radyatörün önüne karton koymak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dmj37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
radyatör ısınıp ta dışarıda aşırı soğuk olursa az da olsa çatlama riski var bir nedeni de bu..

aşırı soğuklarda öne karton koyarlar ki motor cabuk ısınsın (dışarıdan gelen soğuk rüzgar motoru soğutmasın)diye.Hele dizeli olalar.Ama kapatacaksanızda komple kapatmayın ki filitre üzeri hava alabilsin

Fatih c1 in onune koyuyormuydunuz ve faydasi oluyormuydu

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
abi c1 varken koyuyorduk. bizim evle babamın dükkan arası 2 3 km arası birşey bende bir ara takıntı olmuştu gizli menuyu açmadan gitmiyordum. ordan karton koyduğumda motor daha hızlı ısındığını gözlemlemiştim. hatta astra varken ben babam gazete koymuş onune bende bilmiyordum arabayı sıkıştırdım biraz bir baktım 90 çakılı kalan hararet göstergesi 100 dereceye yaklaşmıştı. şehir içinde kısa mesafe kullanıyorsanız koyun ısındıktan sonra motor sıkıştırırsaız hararet göstergesi yükselir :) c2'de koyacak yer yok babam ne halt ediyor bilmiyorum valla :D

evet fatih şehiriçi ve kısa mesafe ev iş zaten bu havalarda.uzun yolda çıkarırım.kısa mesafelerde tam işkence klima sıcak ayar düğmesinin yerini unuttum :) gizli menüden de erken ısındığını gözlemlediysen ben de karton koyacam artık en azından radyatörün tamamını değilde 2/3 ünü kapatsam faydası olur

Son düzenleme:
evet fatih şehiriçi ve kısa mesafe ev iş zaten bu havalarda.uzun yolda çıkarırım.kısa mesafelerde tam işkence klima sıcak ayar düğmesinin yerini unuttum :) gizli menüden de erken ısındığını gözlemlediysen ben de karton koyacam artık en azından radyatörün tamamını değilde 2/3 ünü kapatsam faydası olur
karton yerine gazetede olur abi. ben tamamını kapatırdım sadece önde panelde bir havalandırma borusu gib birşey var onu açık bırakırdım. zate 2.kmde ne kadar ısınırsa kar. 110 dereceye kadar çıkma ihtimalide yok :D
webasto taktıracam en sonunda sıcak sıcak kışın arabaya binmek için :D

bugün karton koydum yarıdan fazlasını kapattım şehriçinde hararet 95 i buldu 5.vites te 90 derece ın altına hiç düşmeyince kartonu biraz daha küçülttüm yani radyatörün 3 te birini kapattım ve süper oldu.tofaşların hararet saati gibi oldu resmen.şehiriçi trafikte 90 -92 dereceye 5. vites uzun yolda 85 dereceye sabitleyebildim işe yaradı gibi görünüyor çünkü bu soğuk havalarda araç 80 dereceyi zar zor görüyordu (termostat sapasağlam bu arada yeni değiştirdim).
fatih teşekkür ederim daha önceden c1 de deneme yaptığın için:D.ilginç vectra b2 kasada denemiştim işe yaramamıştı aynı motor hemen hemen
yaşasın Tofaş ruhu beaaaaa :D

bugün karton koydum yarıdan fazlasını kapattım şehriçinde hararet 95 i buldu 5.vites te 90 derece ın altına hiç düşmeyince kartonu biraz daha küçülttüm yani radyatörün 3 te birini kapattım ve süper oldu.tofaşların hararet saati gibi oldu resmen.şehiriçi trafikte 90 -92 dereceye 5. vites uzun yolda 85 dereceye sabitleyebildim işe yaradı gibi görünüyor çünkü bu soğuk havalarda araç 80 dereceyi zar zor görüyordu (termostat sapasağlam bu arada yeni değiştirdim).
fatih teşekkür ederim daha önceden c1 de deneme yaptığın için:D.ilginç vectra b2 kasada denemiştim işe yaramamıştı aynı motor hemen hemen
yaşasın Tofaş ruhu beaaaaa :D
abi babam c2'yede çözüm bulmuş gazeteyi kağıt bantla yapıştırmış alttan üsttende kaputa sıkıştırdım diyor :D

Benim önceki vectra b Termostat bozulmuş hep açık araba hiç ısınmıyor bide aksi gibi izmire gezmeye gidecem yolda araba sürekli benzine geçip duruyor tüp beyni donuyor
Çözüm gazeteyle önü kapattık artık ısına ısına gittil geldik arabayi oylede sattım :)

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

ısınma sorununun yanında ayrıca yakıtı da düşürüyor motor uygunsa çalışma ısısına ulaştığı için.bugün 1 saat boyunca şehiriçi ve dışında test ettim yarın işe giderken iyice belli olur durum.kartonun boyutu çok önemli ama 2 cm lik fark bile harareti anında etkiliyor aslında elektrikli bir düzenekle düğmeye basıcan ve perde gibi inecek:D
opelin yeni araçlarında donanım paketi olarak sunması lazım otomatik kapanan radyatör perdesi şeklinde :D

Afyon gibi soğuk memlekette corsa'ya da ben mi uygulasam acaba... Sabahları sağlam soğuk oluyor...
İki kış önce mazot donmuştu... antifrizi -40 dan aşağı doldurtmamak lazım buralarda ne olur ne olmaz :D
md24.jpg

Geri