Plaka Değişikliği

ksk_corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar malum 35 Plaka'nın Zorunlu Trafik Sigortası baya kalın :rolleyes:
Geçen martta 208 TL'ye en uygun bulmuştum, SBN Şeker Sigortaya yaptırmıştım,
şimdi uzun bir süre Afyon'da olacağım, tayin işleri falan bizim bi 10 sene sonra anca yerimiz değişir,
Afyon Plaka almayı düşünüyorum,
bugün bir arkadaşla konuştum 120 TL gibi bir ücreti var dedi Zorunlu Trafik sigortasının 03 plaka için... Plaka değişikliği de 80 TL civarı dedi, 200'e kapatırsın bu işi dedi...
Şimdi istediğimiz plaka boştaysa trafik kolaylık sağlar mı?
mesela
03 HD 035
03 DH 035
vb. gibi bir plaka varsa boşta tedarik edebilir miyiz? Ekstra bir tarife çıkarırlar mı karşımıza onu merak ediyorum...
ya da ne yapsam değiştirmesem mi acaba hiç? :rolleyes:

Valla oradaki trafik şubesine kalmış olay. Benden önceki plakalarım için hep bağış istediler birisinde bir paket çay bir top a4 kağıt ile çözdüm olayı. Diğerinde tanıdık soktum araya ödemeden kurtuldum.Senin istediklerin çok özel değil gibi uygun bir dille söylersen belki seçmene izin verebilirler. Boş plakaların olduğu bir defter var oradan seçiyorsun harfleri ve numarayı,ama kimi yerde belli bir bağış yapmadan direk o defteri bile göremezsin :)

Bende plaka değiştirmek üzereyim. Aklımda bi plaka yok ama boşta olanlar arasından bi seçim yapabiliyor muyuz? yoksa şansa mı kalmış :)

78'e gelin oda baya ucuz :D

arkadaslar bende dun gıttım trafıge ama plakalaramız noter satısı yapılmadan degısmıyomus bılgınıze yanı aracı bı akrabanızın uzerıne yapıcaksınız öle degıstırcenız baska care yokmus yenı kanun böyleymıs hberınız olsun

arkadaslar bende dun gıttım trafıge ama plakalaramız noter satısı yapılmadan degısmıyomus bılgınıze yanı aracı bı akrabanızın uzerıne yapıcaksınız öle degıstırcenız baska care yokmus yenı kanun böyleymıs hberınız olsun

bence seni başından savmışlar. Bugün gitsem bugün değiştirim 145TL masrafı var sadece

Murat arkadaşımız haklı olabilir, plaka sahibi kişi yeni yerleştiği ildeki ikametgah adresini araç ruhsatına yazdırmak zorunda ((MADDE 32- Araçlar üzerinde yönetmelikte belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından otuz gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmesi zorunludur. Bu maddeyi ilgili memur tam olarak açıklayamadığı için internetten kendim buldum) ) yazdırmazsa suçlu duruma düşüyor ve para cezası ile cezalandırılıyor. Malüm artık e-devletin mernis sistemi var, vatandaş olarak bizlerin yeni adresimizi mernis kapsamına aldırmanız gerekiyor. Sigortacınıza bu durumu bildirin bakalım ne diyecek? (Yeni adresin mernis sistemine taşıtması kaydı ile, muhtardan alınan nakil belgesi bu iş için yeterli değildir)

benım sordugum il degısıklıgındekı plaka degısımı degıl benım plakm 45 zaten ben yıne 45 ama guzel bı plaka almak ıstedım trafıge gıttım öle dedıler asayısten tanıdıklara sordum degıstıremessın dedıler yenı yasa böyle dedı ve artık yenı yasaya göre plaka degıstırmek zorunda degılsın dedıler örnegın aldıgımız arac 35 plaka ama bız manısada oturuyoruz o plakadan devam edebılıyomusuz bu bızım tercıhımızmıs suc degılmıs eskısı gıbı

Artık aracta pşlaka değiştirmek zorunda değilsiniz yani gen gecen ay UNO aldım 20 (Denizli) plaka ben Aydında (09 plaka) oturuyorum plakam değişmesin dedim notere 75TL ödedim. Eğer İkamatkağım'a değişsin 09 olsun deseydim 145TL ödemem gerekiyordu. İstediğiniz an plaka değiştire bilirsiniz bunda bir sıkıntı yok dediğim gibi 145TL ye mal oluyor ama istediğiniz plakayı almak trafikte tanıdığınız olduğuna bakar ve biraz da devlet babaya bağışınıza.

Ben aracı İStanbuldan alddım, 34 plakaydı. Ankara ikametli olmama rağmen noterde plaka değişikliği istemiyorum dersenşz değiştirmeniz için bir mecburiyet yok. Ancak ben özel plaka almak istediğim için Murat ın da dediği gibi noter satış bedeli + 70 Tl ödeyerek plakamı değiştireceğimi beyan ettim. satış tarihinden itirabern 1 ay süre veriliyor o sürede plaka almazsanız emniyet sırası gelmiş plakayı size tayin ediyor. Ben tanıdık vasıtasıyla özel plakamı aldım basım maliyeti ve muameleciye toplam 130 daha verdim. Şimdi aracımı değiştirecek olsam bu plakamı başka araca aktaramıyorum maalesef. bu kısmı bence çok saçma. yani aracımı alan kişi plakayı değiştirecem desede üzerindeki mevcut plaka boşa çıkıyor ve kapanın elinde kalıyor. Ben özellikle sordum emniyete yeni aracıma aktarmak istesem olurmu diye? olmaz dediler.

Geri