Radarrrr

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cengoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
savaş abi hız aşımı cezası yasada şöledir
hızı sınırını %10-%30 aşma
hız sınırını %30dan fazla aşma

yani %10 polislerin insiyatifinde değildir... kendilerinin elindeymiş gibi anlatıyorlar ama yazma hakları yok... ayrıca bu %30dan sonra aynı olması bence yanlış bir uygulama... açıkcası ben %30 hız sınırını aştıktan sonra o sınırda hiçbir zaman durmuyorum nasılsa cezası aynı diyip daha da yükleniyorum... bununda değişmesi gerektiğini düşünüyorum... mesela hız sınırını %50-60dan fazla aşmanın cezası daha da yüksek olsa daha mantıklı... bu arada yanlış anlaşılmasın şehiriçinde ve kalabalık yollarda yapmıyoruz bunu... ama istanbula otobandan giderkende yol boş olduğunda 120 ile gitmek sıkıyor bazen insanı...
Bu konuda seninle aynı fikirdeyim. Bence limit artışı % 20, % 40, % 60 % 80 gibi veya daha başka bir şekilde sınıflandırılabilir.

Benim bildiğim hız limitinin her yarısında ceza katlanıyordu yani 90-135-160 gibi belirli hızlarda katlanıyordu.

Çok ikilemler içinde yaşayan bir toplum olduk. Yollar kötü oluyor kızıyoruz, iyi oluyor hız cezası yiyoruz diye gene kızıyoruz. Yollar iyi olunca hızlı gitmek gerekiyorsa bırakın yollarımız bozuk olsun daha iyi. Ben yaşadığım sokağımda, caddemde ok gibi hızlı giden araba görmek istemiyorum. Hız limitlerini asla unutmamız gerekir, hususi otomobilleri için çeşitli hız sınırları; 30 km (Okul/kreş/hastane gibi özelliği olan yerlerin civarı)
50 km (normal şehiriçi yollar)
70 km (şehiriçi çevre yolları, meskün mahaller)
90 km (normal şehirlerarası yollar)
100 km (şehirlerarası bölünmüş yollar)
120 km (otoyol)

Bu limitlere uymak zorundayız. Sen uyuyormusun diye soracak olursan zaman zaman üzülerekde olsa hayır diyorum ama ceza yiyince de polisi veya yolların durumunu karalamıyorum. Hız limitlerinin yeterli veya yetersiz olduğu tartışılabilir ama bugün için limitler bu.

Halen neden Sınırları zorlamaya çalışıyoruz onu anlamıyorum. Adamlar otobanda 400 dese biz halen %10 sınır ile 439 yapmak isteyeceğiz sanırım.

:):):)

26.01.2009
Yer: Tokat çevre yolu; şehir merkezine yakın bir nokta.

Hız 76 km/h ----> Ceza 265 TL

Yaptığım yorum:
Vay be 176 ile yakalansam zoruma gitmezdi.76 ile bu kadar ceza yedim.:D

02.02.2009
Yer: Kayseri çevreyolu çıkışı.

Yaptığım yorum:
Al sana işte şom ağzını açarsan olacağı bu.:D
Hız 127 km/h ----> Ceza 265 TL

11.02.2009
Yer: K.Maraş otoban çıkışı.
Hız 100 km/h ----> Ceza 108 TL Evet 1 puanla radar...(108 veya 105 miydi miktarı tam hatırlamıyorum)

Yaptığım yorum:
Allahım yardım et ehliyet elden gidecek az kaldı.:D

Bunlar 2 hafta içinde yediğim cezalar :D Son cezadan 2 gün sonra şehir içinde çevirme oldu. Trafik polisi sağa yanaş diye işaret edince arabadan inip kontağı üzerine atıp kaçmak geldi içimden ama sonradan öğrendim ki sıradan bir sorgulamaymış. O sefer de ceza yeseydim bilemiyorum ne yapardım:kop:

Son düzenleme:
valla hocam benim 77 ile tekirdağ içinde 265 tl bonus kazandığımı göz önüne alırsak normal :D

iyi mantıklı bir hareket ..zten once radar tabelası koyup sonrada oraya radar koymak kadar sacma birşey varmı:) radar tabelasnı gorunce 1-2 km yavas gidiyoruz sonra tekrar bas gaza.ee ne anlamı var..onemlı olan kısıyı hız sınırlarında tutmak..mantıklı olmus..zaten 1-2kere 270 tl yi yiyen istesede hız yapmz yollarda:D ama uyardıgın ıcın saol daa dıkkat etmek gerek artk

Üç beş sene kadar evvel araçlar için bazı söylentiler vardı. Mesela benzin depo kapaklarına yakın bir yere chip yapıştırılacaktı, bu sayede hem benzin istasyonları denetlenecekti hem de dolum işlemleri daha hızlı olacaktı. Diğer bir söylenti, araçların ön camlarına gene bir chip yapıştırılacak bu chipler uydu ile devamlı iletişim halinde olacak, bu sayede aracın her hareketi (hız limitleri, yol bilgileri, çalınırsa aracın olduğu yerin tesbiti, suça karışan, vergi borcu olan, hacizli araçların bulunduğu yerin tesbiti gibi) kayıt altında olacaktı. Ama diğerleri gibi bundan da geri adım atıldı.

Hafta sonu 5th GEAR programında izledim. Adamlar ingilterede yasal olarak satılan radar tespit cihazlarını tanıttılar. Uydudan GPS ile haber veren. İnternetten haber veren ve hem bunların ikisini birden içerip bir de radar dalgalarını okuyan versiyonları var. En pahalısı 3. seçenek ve adamlar ceza yememe garantisi veriyor. Radar varsa 2-3 kilometre öteden haber veriyor.

Hafta sonu 5th GEAR programında izledim. Adamlar ingilterede yasal olarak satılan radar tespit cihazlarını tanıttılar. Uydudan GPS ile haber veren. İnternetten haber veren ve hem bunların ikisini birden içerip bir de radar dalgalarını okuyan versiyonları var. En pahalısı 3. seçenek ve adamlar ceza yememe garantisi veriyor. Radar varsa 2-3 kilometre öteden haber veriyor.

o cihazdan kuzenim amerikadan getirtmiş 800 $ a mı ne almış tam hatırlamıyorum ama 2 ayda kendini amorti etti dedi :)

bir de bu cihazları kullananlar yakalanınca direk hapse atılıyor diye duymuştum tam olarak nedir bilgisi olan varmı ?

geçenlerde bi radar cezasıda ben yedim. beyşehir-konya istikmetine giderken, önümdeki aracı solladım. o araç radar arabasıymış. ilerde çevirdiler sonuç: 108 ile radara girmişim... dedim radar aracını sollamak suç mu? neymiş ancak 99km ye kadar hızlanabilirmişim...o yolun durumu belli virajlı yol. bir an evvel yolda boşken geçmek istedim. vatandaşa resmen tuzak kuruyorlar. başka bişey değil

radar arabasi sollamak iyi sansmis :D:D

Geri