Polisten çekinmeli Mi?

Bence ne olursa olsun polise ve askere saygı göstermeli. Çünkü onların çalışma koşulları kadar zor bir meslek yok. Örneğin bir hırzısın, arsızın ve namussuzun kuyruğuna bassa bir polis bunun bedelini bazen canıyla bazen ailesiyle çekebiliyor. Yani o insanlar bir şekilde hayatlarını bu millete bağışlıyor. Zaten başka milletlerin bizim polis ve askerlerimizle aynı şartlarla görev yapabileceğine inanmıyorum.

Yani eğer polise sayğılı davranırsanız onlar da size saygılı davranır. Örneğin yaşadığım bir olayı anlatayım. Bir gün şehirde gezerken önümde polis aracı vardı. Kırmızı ışık yanmak üzereydi ve polis ışığı beklemeden geçti. Bende polisin geçmesine güvenerek durmadım geçtim.:) Daha sonraki ışıkta polisin arkasına durdum ve beni yanına çağırdı. Zaten besbelli artis biriydi. Bana dedi ki: "Beyfende kırmızı ışıkta geçtin ayrıca kemerinde bağlı değil, bir daha uyarmam ceza yazarım" dedi. Ve bende hiç itiraz etmedim. Eğer etseydim istediği hatayı bulur ve istediği cezayı yazardı. İşin rasgelsin dedim ve gittim. Önceden ışığa bir kez dikkat ediyorsam şimdi on kere dikkat ediyorum.
Yani sözün kısası kanunu uygulayan kişilere karşı saygılı davrandıktan sonra hiçbir polis keyfi hareket etmez. Zaten aykırı bir davranışın bulunmazsa ille ben şuna ceza yazayım demez. Ha bana kimse dokunamaz dersen küllükte su bulunmadığı için bile ceza yazar.

Her mesleğin yuz karaları vardır. Ama bizim gözümüze ilk önce bu istisnalar geldiği için ister istemez ufak yada büyük bi tırsma olayı yaşıyoruz.

ben hala cekiniyorum polis bişi sorsa dahi kendimi suc işlemiş gibi hissediyorum

Benim herşeyim tam ben çekinmiyorum.

Bir defasında polis gıcıklık olsun diyemi nedendir bilmem ama

arkadaşa cam suyun dolumu diye sordu ve ardından dolu değilse ufak bir ceza keseriz o zaman demişti.

bana gecenler de gece uygulamada alkol uyuşturucu falan var mı diye sordu esprili bir dille genç bir memur arkadaş, gözbebeğimiz yunuslardandı kendısı ben de var da bana karar ikimize yetmez demiştim çok gülmüştük polisimiz eskisi gibi değil dostlar daha bilinçli,daha idealist,daha genç ve dinamik ve daha da iyi olacak inşallah

Cengiz abi gerçektende daha olumlu yaklaşıyor polisler artık

Jandarma tabi öyle değil.Af yok.

Ben bie keresinde jandarmaya yakalanmıştım.

İnanırmısın 1 bira içtim.Komutanım dedim 1 bira içtim dedim.
Komutan askerde kaldı beyefendi üfleyin bi zahmet dedi.
Neyseki sınırı aşmadı ve öyle yırttık :)

Cevat aslında jandarma da tıpkı Polis gıbı İçişleri Bakanlığına bağlı ama tabii Jandarma da biraz daha disiplin söz konusu o da asker olmanın getirdiği bir husus yoksa ikisinin vazife kanunu ve yetkisi aynı hemen hemen.

Haklısın.Rüşvet olayına hiç girmiyorum zaten abi :):):)

Jandarmada YTL geçmiyor ehuehu

arkadaslar ben de polisim hemde trafik:)
göreve baslamadan önce ben de cekinirdim ama şimdi hiç cekinmiyorum:) her meslekte iyi kötü görevini yapan yapmayan vardır. ben de ceza yazıyorum görevim bu. ayın 15'inde maası gönül rahatlıgıyla cekmem için görevimi yapmalıyım. görev ceza yazmak degil yanlış anlamayın. zaten herkes kurallara uysa bize gerek yok. cok sevdigim bir abimin anısı. doguda bir ilde uygulama yaparken bir aracı durdurur içindeki tanıdıgıdır ve ehliyeti yoktur. cocuk bizim abiye söyler "beni tanıyorsun cok acil bir işim var yarım saat sonra tekrar burdan gececeğim o zaman durdur ve cezamı yaz arabayı bağla" demiş. bizim abi bakmış cocuk harbi konustu tamam demiş hadi git yarım saat sonra gel ve 10 dakika sonra telsizden anons gelmiş. cocuk kaza yapmış arabanın altında kalmış ölmüş. bizim abi cok pişman olmuş. ben orda onu göndermeseydim bugun belki yasıyo olacaktı diyo. ve bugun öyle calısıyor ki gecen konustum amcasının ogluna ceza yazmış. işte böyle eksiğiniz gediğiniz yoksa cekinmeyin bizden. sonucta biz sizin için varız...

Teşekkürler...

Geri