Polis Orjinal Plakama Sahte Dedi :D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aslında çerçeveli de gayet güzel oluyor, bizim plakacılar yapmasını bilmiyor :D
Almanların plakaları çok şık bence, hem APP hem çerçeveli

Beni de taciz eden yok. Nedense taciz edilen her arkadaşın mutlaka geçerli bir mazereti var. Plakalardaki siyah çerçeve gereksiz olsa zaten yapmazlardı. Şimdi arkadaşlardan bazıları gene savunmaya geçip, ne mahsuru var, böyle daha güzel, mal benim değil mi kim ne karışır diyecektir. Karar onların, biz fazla yorum yapamayız ama ileri günler için ya tacize göz yumacaklar ya da gereğini yapacaklar.

abi tamam da şimdi söyle bişey var....

bugün geçerli olan trfik kuralları bundan bilmem kaç yıl öncesine ait. yani otomobiller Türkiye de ilk yaygınlaşmaya başladığında geçerli olan trafik kuralları ile bugün ki kurallar arasında fark yok. bundan 30-40 yıl öncesindeki şartlarla bugünkü şartların aynı olduğuna kimse inanmaz ki öyle de değil zaten. karayolarında mesela hız sınırı 90km. ama bu hız sınırı anadollara ne bileyim 124 muratlara göre.bugünkü araçların gerek süspansiyon gerek fren sistemi olsun o günlerden milyon kat daha gelişmiş olduğu yadsınamaz bi gerçekken neden hala o kurallara uymak zorundayız ki? şimdi çıksın biri bana desin ki o çerceve gerekli ve bana mantıklı bi sebep sunsun. yarın gidip çizdirecem.

senin görmediğin faydalı işlerde yaparlar. çoluk çocuğumuzu pislikten, uyuşturcudan uzak tutmak gibi. her meslek gurbunda kişiliği oturmamış, milletine hizmet ettiğinin farkına varamayan yığınla insan var. Yada kendisine hizmet edildiğinin farkına varmayan yığınla insan. genelleme yapmadan konuşmak gerek.

aynen katılıyorum ancak, bir dönem 1995 yılları civarı nerde iş bulamayan, kişiligi tam anlamıyla oturmamış kişiler kısa yoldan memur olabilmek için polisligi tercih ettiler. Ancak son dönemlerde en az 2 yıllık yüksek okul mezunları polis oluyor.

abi tamam da şimdi söyle bişey var....

bugün geçerli olan trfik kuralları bundan bilmem kaç yıl öncesine ait. yani otomobiller Türkiye de ilk yaygınlaşmaya başladığında geçerli olan trafik kuralları ile bugün ki kurallar arasında fark yok. bundan 30-40 yıl öncesindeki şartlarla bugünkü şartların aynı olduğuna kimse inanmaz ki öyle de değil zaten. karayolarında mesela hız sınırı 90km. ama bu hız sınırı anadollara ne bileyim 124 muratlara göre.bugünkü araçların gerek süspansiyon gerek fren sistemi olsun o günlerden milyon kat daha gelişmiş olduğu yadsınamaz bi gerçekken neden hala o kurallara uymak zorundayız ki? şimdi çıksın biri bana desin ki o çerceve gerekli ve bana mantıklı bi sebep sunsun. yarın gidip çizdirecem.
Volkan tamam dediklerine eyvallah ama bu ülkeyi yani bizi uzun süre yönetenlerde kaçyıl öncesinin insanları değilmiydi :)? Devlet, memuruna görev durumuna göre 52 ile 70 yaşına kadar çalışma sınırı (yaş haddi) getiriyor, sade vatandaşından 70 yaşından sonra mal satarken akıl raporu istiyor ama aynı devlet milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı seçerken sen muafsın diyor, üstüne üstlük bu fosiller seçilirken bazılarımız düşünmeden oy veriyor, sonrada adamı aşağılayarak bunak diyor.
Maalesef günümüzde uygulanan kurallar bu şekilde. Bizim bu kurallar çok eski, güncelliğini yitirdi diyerek kurallara uymama gibi bir lüksümüz olamaz. Bu kanun ve kurallar kolayca değiştirilemez, kolayca değiştirilecek olsaydı tek başına iktidar olan bu hükümet bir çoğunu değiştirirdi. Hız sınırları konusunda seninle aynı fikirdeyim ama unutulmaması gereken bir husus var: piyasada bakımları yeterince yapılmamış, trafikte dolaşması zararlı konumda çok araç var. Şimdi biz hız sınırını 120 yaparsak bu kanundan onlarda faydalanmayacak mı? Yoksa araçları renk renk boyayıp kırmızılar 70, maviler 80, yeşiller 90 km geçemez mi diyeceğiz. Bizim bunun için alt yapımız yetersiz. Baksana biz halen plakadaki çerçeveyi, harflerin karekterini konuşuyoruz. Bu arada bana göre plakadaki çerçeve gerekli, çünkü yakışıyor ama keşke kırmızı renkli olsa :) (gördün mü bak fikirler, zevkler nasıl çatışıyor, gördüğün gibi toplumları mutlu etmek zor, o nedenle standartlar, kurallar, kanunlar var)

şimdi çıksın biri bana desin ki o çerceve gerekli ve bana mantıklı bi sebep sunsun. yarın gidip çizdirecem.

