resimdeki vidalar neden gevşemiştir sizce?

Gecmis olsun .

Bence önceki açılmasında ustamız loctite kullanmamış olabilir yine torkunda sıkmamıştir ondan gevşemiş olabilir .

Tork anahtarı elinizde olmadıgından ve pahalı bir sey oldugundan onunla sıkma ihtimaliniz yok ancak loctite alıp vidaların loctite I'ni yenileyin derim belirli aralıklarla kontrol etmekte iyidir ama :)

Tekrar gecmis olsun ...
bu loctite ne işe yarar? resim çektiğim zamn araç tamir oluyordu. yani kapağı içtırıp sıktırdım. cınta değişimi ve kapağa silikon gibi birşey sıkarak yerine takıldı. civataların sıkma işini uztam yaptı ama tork anahtarı kullanmadı. hepsini tek tek kontrol edip aynı oranda sıkıştırdı. bu dediğiniz loctite civataların gevşemesini önleyen yapıştırıcı gibi birşey mi?

Hakan kardeşim resimi ekliyorum daha iyi anlarsın zaten ekseri vidalara bakarsan ucları mavi bir boya gibi birşey var işte bu vidanın kendiliğinden sökülmesini engeller...sökülen vida tekrar takılırken sürülür ekstra satılır adı loctide başka markalarda var ama sonradan çıktığı için hep loctite denir
images

geçmiş olsun dileklerinin de bulunan bütün arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum.
ilk başta önemli bir durum mu değil mi bilmiyordum ama yazılan yorumlardan anladığıma göre gerçekten verilmiş sadakamız varmış. hiç işim olmadığı halde allah,o yağ kapağını açtırıp sıkıntı çıkartabilecek civatayı görmemi sağlayıp büyük bir dertten kurtardı.

Hakan kardeşim resimi ekliyorum daha iyi anlarsın zaten ekseri vidalara bakarsan ucları mavi bir boya gibi birşey var işte bu vidanın kendiliğinden sökülmesini engeller...sökülen vida tekrar takılırken sürülür ekstra satılır adı loctide başka markalarda var ama sonradan çıktığı için hep loctite denir
images
ustam bu üründen kullanmadı. sadece iki civata gevşemişti. onları sıkıp taktı kapağı. şimdi bu loctite sürülmediğinden birdaha gevşermi acaba ?

ustam bu üründen kullanmadı. sadece iki civata gevşemişti. onları sıkıp taktı kapağı. şimdi bu loctite sürülmediğinden birdaha gevşermi acaba ?

Kesin gevşer yada gevşemez diyemeyiz ama dediğim gibi kontrol önemli ancak engellemek icin önlem alıp orijinali gibi yapmak daha iyi bence.

Thread Locker yada Vibra-tite adları ile de arayabilirsin.Loctite 271 (red) olarak isteyebilirsin satıcıdan .Kırmızı olan 260 dereceye kadar dayanıklıdır , mavi olan genelde yüksek ısıya maruz kalmayan metal yüzeylerde kullanılır.Konuya dün mesaj yazacaktım vaktim kısıtlıydı ; motor yapıldı da ustan bu threadlocker'dan kullanmadı mı diye . merakım gitmiş oldu.Çünki aksi halde üretimden kaynaklı bir hata olabilirdi ancak.Kısmet ki ucuz kurtulmuşsun.Geçmişolsun.

http://www.loctiteproducts.com/p/t_lkr_red/overview/Loctite-Threadlocker-Red-271.htm

Thread Locker yada Vibra-tite adları ile de arayabilirsin.Loctite 271 (red) olarak isteyebilirsin satıcıdan .Kırmızı olan 260 dereceye kadar dayanıklıdır , mavi olan genelde yüksek ısıya maruz kalmayan metal yüzeylerde kullanılır.Konuya dün mesaj yazacaktım vaktim kısıtlıydı ; motor yapıldı da ustan bu threadlocker'dan kullanmadı mı diye . merakım gitmiş oldu.Çünki aksi halde üretimden kaynaklı bir hata olabilirdi ancak.Kısmet ki ucuz kurtulmuşsun.Geçmişolsun.

http://www.loctiteproducts.com/p/t_lkr_red/overview/Loctite-Threadlocker-Red-271.htm

teşekkür ederim.
aracın motoru daha önceden ellenmemişti. sorun neden kaynaklandı bilemiyorum ama allahtan gevşeyen vidalardan birisi motora yağ konulan kapağın altındakiydi de fark ettim. egzantirik dişlisinin ordakide gevşekti. sadece ordaki gevşek olsa durup dururken kapak açtırmayacağımdan fark etmezdim. şimdi yağ kapağının ordakini devamlı kontrol edecem ama inşallah diğer yerdeki gözükmeyen civata yine gevşemez. ustam bu loctite yi kullansaydı içim iyiden iyiye rahatlardı.:) inş. birdaha gevşemez de sıkıntı çıkartmaz.

Loctite sürmeziseniz gene gevşer. Sökeceğim yerlere Mavi, Sökülmeyecek yerlere Kırmızı uygulayın.

Geri