Bence ne olursa olsun polise ve askere saygı göstermeli. Çünkü onların çalışma koşulları kadar zor bir meslek yok. Örneğin bir hırzısın, arsızın ve namussuzun kuyruğuna bassa bir polis bunun bedelini bazen canıyla bazen ailesiyle çekebiliyor. Yani o insanlar bir şekilde hayatlarını bu millete bağışlıyor. Zaten başka milletlerin bizim polis ve askerlerimizle aynı şartlarla görev yapabileceğine inanmıyorum.
Yani eğer polise sayğılı davranırsanız onlar da size saygılı davranır. Örneğin yaşadığım bir olayı anlatayım. Bir gün şehirde gezerken önümde polis aracı vardı. Kırmızı ışık yanmak üzereydi ve polis ışığı beklemeden geçti. Bende polisin geçmesine güvenerek durmadım geçtim.
Daha sonraki ışıkta polisin arkasına durdum ve beni yanına çağırdı. Zaten besbelli artis biriydi. Bana dedi ki: "Beyfende kırmızı ışıkta geçtin ayrıca kemerinde bağlı değil, bir daha uyarmam ceza yazarım" dedi. Ve bende hiç itiraz etmedim. Eğer etseydim istediği hatayı bulur ve istediği cezayı yazardı. İşin rasgelsin dedim ve gittim. Önceden ışığa bir kez dikkat ediyorsam şimdi on kere dikkat ediyorum.
Yani sözün kısası kanunu uygulayan kişilere karşı saygılı davrandıktan sonra hiçbir polis keyfi hareket etmez. Zaten aykırı bir davranışın bulunmazsa ille ben şuna ceza yazayım demez. Ha bana kimse dokunamaz dersen küllükte su bulunmadığı için bile ceza yazar.
Yani eğer polise sayğılı davranırsanız onlar da size saygılı davranır. Örneğin yaşadığım bir olayı anlatayım. Bir gün şehirde gezerken önümde polis aracı vardı. Kırmızı ışık yanmak üzereydi ve polis ışığı beklemeden geçti. Bende polisin geçmesine güvenerek durmadım geçtim.

Yani sözün kısası kanunu uygulayan kişilere karşı saygılı davrandıktan sonra hiçbir polis keyfi hareket etmez. Zaten aykırı bir davranışın bulunmazsa ille ben şuna ceza yazayım demez. Ha bana kimse dokunamaz dersen küllükte su bulunmadığı için bile ceza yazar.