Genelleme yapmanın yanlış olduğu aşikar, bunu söylemeye bile gerek duymuyorum ben yorum yaparken. Ama ihmal sonucunda hata yapan kişinin ve üstelik de bunu üniformasını kullanarak örtbas etmeye çalışan kişinin eleştirilmesi kadar normal bir şey olamaz. Bu kişi polis de olsa başka bir meslekten de olsa bu eleştirinin yapılması kimseyi rahatsız etmemeli. Ben burada terbiyesiz ve düzenbaz bir trafik polisini eleştirirken benim mal ve can güvenliğim için her gün canını tehlikeye atan polislere olan saygım bir nebze olsun azalmıyor, hatta daha da artıyor. Tabii ki her meslekte vardır böyle insanlar; ama polisler bazı diğer meslek mensuplarına kıyasla günlük yaşantımızın çok daha içinde oldukları için biraz daha fazla göze batmaları kaçınılmaz oluyor. Ayrıca da toplumun genel ahlak düzenini sağlamak gibi önemli bir görevleri olduğu için de ahlaksızlık yapmaları ayrıca dikkat çekiyor ve insanları üzüyor. Bu yüzden de böyle davranışlar sergileyen polislerin, polislik kurumunun saygınlığı altına sığınıp saygı beklemeleri yersiz olur.
Polislerin yetki sınırları da tüm dünyada yüz yıllardır tartışmalı olan bir konu zaten. Benim tabii ki güvenlik amacıyla aracımı aramak isteyen bir polisle "aratmam kardeşim" diye inatlaşacak halim yok. Ama "arama izninizi gösterir misiniz?" dediğim zaman da hiçbir polis "sen kimsin ki bizim yetkimizi sorguluyorsun?" diye çıkışma hakkına sahip değil. Böyle polise saygı duymak gibi bir zorunluluğum olduğunu da düşünmüyorum.