Polis Orjinal Plakama Sahte Dedi :D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bimmer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ankaralı arkadaşlar bilirler tunalının tepeden sola döndüm petrole doğru iniyorum ama fena trafik var kıdım kıdım ilerliyoruz. benim cam komple açık hafifde müzik var dinleyerek iniyorum. sol tarafımda da bi polis motoru üzerinde iki kişi var onlarda aşağı iniyorlar. bi ara arkadaki polisin bana bişey dediğini hissettim. kapattım müziği döndüm efendim dedim. arkadaki polis, "arka plakan sahte görmeyeyim seni bi daha yakarım" dedi. şaşırdım tabi "benim mi?" dedim "evet" dedi. "buyurun" dedim elimle gösterdim "çekelim sağa kontrol edin" dedim. ben öyle deyince yüzü bi değişti. "sahte o sahteee" diyerek trafiğin arasından geçip gittiler. halbuki plakam orjinaldir app filan değil yani. tek kusuru etrafındaki çerçeve olmaması. yani neredeyse sakata gelecektim :D

Artislik yapmış, başka bi halt değil kardeşim..

işleri o zaten.. ya tuzak kurup ceza keserler ya da artizlik yaparlar..

Beni neden hiçbir polis taciz etmiyor ben de istiyorum:D

işleri o zaten.. ya tuzak kurup ceza keserler ya da artizlik yaparlar..

senin görmediğin faydalı işlerde yaparlar. çoluk çocuğumuzu pislikten, uyuşturcudan uzak tutmak gibi. her meslek gurbunda kişiliği oturmamış, milletine hizmet ettiğinin farkına varamayan yığınla insan var. Yada kendisine hizmet edildiğinin farkına varmayan yığınla insan. genelleme yapmadan konuşmak gerek.

Son düzenleme:
Beni de taciz eden yok. Nedense taciz edilen her arkadaşın mutlaka geçerli bir mazereti var. Plakalardaki siyah çerçeve gereksiz olsa zaten yapmazlardı. Şimdi arkadaşlardan bazıları gene savunmaya geçip, ne mahsuru var, böyle daha güzel, mal benim değil mi kim ne karışır diyecektir. Karar onların, biz fazla yorum yapamayız ama ileri günler için ya tacize göz yumacaklar ya da gereğini yapacaklar.

bulvarda motorlu bir polis var hergün dudrdurup evraklarımı soruyor hasta sanırım artık meşrutiyetten gidiyorum

Beni de taciz eden yok. Nedense taciz edilen her arkadaşın mutlaka geçerli bir mazereti var. Plakalardaki siyah çerçeve gereksiz olsa zaten yapmazlardı. Şimdi arkadaşlardan bazıları gene savunmaya geçip, ne mahsuru var, böyle daha güzel, mal benim değil mi kim ne karışır diyecektir. Karar onların, biz fazla yorum yapamayız ama ileri günler için ya tacize göz yumacaklar ya da gereğini yapacaklar.

Savaş abi biraz abartı bir yorum olmadı mı? Galeriden çıkışlı APP plaka var benim araçta,yanlış olmasın Opelden aldım aracı APPidi plakalar.Ne diyebilirki bunlara şimdi gelip? Neye gerekli o çerçeve? Ellerinde bir şablon var yıllardır o şablondan plaka basıyorlar sadece. Dünyanın hiçbir yerinde bizim plaka sistemi gibi bir sistem de yok bu arada o da ayrı bir konu.

Ayrıca dediğin gibi mal benim olayı, evime nasıl istediğim resmi asıyorsam,aracıma da standartlara uyarak istediğim değişiklikleri yapmakta özgürüm,ki bunlar kanunla belirtilmiş,vay efendim neden değiştirdin diyip de karışmaya hakları yok.Tabi legalse.

Emre dikkat edersen biz son yıllarda adeta isyan eden, sinirli bir toplum olduk. Ben iddia ediyorum ki trafik plakalarındaki siyah çerçeve yasaklansa bazılarımız gider plakalara daha güzel oluyor diye çerçeve yaptırır. İsteyenle iddiaya girerim.
* Galerilerin koyduğu plakalar legal olsaydı plakaları trafik şubeleri değil de yetkili servisler, galeriler gibi araç satan yerler verirdi.
* Ev örneği ile araba örneği çok alakasız, neden mi? Evini kullanmak için ustalık/yetenek işareti olan sürücü belgesi gibi bir belgeye ihtiyaç duyulmuyor. Evinle birini öldürüp kaçma ihtimalin yok, o nedenle evler için taşınmaz mal ifadesi kullanılıyor. Ama bunun yanında da evinde de her istediğini yapamazsın. Eğer apartmanda oturuyorsan kendi evim diye duvarlarını yıkamazsın, kendi katının dış rengini istediğin renge boyatamazsın, müşterek kaloriferi söküp soba yakamazsın, istediğin saatte gürültü yapamazsın.
* Elbette legal olan her uygulamayı yapmakta özgürsün. Benim bildiğim kadarıyla APP ve çerçevesiz yani standart dışı plakaların kullanımı yasak. Haa güzeldir çirkindir ben onun yorumunu yaparım ama legal olmayan bir şeyin kullanılmasını da savunmam.

Son düzenleme:
Geri