Rekor kırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, bugün iki kardeş arabaya atlayıp anne babayı görelim dedik, Afyon'dan Bilecik'e gelirken aklıma geldi bir yol bilgisayarı resetlemesi yapayım dedim. 205kmlik yolun 191 kmlik kısmını 88km ortalama hız ile, kütahyada şehir içinde biraz oyalanmak ve Shell'e girip mola vermek ve kaçınılmaz kamyon trafiğine yakalanmak dahil olmak üzere 5.6 litre ortalama yakıt tüketimi yakaladım. Test boyunca 10.9 litre benzin tüketilmiş, ""bıktım bu arabanın bu kadar çok yakmasından, hem bozuluyor hem çok yakıyor, opelin en dandik arabası , bizim arkadaşta vardı sürekli sanayiye giderdi!!! o yaşta arabanın motoru ilk günkü gibi olmaz hem çok yakar, hem iyi yürümez.. "" falan diye sallayan eden arkadaşlara selam olsun :D

dipnot : bu arada bagaj kakılı ve arka koltuklarda erzak, bilgisayar kasası, gibi abuk subuk gereksiz yük vardı, bagajdaki yük unsurlarından biri de bi çuval patatesti :D

maşallah güzel değerler :) Bende antalyaya giderken bu tür değerler yakalıyordum,ama herkes şahin şu kadar yakıyo bunun o kadar yakması imkansız vırt tırt laf edelerdi :D Vectra hem sakin kullanımda az yakar,hemde bastımmı gider :) Konforu,az sorun çıkarmasıda cabası MErt :)

guzel masallah
bende ıstanbul mahmutbey gıselerden bursa gemlıge kadar 90'a sabıtleyıp gıtmem 3.4 lıtre olarak gordum.
1.3 dızel astra j

Kütahya'da mola verdiğiniz şhelden 2 3 km ileride ŞİRİN var. Her geliş gidişte mutlaka uğrarım.

Bir Temmuz gecesi, ortalık ecnebi bir bayanın malum yeri gibi yanıyor..
Kayseri-Mersin 320 KM..
110 km/h'ın altına düşmedim..
Totalde 14 litre yakmıştım :D Hey gidi günler..

Düşündüm de bende düşük devir saplantısı var, üst devirlere çıkmayı hiç sevmiyorum. Öyleyse bana turbo motorlu hemide dizel bir araç lazım :D Çok özeniyorum 1.3 CDTI lara, 3-4 litre tüketiyorlar çok sinir bozucular :D

Selo amortisörler yıllanmış benim takoz gibi :D, arabayı satmazsam passat amortisörü taktırıcam yaylana yaylana keyif çıkarıcam artık, nasılsa virajlara 300 ile girmiyorum, çok önemli değil virajlarda yana yatma olayı :D Satarsam banko 1.9CDTI veya 2.2 motorlu alıcam, onlar yüksek hızlarda 2.0 vectradan az yakarlar :D

ne kadar büyük motor o kadar az yakıt tabi uzun yolda öyleki 400 liralık benzinle 1400km yol yaptım vectra a 2.0 arabamla.

mert yakıt değerlerin hakikaten çok iyi. uzun yolda kim ne derse desin vectralar benzini kokluyor şahsen bende denemiştim. 50 tl lpg ile hızımda 100-110 arası 230 km yol yapmıştım.
Bu arada mert kardeşim sabrına hayran kaldım :D abi o kadar yolu 88 km hızla nasıl gittin valla bana bunaltı geliyor yavaş gidince..

Cümle aleme ibret olsun...Bu araç dizel değil hea, belirtelim :cool:

Kimin ne dediği bence fasa fiso....Neticede at sahibine göre kişner :)

Yakaladığınız veriler harika, resmen kapak olmuş...

Geri