur. Mareadan uzak dur piyasası yok çok yakıyor başka bir cevap bulamazsın. Ben 3 aydır kullanıyorum ne rölanti sensörü kaygısı var ne egr valfi kaygısı sorunu var, mareayı öyle bi yapmışlarki bırak rölanti sorununu rölantide dalgalanma bile yok. Ben bir çok 1.6
sınıfı araca bindim kendi arabam diye yazmıyorum abartıyı ve yalanı sevmem fiata da ortak değilim vs. böyle seri ve torku yüksek 1.6 motor görmedim vermedi abi o motor tadını diğer kullandığım 1.6 ların hiç biri vermedi. Görünümü güzel asil bir tipi var aile arabası olmakla birlikte araca sportif görünüm ve devir aralıkları, torku yüksek bir motor koymuşlar. Yakıt konusuna gelince ister bas ister normal kullan 1lt lpg ile şehir içinde 10 km yol gidebiliyorsun uzun yoldada 120-130 km hız aralıklarında 1lt lpg ile 13 km yol gidiyor. Ben çok denedim ölçtüm biçtim veriler tamamen kesindir. Mareanın tek kusuru bence iç dizaynında kullanılan pilastiktir. Servis fiyatı ve yedek parça opele göre çok ucuz. Parça sorunu yok her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz orjinal parçası opar'dır.

Son düzenleme:
Burak dostum bizim burda rover street wise diye sport bi modeli var çok hoş atak olduğunu söylemişti kullanan arkadaş farklı bir seçenek olabilir senin için bi araştır derim! kolay gelsin..

Geri