Emre dikkat edersen biz son yıllarda adeta isyan eden, sinirli bir toplum olduk. Ben iddia ediyorum ki trafik plakalarındaki siyah çerçeve yasaklansa bazılarımız gider plakalara daha güzel oluyor diye çerçeve yaptırır. İsteyenle iddiaya girerim.
* Galerilerin koyduğu plakalar legal olsaydı plakaları trafik şubeleri değil de yetkili servisler, galeriler gibi araç satan yerler verirdi.
* Ev örneği ile araba örneği çok alakasız, neden mi? Evini kullanmak için ustalık/yetenek işareti olan sürücü belgesi gibi bir belgeye ihtiyaç duyulmuyor. Evinle birini öldürüp kaçma ihtimalin yok, o nedenle evler için taşınmaz mal ifadesi kullanılıyor. Ama bunun yanında da evinde de her istediğini yapamazsın. Eğer apartmanda oturuyorsan kendi evim diye duvarlarını yıkamazsın, kendi katının dış rengini istediğin renge boyatamazsın, müşterek kaloriferi söküp soba yakamazsın, istediğin saatte gürültü yapamazsın.
* Elbette legal olan her uygulamayı yapmakta özgürsün. Benim bildiğim kadarıyla APP ve çerçevesiz yani standart dışı plakaların kullanımı yasak. Haa güzeldir çirkindir ben onun yorumunu yaparım ama legal olmayan bir şeyin kullanılmasını da savunmam.
toplum hakkındaki yorumuna katılıyorum,ancak,zaten aracımdaki plakayı galeri basmıyor dediğin gibi,sonuçta APP de olsa bu plaka bir şekilde trafik şubeden alınmış belli.Çünkü çift mühürlü ve hiçbir şekilde illegal değil,bunu bugun durup bizzat trafik polisine sordum. Araç benim şahsi malım ise,çevreye ve başkasına zarar vermeyen (ev örneğinde oldugu gibi) herhangi legal bir uygulama yapmama kimse karışamaz,ancak ülkemizde polisler bunlara karısıyor. Aynı ölçüde başka bir jant almam kime ne zarar verebilir? Veya plakamdaki çerçeveyi silmem? Onu geçtim , yahu orjinal kanadı olan Evoyu bağlıyor çok zeki polis arkadaşlar ya,o derece bir bilgisizlik var yani.
App plaka dediğim gibi illegal olsaydı,buna çift mühür vermezlerdi. Ve şu da bir gerçek,araçlara takılan orjinal APP olmayan plakalar acayip dandik,3-4 ay sonra yazılar silinmeye başlıyor.İncecik harfler var,(APP yi okumak çok daha kolay ) ...
Son düzenleme: