Rampa aşağı inerken hararet düşmesi.

tayfun19

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar öncelikle selamlar.Aracım 2000 model astra cd.Sorun şöyle rampa aracın harareti şu sıralarda 80-85 civarında.Arabayla rampa aşağı inerken 5. viteste ayağını gazdan çekip devir 2000 civarında 80-90 km hızla giderken hararet yavaş yavaş düşüyo ve sola dayanıyo yani motoru ilk çalıştırmış gibi . Fakat kalorifer den sıcak hava geliyor. Osun nedir. Nasıl çözeriz.Değerli bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler.

soğuk havalarda çok normal bir durum. bence hiç bir yerini kurcalatmayın.

bence bu durum hararet yapmasından iyidir ... :))

Son düzenleme:
normal bir durum değil. 4 yıldır aynı aracı kullanıyorum, hiç dediğinizi yaşamadım. 5 10 derece düşer belki ama sola dayanması normal değil...

Termostadın bir görevi de soğutma suyu sıcaklığını belli dereceler arasında tutmak, ani ısı dalgalanmalarını önlemektir, dolayısı ile bu durum normal değildir. Rampa aşağı inişlerde hararet ibresi çabuk düşüyorsa, soğuk havalarda hararet ibresi yükselmekte zorlanıyorsa termostad açık kalıyor demektir.

termostat gitmis gesmis olsun

Termostadın bir görevi de soğutma suyu sıcaklığını belli dereceler arasında tutmak, ani ısı dalgalanmalarını önlemektir, dolayısı ile bu durum normal değildir. Rampa aşağı inişlerde hararet ibresi çabuk düşüyorsa, soğuk havalarda hararet ibresi yükselmekte zorlanıyorsa termostad açık kalıyor demektir.

varsın soğutma suyu devirdaim etsin ...hem bu şekilde fan daha az çalışır :D ordan tasarruf ederiz...
bide neden termostat üzerinde yoğunlaştık ..müşür yanlış okuyor olamazmı yani sorun hararet müşüründe olamazmı...:confused:

Son düzenleme:
müşürde ibrede bir ibrelik yok rahat olun havalar soguk bu aralar bende aynı sorunu yasıorum... ama baktım havalar düzeliyor benim ibre düzelmiyor bir termostat değiştiririm 40-50 liradan kaçıp yanına bir 0 daha eklemektense:) ibrenin sola dayanması çok anormal bir durum bilginize..

müşürde ibrede bir ibrelik yok rahat olun havalar soguk bu aralar bende aynı sorunu yasıorum... ama baktım havalar düzeliyor benim ibre düzelmiyor bir termostat değiştiririm 40-50 liradan kaçıp yanına bir 0 daha eklemektense:) ibrenin sola dayanması çok anormal bir durum bilginize..

valla ben bu durumu ustaya söylediğimde millet opellerin hararetinden başını kaldıramaz senin sıkıntına bak git bi ara bakarız diye kovmuştu herif :p

Son düzenleme:
Geri