abi tamam da şimdi söyle bişey var....
bugün geçerli olan trfik kuralları bundan bilmem kaç yıl öncesine ait. yani otomobiller Türkiye de ilk yaygınlaşmaya başladığında geçerli olan trafik kuralları ile bugün ki kurallar arasında fark yok. bundan 30-40 yıl öncesindeki şartlarla bugünkü şartların aynı olduğuna kimse inanmaz ki öyle de değil zaten. karayolarında mesela hız sınırı 90km. ama bu hız sınırı anadollara ne bileyim 124 muratlara göre.bugünkü araçların gerek süspansiyon gerek fren sistemi olsun o günlerden milyon kat daha gelişmiş olduğu yadsınamaz bi gerçekken neden hala o kurallara uymak zorundayız ki? şimdi çıksın biri bana desin ki o çerceve gerekli ve bana mantıklı bi sebep sunsun. yarın gidip çizdirecem.
Volkan tamam dediklerine eyvallah ama bu ülkeyi yani bizi uzun süre yönetenlerde kaçyıl öncesinin insanları değilmiydi

? Devlet, memuruna görev durumuna göre 52 ile 70 yaşına kadar çalışma sınırı (yaş haddi) getiriyor, sade vatandaşından 70 yaşından sonra mal satarken akıl raporu istiyor ama aynı devlet milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı seçerken sen muafsın diyor, üstüne üstlük bu fosiller seçilirken bazılarımız düşünmeden oy veriyor, sonrada adamı aşağılayarak bunak diyor.
Maalesef günümüzde uygulanan kurallar bu şekilde. Bizim bu kurallar çok eski, güncelliğini yitirdi diyerek kurallara uymama gibi bir lüksümüz olamaz. Bu kanun ve kurallar kolayca değiştirilemez, kolayca değiştirilecek olsaydı tek başına iktidar olan bu hükümet bir çoğunu değiştirirdi. Hız sınırları konusunda seninle aynı fikirdeyim ama unutulmaması gereken bir husus var: piyasada bakımları yeterince yapılmamış, trafikte dolaşması zararlı konumda çok araç var. Şimdi biz hız sınırını 120 yaparsak bu kanundan onlarda faydalanmayacak mı? Yoksa araçları renk renk boyayıp kırmızılar 70, maviler 80, yeşiller 90 km geçemez mi diyeceğiz. Bizim bunun için alt yapımız yetersiz. Baksana biz halen plakadaki çerçeveyi, harflerin karekterini konuşuyoruz. Bu arada bana göre plakadaki çerçeve gerekli, çünkü yakışıyor ama keşke kırmızı renkli olsa

(gördün mü bak fikirler, zevkler nasıl çatışıyor, gördüğün gibi toplumları mutlu etmek zor, o nedenle standartlar, kurallar, kanunlar var)