rehin yazısını kaldırma ile ilgili sorular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
konu daha önce çeşitli başlıklar altında açılmış fakat bütün sorular cevaplanmamış...

- bankaya olan kredi borcumuz bittiğinde banklar "borcu yoktur" belgesini ücret karşılığında mı veriyorlar? ücretli ise ne kadar?

- bankadan alınan "borcu yoktur" belgesinin geçerlilik süresi var mı? yoksa örneğin 10 yıl sonra yapacağım satışta kullanabilir miyim?

- belgeyi notere onaylatmak zorunda mıyız?

BORCU yoktur belgesi ücretsiz geçelilik süresini tam olarak bilmiyorum ama 4 yıl sonra rehin yazısını kaldırdığımı biliyorum 10 yıl bayağı uzun bir süre belki sorun çıkabilir

vdf den kredi kullandıysan borcu yoktur banka yazısı zaten noter onaylı geliyor.
eğer noter onaylı değilse hemen noterde bunu onaylat sanırsam 25 ytl istiyorlardı.
borcu yoktur ücretsiz geliyor.
bu kağıdı alınca hemen rehin yazısını kaldır bunada yaklaşık trafik müşavirleri 60-65 ytl arası bişey istiyorlar vaktin varsa sen kendin işlerini takip et.

Bankadan İlgili trafik şube müdürlüğüne bir yazı yazıyorlar (TAŞIT REHNİ FEK YAZISI ) Bu yazıyı noterde tastik ettiriyoruz noterlikten bir makbuzla birlikte geri alıyoruz ben bu işlemleri yaptım

araçmuamelecisiyle görüşmüştüm rehin kalktı ama ruhsatta rehinli yazzıyor dedim bunu düzeltmem gereklimi aldığım evrakların bir geçerlilik süresi var mı dedim

Bana dediği satarken düzelttirirsin dediler (ben onun yalancısıyım siz genede sorun soruşturun )

1-bankalar rehin kaldırma yazısını vermek için genelde belli bir para alıyorlar. bu birazda banka ile ilişkilerinize bağlı.
2- rehin kaldırma yazısınını noter sdece tasdik edeceği içn süeresi olacağını pek tahmin etmiyorum.
3-yazıyı notere mutlaka tasdik ettirdikten sonra onunla trafikten bir yazı alıp notere öyle gidiyorsunuz. ve notere hangi gün gidecekseniz trafikten aynı gün tarihli bir yazı almanız lazım. üzerinden bir gün geçse bile noter kabul etmiyor. bana tarih bir gün geçmiş diye tekrar trafikten yazı aldırdı noter
bu işlemlerden sonra satış yapabilirsin. trafikdeki dosyadan rehin kalkar ama rutsattaki yazı, ruhsatı değiştirinceye kadar kalır. bunun için masraf etmene gerek yok. satışını alan kişi zaten rutsat yenileyeceği için ona verilen ruhsat rehin kaldırılarak verilir.

Son düzenleme:
Rehin kaldırma yazısında noter onayı kaktı ayrıca bu yazı için bankaya ücret ödenmiyor.Banka yazıyı ya bir görevlisiyle yada posta yoluyla ilgili Trafik tescile gönderiyor,böyleliklede rehin kaldırılıyor.Ruhsat yaprağınıda değiştirip değiştirmemek size kalmış...

Ben 10 gün kadar önce garanti bankasından rehin kaldırma yazısı aldım herhangi bir ücret talep etmediler.Bu noter onayı olayını hiç duymamıştım var mı böyle bişey daha doğrusu bankanın trafiğe yazdığı yazıyı notere niye onaylatıyoruz?

biz iş bankasından aldık aynı kağıdı 100 liraya çöktüler hemen ondan sonra notere götürüp onaylatılması gerekiyo noterde bi 35 ytl yemi 50 ytl yemi ne çöktü ondan sonra o kağıdı alıp arabanın bağlı olduğu trafik şubesine götürüyosun anında veri tabanından arabanın rehinin kaldırıyorlar

Noter gerekliliğini bende anlayabilmiş değilim. Ne saçma sapan bir mevzuat. Bir kurum yazı yazıyor onu gidip başka bir kuruma onaylatıyorsun. ?????????

diğer bir soru;
bu sene muhtemelen başka bir şehre taşınacağım aracımın bankadan borcu yoktur yazısını alıp, başka bir şehirde rehin yazısını kaldırabilir miyim?

Geri