• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

ARKA KAPI TESİSATI DEĞİŞİMİP HOPARLÖR TAKMAK

caneryılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
26-Eskişehir
Arkadaşlar abiler iyi günler dilerim 2017 model edition plus araca sahibiz bildiğiniz gibi arka kapılarda hoparlör ve tesisatı yok ama direklere kadar geliyor bazı izlediğim videolarda soketi delip oraya kablo çekiyorlar benim aklıma da arka kapı tesisatını direk hoparlör kablosu olan tesisatla değiştirsem acaba olur mu diye bir soru geldi sonuçta direklere kadar soket geliyorsa bende tesisatı değiştirip direkt soket sokete yaparım hem bir yer delinmez ya da kesilmez olarak düşündüm maliyet olarak düşünürsek tabi ki de fazla olacak maliyeti göz önünde bulundurmadan önerilerinizi bekliyorum

Arkadaşlar abiler iyi günler dilerim 2017 model edition plus araca sahibiz bildiğiniz gibi arka kapılarda hoparlör ve tesisatı yok ama direklere kadar geliyor bazı izlediğim videolarda soketi delip oraya kablo çekiyorlar benim aklıma da arka kapı tesisatını direk hoparlör kablosu olan tesisatla değiştirsem acaba olur mu diye bir soru geldi sonuçta direklere kadar soket geliyorsa bende tesisatı değiştirip direkt soket sokete yaparım hem bir yer delinmez ya da kesilmez olarak düşündüm maliyet olarak düşünürsek tabi ki de fazla olacak maliyeti göz önünde bulundurmadan önerilerinizi bekliyorum
Bildiğim kadarıyla arka kapılara tesisat sıfırdan teyipten alınması gerekiyor zaten arkaya tesisat çekilmemiş durumda orjinal yollardan kapı içine doğru hat çekebiliyorsunuz bir yerin kesilmesi delinmesi söz konusu değildir.
Yapay zeka destekli aşağıda anlatıldığı gibi yapabilirsiniz. Ben 2020 model Astra J aracıma aynı şekilde yapmıştım. Kablo ve tesisat yoktu sıfırdan hat çekildi orjinal şekilde kesme delme vs. olmadan.

🔧 1. Astra J hoparlör sistemi nasıl çalışır?​

• Teyp (CD400 / CD500 vs.) → sinyali direkt verir
  • Arka hoparlör varsa → kapılara kablo hazır gelir
  • Ama bazı paketlerde:
    👉 arka hoparlör yok = kablo da yok

🔧 2. Orijinal tesisat yolu (EN DOĞRU YOL)​

📍 Kablo nereden geçer?​

https://images.openai.com/static-rsc-4/-5DOGNP9v3jCLqq0QucpJBignI0Ps5MyZZsvX73ftavHyryUU2yEhH80wBF1Nl8fYFxNjnU9nQd4DyUR67H3O99X5MqxrOfnmKwbKx9qfLBFKrlIL2uoZl43EGppFdP9rcuHQSxWNEaN8Bwi_zeG5mn3gw0SLLJTLQFHfATBT-OASdUS_p_hSJS49d-PCRQx?purpose=fullsize
https://images.openai.com/static-rsc-4/x-JVV1lrLd-R4_Mzuc5GIHkYuwJrpq_nYVnMOc0bXJo5in___R5E8VV_Y6D7_fYhX85tDdcFbjoOR-oCxsD4nyWjCUkhGFLxGyjM9P4xS7DHfoDzLmhjkdtst7CfO39hm3u64WgX7qwwnMQ3eyezKe82Jnh_MqpUdzIbqCus5ytIfTKNdlSVOXgSoVfexGH0?purpose=fullsize

7
👉 Teypten çıkar
👉 Orta konsol altından gider
👉 Kapı eşiklerinden arkaya ilerler
👉 B sütunundan geçer
👉 Kapı içindeki körükten (lastik hortum) içeri girer
👉 Hoparlöre bağlanır

💥 En kritik yer:
➡️ Kapı ile gövde arasındaki körük (orijinal görüntü burada belli olur)

🔧 3. Teyp arkasından bağlantı (pinler)​

Teybi söktüğünde ISO soket görürsün:

🎧 Arka hoparlör pinleri:​

• Rear Left (+ / -)
  • Rear Right (+ / -)
📌 Ama:
Bazı boş paketlerde bu pinler dolu olmayabilir

👉 Çözüm:

• ISO sokete pin eklenir (OEM gibi)
  • Ya da direkt kablo lehimlenir (ama bu OEM olmaz)

🔧 4. Kullanılacak kablo (önemli!)​

• 1.5 mm hoparlör kablosu ideal
  • İnce kablo çekme → ses düşer
👉 Orijinale en yakın:

• Siyah + çizgili kablo kullan

🔧 5. Kapı içi bağlantı​

Kapıyı açınca:

• Hoparlör yuvası hazırdır
  • Soket olmayabilir
👉 Yapılacak:

• Dişi soket tak (OEM görünüm)
  • Ya da direkt faston ile bağla

🔧 6. En temiz OEM yöntem (tavsiye 💯)​

👉 Çıkma orijinal arka kapı tesisatı bul

• Soketiyle birlikte tak
  • Plug & play olur
  • En temiz çözüm bu

🔧 7. Alternatif (kolay yol)​

OEM uğraşmam diyorsan:

👉 Teypten direkt kablo çek
👉 Kapı eşiğinden arkaya götür
👉 Hoparlöre bağla

❗ Ama:

• Görüntü OEM olmaz
  • Kapı körüğünden geçirmezsen amatör durur

⚠️ DİKKAT ET​

• Airbag kablolarına dokunma (sarı kablo)
  • Kapı körüğünü delerken dikkat et
  • Şaseye bağlama → hoparlör çift kablo ister

🎯 Özet​

👉 En kral yöntem:
✔ Teyp → ISO pin → eşik → körük → kapı → hoparlör
✔ Mümkünse çıkma OEM tesisat kullan

• Beğen
Tepkiler: caneryılmaz

• Beğen
Tepkiler: caneryılmaz
Geri