reflü...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sarı şeker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

sarı şeker

Bilgi Girilmemiş
ben de reflü denen bir illet var.başedemiyorum:( .bu konu hakkındaki önerilerinizi benimle paylaşır mısınız?:cry:

yatmadan en az 2 saat önce bişiler ye (yemek zorunda değilsin illa tabi ). ben öyle yapıyorum yoksa gece uyuyamyoyum. sonraaaa fazla yağlı bişiler yeme. kola tarzı gazlı içecekler fazla kullanma. hımmmm. kızartılmıs yiceklerden uzak durmaya çalıs. uyurken mümkünse yastıgın biraz yüksek olsun kafan omuz hizasından biraz yüksek. şimdilik bu kadar. hadi geçmiş olsun (kendimi doktor gibi hissettim yaaf)

teşekkür ederim tavsiyelerin için.uyacağım.

40 mg lık famodin famoser yada muadili ilaç kullnın bişeyiniz kalmaz...

bendede aynı sorun var bende lansor ve gavisgon şurup alıyorum iyi geliyor diğer arkadaşların söylediğinin haricinde alkol ve sigara kesinlikle yasak..aslında en güzeli bir iç hastalıklarına gidip önce endoskopi çektirmek ben iki kere çektirdim ne aşamada onu öğren önce belkide ilaç almadan geçer ilerlerse benimki gibi çok zor..

en doğrusunu dr söyler gitmediysen en kısa zamanda git.

Öncelikle geçmiş olsun.Gerçi benim alanım hayvanlar ama hayvan vücudundaki işletim sistemi insanlarla hemen hemen aynı olduğundan birkaç bilgi verebilirim.Reflü midede doğal alarak üretilen mide asididinin ; mide enzim sistemi mekanizmasındaki bozuklukluklar nedeniyle , asiditenin normal sınırlara zamanında çekilememesidir. Dolayısıyla asit pompası inhibitörü denilen ilaçlarla bu bahsi geçen enzimlere yardımcı olmak gerekmektedir.Ayrıca mide asidini arttıran yiyecekler konusunda duyarlı olmak da bir diğer yardımcı tedavi şeklidir.

arkadşların söyledikleride doğru fakat siz yinede uzman bir hekime başvurun.geçmiş olsun

Bende de aynı sorun var.Doktor

Geri