radyo yayını kesilip uyarı bildirimi devreye giriyo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aga78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar o ne TP ne de RDS. O sadece tünelin kendi radyo yayını. Her frekansta olmuyo sadece bazı frekanslara koyuyorlar. Dışarıdan yayını alıp içeri veriyorlar arada da anons koyuyorlar. Nerden biliyorum gayet düz hiçbir özelliği olmayan bir radyodan da bunu duydum da ondan. Kesin bilgi yani ;)

rds- mümkün olan en parazitsiz radyo kanalını seşer manüel aramada geçersiz

ben mesela 103.10 dinlerim bazen annem beceremez 103.05 olur . otomatık aratırsam rds devreye giriyo ve en pür frekansı buluyor

Ne opel'in ne de rds nin bu konu ile ilgisi yok.Aslında bu tür şeyler avrupada 'tp' özelliğinde sunuluyor.sırf tünel degil bir çok konumda trafikle ilgili bilgiler aktarılabiliyor.Otobandaki sistemin tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama ya tp'dir ya da belirli frekanslara giriyorlardır.1-2 hafta içerisinde aynı bölgeden geçicem,dikkat etmeye çalışırım

yaw onu herkes bilir benim başıma da geldi aynı şey teyibin tp özelliğinden dolayı oluyo mecburi yayın demek o güvenlik yayını giriyo devreye. benim teyibimin klavuzunda war o özelliği anlatıyo .

TP .TP. :) yada namı diğer TA
RDS sadece radyo istasyonunun kendi yayınında yolladığı digital data yayını.

neonal' Alıntı:
Arkadaşlar o ne TP ne de RDS. O sadece tünelin kendi radyo yayını. Her frekansta olmuyo sadece bazı frekanslara koyuyorlar. Dışarıdan yayını alıp içeri veriyorlar arada da anons koyuyorlar. Nerden biliyorum gayet düz hiçbir özelliği olmayan bir radyodan da bunu duydum da ondan. Kesin bilgi yani ;)
Söylediklerin bence de mantıklı ... :good:

mdellal' Alıntı:
Söylediklerin bence de mantıklı ... :good:
Olmak zorunda. Özelliksiz radyo da çekti diyorum (El radyosu kıvamında 1 millonluklar oluyo ya :)) daa ne diyim ;):)

aga78' Alıntı:
izmit koru tepe tünellerinden*

dostum dikkatli dinlememissin yada ilk defa geciyorsun:)
izmit korutepe ve gültepe tünellerinden geciyorsunuz diye anons yapiliyor ve o tünellerin kendi yayinlari bunlar,gayette güzel bi hizmet bence,tünellerde cok kisa sayilmaz büyükle kücük arasidir:)
izmiti cikinca istanbula hosgeldin deriz:P

tarikc' Alıntı:
dostum dikkatli dinlememissin yada ilk defa geciyorsun:)
izmit korutepe ve gültepe tünellerinden geciyorsunuz diye anons yapiliyor ve o tünellerin kendi yayinlari bunlar,gayette güzel bi hizmet bence,tünellerde cok kisa sayilmaz büyükle kücük arasidir:)
izmiti cikinca istanbula hosgeldin deriz:P

bilgi için sagoll çok dikkatli degilim ama koru tepe diye yazdım bidaha gcersem tünel nosunada bakarımm..

bu olay tp özelliginden oluyor geri dönüşte ilk tünelde yayın gelmedi tp tuşuna bastım ve hemen yayın devreye girdi
bazı durumlarda emniyet bu sistemden sürücüyle diyaloga girebiliyormuş bi almanyada yaşayan bi söyledi orda bu sistem varmış
bu olay tabiki güzel bilgilendirme iyidir
ama malum tünelde radyo çekmiyo bari güzel bi müzik dinletselerya :)

benım gırdıgım uzun tum tunellerde bunu gordum yanı duydum adana antep arasındakı uzun tunellerde aydın ızmır tunelınde daha bırcok tunelde arkadasların dedıgı gıbı arabanın bı ozellıgı degıl tunelın ozellıgı:D

Geri