ben varım!
polen ve toz alerjim var. hatta bazı meyvelere vs. de alerjim var. gecen gün kan tahlili yaptırdım, ama sonucunu almadım. bakalım başka nelere var?
hapşurma başladı mı 5-30 defa arasında hapşururum. inanın abartı değil, çok da şiddetli hapşururum, beynim zonklar. 15ten sonra hapşurmaktan yorgun düşüyosunuz, hapşuruk bittiği an baygın gibi uyuyorsunuz. kendi kendime çözümler bulmuştum. derince buruna kolonya çektiğimde geçici de olsa hapşurmayı kesebiliyodum. biraz yakıyodu genzimi ama duruyodu hapşurmam. hapşurmanın yanında ciğer kaşıntısı (göğüs değil, sırt değil, içerisi kaşınıyor deli oluyorsunuz), kulak ve gırtlagın içerisinin kaşınması ( buralarda da derin kaşıntı, ulaşamıyorsunuz) vardı. bu sene bir de gözlerimin kaşıntısı ve akması eklendi ağlıyordum resmen

(
gecen sene ilkbaharda ilk defa bu sebeple doktora gittim. CİRRUS diye bi ilaç yazdı, geniş spektrumlu bir alerji ilacı. 6-7 lira. ilk hapı aldıgım gün sadece iki kere hapşurdum, mucizeydi bu! bir kaç gün daha kullandım ilacı, ve butun yaz rahattım.
bu sene de hapşurmalar ve gözyaşı başlayınca gittim aynı ilaçtan aldım. kullandıgım sürece bir miktar rahatlattı, azalttı etkileri, ancak gecen seneki gibi bıçak gibi kesmedi. ayrıca ilaç bittiğinde tekrar şiddetlendi. alerjim iyice ilerlemiş, astıma çeviriyordu. bir iki hafta önce yaptıgım halı saha maçı sonrası sabaha kadar nefes alma zorlugu çektim, düdük gibi ötüyodum nefes alırken. iki hafta geçti hala düzelmedim.
birkaç gün önce tekrar doktora gittim. alerjik rinit ve asttım teşhisi koydu. tedavi edilmeyen alerji astıma çevirebiliyor çünkü. şu astım hastalarının kullandıgı nefes açıcı sprey (inhaler), şiddetli bir burun spreyi, bir şurup ve bir de AERİUS adında antihistaminik hap verdi. iki gündür kullanıyorum bunları, bayaa rahatlattı şimdilik.
ilaç isimlerini verdim, ama kesinlikle doktor versin sana ilacı. mesela gecen sene kullandıgım alerji ilacını başka bir doktor da abime yazmak istememiş. sakat olabilir yani. ezbere ilaç alma. doktora görün

geçmiş olsun