radara yakalanmışız 265 tl ceza mı olur yaaaa!!!

2918 sayılı kanunda radar levhasını konacak diye bişey yok.
Madde 51 – Sürücüler, aksine bir karar alınıp işaretlenmemişse yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını aşmamak zorundadırlar.
(Değişik: 8/1/2003 - 4785/4 md) Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu hız sınırlarını yüzde ondan yüzde otuza (otuz dahil) kadar aşan sürücülere ............YTL, yüzde otuzdan fazla aşan sürücülere ............YTL para cezası uygulanır.
(Değişik: 8/1/2003 - 4785/4 md) Hız sınırlarını yüzde otuzdan fazla aşmak suretiyle ihlâl suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içerisinde aynı kuralı beş defa ihlâl ettiği tespit edilenlerin sürücü belgeleri bir yıl süre ile geri alınır. Süresi sonunda psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçirilerek sürücü belgesi almasına mâni hali olmadığı anlaşılanların belgeleri iade edilir.
Hız sınırlarının aşılıp aşılmadığını, tespit etmekte kullanılan cihazların yerini tespit veya sürücüyü ikaz eden her türlü cihazın imalı, ithali ve araçlarda bulundurulması yasaktır.
(Değişik: 8/1/2003 - 4785/4 md) Bu cihazları imal ve ithal edenler, fiil başka bir suç oluştursa bile ayrıca ............YTL’den ............YTL’ye kadar hafif para cezası ve altı aydan sekiz aya kadar hafif hapis cezası ile; araçlarında bulunduran işletenler ise, ............YTL’den ............YTL’ye kadar hafif para cezası ve dört aydan altı aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılırlar ve bu cihazların müsaderesine de hükmolunur

şimdi sorarım size. siz o yolu biliyorsunuz bende. o yolun otoyoldan ne farkı var. durun ben söyleyim. otoyoldan farkı otoyoldaki gereksiz su birikintileri yok birde öyle zıplamamıza neden olan fazlaca yama yok. zaten yolu yayalarda kullanmıyor... ee niye 50km ile gitmek zorunda bırakılıyor ki insanlar...

Valla bende sana katılıyorum. Gecen Aydında bulvarda geziyorum. Otoyoldan farkı yok diye 200'le gittim aniden bir çocuk fırladı önüme otoyoldan farkı yok diye vurdum geçtim.

Böyle şaçma şeymi olur yahu. Adamlar kural koymuş her gördüğümüz yolda oto yoldan farkı yok diye basalım olacak işmi arkadaşlar yaa yapmayın allah aşkına

Bahadırcım o yol konusunda size tamamen katılıyorum.Çünkü o yol aynı zamanda Konyanın diğer illerle bağlantı (Çevre Yolu).ve o yolda 50 değil bence 110 bile yetersiz.Gerçekten mükkemmel bir şekilde yapılmış.Ama bazı kanun koyucular maalesef yolları görmeden hız limiti veriyor sonuçta vatandaş ile kanun uygulayıcılar karşı karşıya kalıyor

o yolda asıl eksik olan ise üst geçitleri veyaya geçitlerini kullanmayan yayaların yoldan değil mecburen geçitlerden geçirmek için yolun kenarlarını Adana ilinde yaşayanlar bilir(şehrin içinden otoyol geçer) 2-2,5 mt.tel örgülerle kapatılması gerekli

Valla bende sana katılıyorum. Gecen Aydında bulvarda geziyorum. Otoyoldan farkı yok diye 200'le gittim aniden bir çocuk fırladı önüme otoyoldan farkı yok diye vurdum geçtim.

Böyle şaçma şeymi olur yahu. Adamlar kural koymuş her gördüğümüz yolda oto yoldan farkı yok diye basalım olacak işmi arkadaşlar yaa yapmayın allah aşkına

şehirler arası yol giderken köy, kasaba içinden geçerken hızınızı gerekli sınıra düşürüyor musunuz?

kanunlar koyulur, değiştirilir, iyileştirilir, düzeltilir. o zaman orhan abinin dediği gibi yollar sadece araçlar için kullanılsın yol kenarlarına teller gerilsin. bilmem kaç yılında konulmus kanunlar zamanında 4 şeritli yollar yoktu malesef. ve bu kadar da araç yoktu. hatta ve hatta arabaya binip şehir içinde 1 saat yolda gidilmiyordu.

:alkis: + yollar güzel olunca otoban yerine kullanmaya kalkıyoruz, kötü olunca da kızıyoruz. Biz amma problemli insanlarız değil mi?

Geri