reklefiye!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakansoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hakansoy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba
96 model 170.000 de tigram var araç yağ yakmaya başladı iki ustaya götürdüm biri yağ kötü motor attığı için olabilir dedi diğeri reklefe yapıp 3 yıl garantili motor tamiratı yapacağını söyleyip 750 tl ile 1000 tl arası tutacagını soyledi sizce ne yapmalıyım yağ degiştirip beklemekmi yoksa reklefeye sokmakmı

birde bor power kullanan veya ilen varmı işe yararmı?

750-1000 TL para ile olacak iş değil. Bunu söyleye bilirim. Bor kullandım ama dedikleri kadar işe yarar bir ürün değil verdiğin paraya yazık.

750-1000 TL para ile olacak iş değil. Bunu söyleye bilirim. Bor kullandım ama dedikleri kadar işe yarar bir ürün değil verdiğin paraya yazık.

bor hiç işe yaramıyormu refektiye için degilde normal kullanım için tavsiyeedermisiniz

Bana göre işe yaramaz ben aldım denedim sıradan bir katkıdan farkı yok. O kadar aman aman araç üzerinde bir fark yaratmıyor. Sadece aracın sürtünmesi azalıyor o kadar. Sürtünme azalmasından dolayı da hararet daha düşük seviyede kalıyor. Çekiş olsun hız olsun pek etkilemiyor yakıt konusunda ise artısı yok diye bilirim.

arkadaşlar merhaba
96 model 170.000 de tigram var araç yağ yakmaya başladı iki ustaya götürdüm biri yağ kötü motor attığı için olabilir dedi diğeri reklefe yapıp 3 yıl garantili motor tamiratı yapacağını söyleyip 750 tl ile 1000 tl arası tutacagını soyledi sizce ne yapmalıyım yağ degiştirip beklemekmi yoksa reklefeye sokmakmı

birde bor power kullanan veya ilen varmı işe yararmı?

Hocam gel konyada Reklefiye işini 600-700 arası hallederler.

600-700 nasıl yapacaklar bu işi merak etmiyorum dersem yalan olur. Yarım motor olacak sanırım ya değilse denen rakamlar ile nasıl bir yenileme yapılır?

600-700 nasıl yapacaklar bu işi merak etmiyorum dersem yalan olur. Yarım motor olacak sanırım ya değilse denen rakamlar ile nasıl bir yenileme yapılır?

hocam sence ne gider peki ?

Sadece bir örnek vermem gerekirse aracın dört pistonu değilse sanırım 250-350 TL arasında fiyatı var ya. Bunun yatakları iticiler contalar krank yap pompası vs vs bu verilen fiyat ile değişse değişte sadece sekmanlar değişir sanırım oda motoru dahi indirmeye gerek kalmadan yapılır.

biz yeni cherooke 2.7 crd motorunu rektifiye ettik 5 bin tl tuttdu ama motorda üç tane corsa motoru eder.. 3 bin tl ye yaparım diyen ustada oldu ama rektifiye işini yapdınmı değicek tam iş yapılıcak yarım yamalak iş yapan çok usta var yada motoru indirip açıp kapıyan ustalar çok var..

borada gelince borun yağ yakmayı kesen bir katkı değil bor sadece motor katkısı yağ aktkısıda değil motordaki zaman içinde oluşan aşınan yerleri doldurur o kadar buda yağ yakmasına mani olmaz çünkü yağ keçelerden gaytlardan v.b kaçar..

170 binde çok erken bence rektifiye için.. bence kaliteli güzel bir yağ kullanmayı dene mobilin sitesine girip bence aracına en uygun yağa bak orda yazıyor o yağı al kullan.. yağ yakma ciddi boyutlarda devam ediyorsa o zaman müdahele edersiniz motora.

Geri