OGS lerde köprülerde plaka tanıma sistemlerinin randımanlı okuması için gerekli.

OGS lerde köprülerde plaka tanıma sistemlerinin randımanlı okuması için gerekli.

hiç alakası yok ogs kameraları yada bu tip plaka okuyan kameraların çerceve olmadanda plaka okuduğunu bizzat gözlerimle gördüm.

çerçevenin ne işe yaradığını bilmek istiyorsanız plaka basılan merkezde plakanın basımını izleyebilirsiniz tabi izin verirlerse.

plaka kalıplandıktan sonra düz bi rulo boyaya batırılıp plaka üzerinde yürütülüyor çerçeve olmazsa eğer plakayı boyarken diğer yerlere bulaşıyor.

çevremde çok trafik polisi arkadaşım var az önce 2 sini arayıp çerçeve olayını sordum hiçbir trafik polisinin kasti olmadığı sürece çerçeveye sorun çıkartmıyacağını söylediler.

araçlar üzerinde yapılan değişiklikler eğer sürücünün yolcuların ve trafikde hareket eden diğer şahısların güvenliğini tehlikeye atmıyosa bence bunun bi sıkıntısı yoktur.
;)

Yazın kayseride basılan plakalar hep çercevesizdi sonra ne olduysa çerceveli oldu bir anda benim de app plaka gittikten sonra yeni plaka çıkarttım çerçeveli ama benim anlamadığım app plakayla alıp veremedikleri nedir sonuçta ben tutupta ruhsattan farklı bir plaka yazdırmıyorum o bu değilde keşike güzel ülkemizin her yerinde uygulansa kurallar antalyada app film neredeyse serbest ken kayseride 10 km öyle gidemezsin.

senin görmediğin faydalı işlerde yaparlar. çoluk çocuğumuzu pislikten, uyuşturcudan uzak tutmak gibi. her meslek gurbunda kişiliği oturmamış, milletine hizmet ettiğinin farkına varamayan yığınla insan var. Yada kendisine hizmet edildiğinin farkına varmayan yığınla insan. genelleme yapmadan konuşmak gerek.

Kesinlikle katılıyorum. Bir kişinin yaptığını genele yaymak, sanki bağcının dövülmek istenildiği anlaşılıyor..:(

aynen katılıyorum ancak, bir dönem 1995 yılları civarı nerde iş bulamayan, kişiligi tam anlamıyla oturmamış kişiler kısa yoldan memur olabilmek için polisligi tercih ettiler. Ancak son dönemlerde en az 2 yıllık yüksek okul mezunları polis oluyor.

Netten araştırdığıma göre Polis olmak için ya en az 4 yillık fakülte mezunu yada liseden sonra Ünv. sınavınından belli bir puan aldıktan sonra tekrar dan emniyetin sınava girip PMYO öğrencisi olacaksın diye biliyorum.

Beni de taciz eden yok. Nedense taciz edilen her arkadaşın mutlaka geçerli bir mazereti var. Plakalardaki siyah çerçeve gereksiz olsa zaten yapmazlardı. Şimdi arkadaşlardan bazıları gene savunmaya geçip, ne mahsuru var, böyle daha güzel, mal benim değil mi kim ne karışır diyecektir. Karar onların, biz fazla yorum yapamayız ama ileri günler için ya tacize göz yumacaklar ya da gereğini yapacaklar.

Savaş abiye katılmamak mümkün değil. Yorum yapılmadan önce toplumun genel çıkarları akıl süzgecinden geçirilmeli derim.. Birde şöyle düşünün ya arabanız çalınmış olsaydı.. Evrak ve plaka kontrolü yapılmadıktan sonra arabanın çalıntı olduğ nasıl anlaşılacak arkadaşlar.:confused: Ceza konusuna gelince çevremden de biliyorum bu zamana kadar kadar hiç kimse, Polis bana hakettiğim için ceza yazdı dediğini duymadım.:( Ceza yazılanlar hep haklı da Polis kasıtlı yazmış.. Ne olsa Polis cahil :confused: Geçenlerde yine opelim nette; kırmızı ışık ihlalinden dolayı plakasına yazılan trafik cezası adresine geldiğini belirten arkadaş, böyle bir ihlal yapmadığı şeklinde biraz sitem ettikten sonra, trafik ihlalini nerede yaptığını hatırlayıverdi de yukarıdaki gibi bazı arkadaşların genelleme yapmasıdan son anda kurtulundu.

Son düzenleme:
Geri