rehin yazısını kaldırma ile ilgili sorular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2007 de bende kaldırtmıştım rehini,ben arabayı aldığım Elazığ banka şuğbesini tlf.açtım onlarda plakam 06 olduğu için Ankara Trf.tes. postayla gönderdiler,ücret falanda istemediler vede noter onayı yok.Banka gönderirse gerekte yok,ruhsat yaprağında duruyor ama değiştirmeye ve masraf yapmaya gerek görmedim.Araç sorguda rehin gözükmüyor önemli olanda o...krediyi verirlerken iyi oturduğun yerde herşeyi hallediyorlarda rehin kaldırmada bankaya ait,elden olursa uğraşırsın bankayı ara trafiğe göndersinler yazıyı..

Rehini sen koydurmadın banka koydurdu ve nasıl koyduydursa öylede kaldırsın:mad:adamı hasta etmesinler,son taksitte ödendimi kendilerinin göndermesi lazım yazıyı...

Son düzenleme:
dün bankaya gittim..
borcu yoktur kağıdı için 45 ytl talep ettiler(İNG bank). maaşımı ilgili bankadan aldığımı beyan etmem üzerine ücret istemediler. borcumun bittiğine dail rbelgeyi aldım.
noterden onaylatmam gerektiğini söylediler. noter masrafı 65 ytl.
şimdilik onaylatmadım, acelem yok ama bankaya ne olur ne olmaz(krizde batar sonra banka ara) diye yazı aldım.
bana verdikleri yazıyı plakanın kayıtlı olduğu ilin trafiğine de mi gönderecekler?

Sen trafiğe vermeyeceksen asıl o yazı önemli,elden götürürsen noter onayı var banka kendisi gönderirse gerek yok.Yazıyı kendin elden aldığın için göndermeyebilirler,banka gönderse daha basit ve masrafsızdı bence....

son karar olarak rehin kaldırma benim mi bankanın mı işi?
aracın borcu biteli neredeyse 6 ay oldu ama sizlerin söylediği gibi bankanın emniyete yazı filan gönderdiği yok..
müşteri hizmetlerine mail atsam ilgili evrağı gönderirler mi?

kendi koyduğu rehini, parasını tıkır tıkır aldıktan sonra o kadar kar ettikten sonra kaldırmayan banka @!x.%& dir diyorum başka da bişey demiyorum.
Ben bu bankalar kadar kan emici kene bir kurum görmedim. Gavurdan beter bunlar.

Arkadaş bi yapıştılar mı ne kadar kan emebilirlerse emiyorlar. Meclisi felan da ele geçirmişler, her çıkan kanuna her çıkacak kanuna etki ediyorlar.
Mortgage kanununu kendi çıkarlarına göre değiştirttiler.
Tüm krediler için kredi alana kolaylık bankaya ise sağdan hizaya gel diyecek kanun taslağı vardı tee 2 yıl önce çıkarttırmadılar. Kanun çıkacak gibi olsa bile hemen müdahele edip bir iki değişiklikle çıkarlarına yamultu veriyorlar.
yauw kan emici bunlar. Faizi kim haram etmişse sebebi bu keneler olmalı.

Kolay gelsin kardeşim. umarım fazla kanınızı emmez bu keneler.

tolga kardeşim
rehin kaldırma, rehin koyma gibi işler senin işin. ama araç alırken bayi yaptığından sen banka yapıyor zannedebilirsin.

ŞUBENLE irtibata geç (genel merkez değil kredi çektiğin şube) yazıyı iste. ücret talep etmeleri bankadan bankaya değişir.
ordan aldığın kağıtları bankanın anlaşmalı olduğu noterden onaylatacaksın. zaten bu durumu banka sana .. nolu notere gidin diye söyler.
noter onaylı banka yazısını bir dilekçe ile birlikte trafiğe verdinmi dosyandaki rehin kalkar.

ancak ruhsat değiştireceksen artı masraf olacağından, genelde ruhsat değiştirmezler. fakat satarken ryhsattaki rehin yazısı duracağından, noter senden bir yazı ister. bu yazıyı trafikden alacaksın. notere yazılı bu yazıda aracının rehininin kalktığı satış yapılabilirliği yazar. ve bu yazı 1 HAFTA GEÇERLİDİR. zamanı geçince tekrar alman zorlaşır.
bu yazının geçerliliği genelde 1 hafta uygulansada, 1 ay geçmiş yazıyla satış yapan noterlerde gördüm, 1 gün geçmiş diye yapmayan noterde gördüm.

bankadan aldığın ve noterden onaylattığın ilk yazının tarihi yoktur. 10 yıl sonra bile trafiğe verebilirsin. ama kaybetme ihtimaline karşı hemen vermeni öneririm.

Bankadan borcu yoktur kağıdını alalı 6 ay olduysa noter muhtemelen kabul etmez yenisini ister.Benden istediler.

Bankadan borcu yoktur kağıdını alalı 6 ay olduysa noter muhtemelen kabul etmez yenisini ister.Benden istediler.

keyfi işlemler çok, noterden notere çok değişiyor.

Geri