Polenlere Alerjisi Olanlar :D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
trend bi hastalığa yakalanmıssın.

diyarekonjuktivitultrason olmuşsun.

alternatif tıp uygulayacağız :D:D

Bende yaklaşık 15 senedir var, Allah düşmanımın başına vermesin, çekmeyen bilmez!
İlk başta 1-2 haftaydı etkisi ama şimdi 1 mayıs-30 haziran arası sürüyor. Kullanmadığım antihistaminik ilaç kalmadı, aslında hepsinin etken maddesi üç aşağı beş yukarı aynı. Hatta astım ilaçları bile kullandım. İlacı ilk kullandığınızda bir süre etki gösteriyor, sonra etkisi kayboluyor yani sonraki sene işe yaramıyor. Mesela geçen 2 sene Cetryn kullandım süperdi ama bu sene işe yaramıyor.

Alternatif olarak tarçın kabuğu(toz değil rulo halinde) 1 tanesini 5-6 dakika 1 bardak suda kaynatıp içtim, etkileri azaldı ama başka bir ilaç kullanmadım. Yalnız dikkat edin miktarı artırmayın, günde 1 kere ve sadece 1 bardak ve 5-6 dakika kaynayacak, sonra ılıtıp için. (sorumluluk kabul etmem, belki tarçına alerjiniz olabilir)

İmmunoloji bölümlerinde tedavisi varmış, tanıdıklarımdan gidip tedavi olan var fakat tedavi süresi çok uzun 8-10 yıldan bahsetti :)

Mümkün olduğunca dışarı çıkmayın ve mümkünse maske ve güneş gözlüğü ile gezin. evi fazla havalandırmayın, (polenler girmesin) , hergün duş alın ve eve gelir gelmez kıyafetlerinizi değiştirin. Göğüs bölümüne gidip test yaptırın en azından nelere alerjiniz olduğunu öğrenin!

yine başladık bakalım hapşurmaya ölecem artık hapşurmaktan...

Bende 7 yaşımda başlamıştı. Giderek ciddileşti ve astım krizlerine dönüştü. Artık nefes alamaz hale geldim. Bunun üzerine bir profesöre gittik.Kendisi 4 yıl boyunca uygulanacak bir aşı tedavisi çıkardı. Ben o sıralar 10 yaşımdaydım. Bu aşıların uygulama boyunca koruması olduğunu, ayrıca uygulama bittikten 4 yıl sonraya kadar da koruduğunu söyledi. Bu durumda yaşım 18 olacaktı. Yaş büyüdükçe polenlerin etkisi azalır daha da rahatlarsın dedi. Biz de böylece 4 senelik aşı tedavisine başladık. ilk başta az dozla çok yoğun aşı oluyordum daha sonradan doz arttı ama yapılan aşı sayıları azaldı ve böylece 4 seneyi bitirdik. Bu aşı döneminde polenlere olan alerjik tepkimelerim yokoldu diyecek kadar azaldı. Aşı dönemi bittikten sonra da hiçbir değişiklik olmadı, alerjik tepkiler yokoldu diyecek kadar azaldı. Yaş 18 oldu hatta 19 'a yaklaşıyor. Mayıs ayı geldi ve alerjiden hapşırmaya başladığımda, her gece yatmadan önce 1 ölçek Zyrtec denen şuruptan içiyorum ve Thilomide denen göz damlasından damlatıyorum gözüme. Alerjik hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.İlaç arayanlara denemelerini öneririm. Herkese Bol Polensiz Günler :)

Ben gözlerin kızarması, göz kapaklarının şişmesi, hapşırma, ellerde, kollarda zaman zaman ayaklarda kaşınma ile geçiştiriyorum. İlaçların kısmen faydasını gördüm diyebilirim ama kesin çaresini henüz bulamadım.

Ben gözlerin kızarması, göz kapaklarının şişmesi, hapşırma, ellerde, kollarda zaman zaman ayaklarda kaşınma ile geçiştiriyorum. İlaçların kısmen faydasını gördüm diyebilirim ama kesin çaresini henüz bulamadım.

Savaş Abi Aynı durumdayım ilaç kullanmadan, kesinlikle Kaşıntılar vs için Zyrtec'i Gözler için Thilomide'i öneririm

Ege kaşıntılar için İzmir'deki doktor bu mantar deyip (hakbuki Ankara'da allerji testi yaptırmıştım, test sonucu allerji denmişti :)) bir krem verdi onu kullanıyorum, göz kapaklarındaki şişmeler için bir krem var onun faydasını gördüm ama kızarıklıklara bir çare bulamadık.

Valla benim kullandığım hiçbir krem fayda etmemişti. Ama bahsettiğiniz alerji testi bana 10 yaşında yapılansa çok fena bir durum. Sırtıma yaklaşık 60 tane iğne batırılmış derimde kabarma yapanlara alerji tanısı konmuştu

bendede geçen sene basladı birden hapşırma tutuyor 5-15 kere ard arda hapsırıyorum ama gunder ya bikere yada hiç gelmıyor yanı sızdekı kadar ılerı bı duzeyde degıl burun tıkanıklıgı bendede var

Valla benim kullandığım hiçbir krem fayda etmemişti. Ama bahsettiğiniz alerji testi bana 10 yaşında yapılansa çok fena bir durum. Sırtıma yaklaşık 60 tane iğne batırılmış derimde kabarma yapanlara alerji tanısı konmuştu
Şimdilerde alerji testi daha kolay, belinize bir test aparatı yapıştırılıyor, bir hafta bununla geziyorsunuz. En büyük sıkıntı bir hafta boyunca banyo yapamamak, habire ıslak bezlerle silinmek biraz zor oluyor :(.

Geri