Piramitler nasıl inşa edildi?

Keboy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
478
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
işte burda yazıyor. Demekki burdan okumuşum. Ama aklımdaki sayılar yanlış kalmış.

Yüksekliğinin(164m) 1milyar ile çarpımının, güneş ile dünya arasındaki mesafeyi vermesi.
Taban alanının yüksekliğinin 2 katına bölünmesinin 3.14 sayısını vermesi

İçlerinde sonar, radar vs. gibi aletlerin çalışmaması vs...

doğru bende duymuştum... Fakat bir soru: Sizce keops piramitinin günümüz teknolojisi ile inşa edilebilmesi mümkün mü? vikipedi de bile yazılanları okuyunca sorunun cevabı hayır gibi geliyor bana ne dersiniz?
 

ibrahim_67

Kayıtlı Kullanıcı
81-Düzce
Katılım
12 Ocak 2008
Mesajlar
890
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
50
Siteyi ziyaret et
daha önceden açılmış konu olduğundan yeni bir konu açmak istemedim

Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.

Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)

Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit’in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

Piramit’in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

Bitkiler Piramit’in içinde daha hızlı büyürler.

Piramit’in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.

Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit’in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.

Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur

Büyük Piramitin açilari,Nil’in delta yöresini iki esit parçaya bölerler.

Gize’deki üç piramit aralarinda bir Pitagor üçgeni olacak sekilde düzenlenmislerdir.Bu üçgenin kenarlarinin birbirlerine göre orani 3:4:5′dir.

Büyük Piramitin tabininin yüzeyi,anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.

Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü,piramit yüksekliginin karesine esittir.

Büyük Piramit,dünyanin kara kitlesinin merkezinde yer aliyor.

Büyük Piramit,dört ana yöne göre düzenlenerek insa edilmistir.

Piramit dev bir günes saatidir.Ekim ortasiyla Mart basi arasinda düsürdügü gölgeler mevsimleri ve yilin uzunlugunu gösterirler.Piramiti çeviren tas levhalarin uzunlugu bir günün gölge uzunluguna esittir.Bu gölgelerin tas levhalar üstinde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yilin uzunlugu yanlissiz olarak saptanabiliyordu.

Büyük Piramit’le dünyanin merkezi arasindaki uzaklik,Kuzey kutbuyla arasindaki uzakliga esittir ve kuzey kutbuyla dünyanin merkezi arasindaki uzakliga esittir.

Piramitin yüksekligiyle,çevresi arasindaki oran,bir dairenin yari çapiyla çevresi arasindaki oranin dengidir.Dört kenarlar dünyanin en büyük ve çarpici üçgenleridir.

Gizde’den geçen boylam,dünyanin denizleriyle anakaralarini iki esit parçaya böler.Bu boylam ayrica,kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup,bütün yer kürenin uzunluguna ölçümünde dogal sifir noktasini olusturur.

Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu,çevresi ekvatorun uzunlugunu temsil eder.Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk gösterir.

Gize piramitleri tahmini olarak M.Ö 3000 yıllarında eski krallık döneminde yapıldığı zannedilmekte. Bunlar; Keops, Kefren ve Mikerinos piramitleridir ve isimlerini aldıkları firavunlar tarafından yaptırılmıştır.

Kefren Piramidi Gize piramitleri dünyanın en büyük piramitlerdir. Bunlarla birlikte ve Mısır’da yüzlerce irili ufaklı piramit mevcuttur. Gize piramitlerini diğerlerinden ayıran farkların başında içlerinde yazı bulunmaması ve nasıl yapıldıklarının hala çözüme ulaşmamış olmasıdır.
Keops’un oğlu Kefren için yapılmış piramit 136 metre yüksekliğe sahip.

Kefren piramidinin dış yüzeyinde yer alan kaplamalar bugün sadece tepesinde görülebilmekte.

Gize piramitlerinden İçi ziyaret edilebilen tek piramit olan Kefren piramidinin mezar odası.
Piramitler ile ilgili çeşitli matematiksel bulgular arasında ilginç olanları şunlar: Keops piramidinin yüksekliginin 1 milyarla çarpımı yaklasık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi veriyor. (149.504.000km)

Piramitlerin üzerinden geçen meridyen karaları ve denizleri tam iki eşit parçaya bölüyor. Keops Piramidinin Taban cevresinin, yüksekliğinin 2 katına bölünmesinin pi=3.14 sayısını veriyor.

62 metre yüksekliği ile Gize Piramitleri içerisinde en küçüğü olan Mikerinos Piramidi Kefrenin oğlu için yaptırılmış.

Piramitler hala yapımları esnasında ki gizi korumaktalar. İşçilerin olağanüstü bir çabayla günde 10 metreküp taşı üst üste koyduklarını kabul edersek keops piramidinde yer alan yaklaşık 2.5 milyon metreküp taş, 250.000 gün, yani yaklaşık 664 yılda yerleştirilebiliyor. Oysa piramitler 20 ila 30 yıl arasında bir sürede tamamlanmıştır (alıntıdır)
 

yakup

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Şub 2008
Mesajlar
1,021
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
64
Siteyi ziyaret et
Kim ne derse desin. Yapan yapmış. Ama binlerce kilometre uzaklıktaki ingilizler burdan hala nasıl para kazanıorlar? Pramit kanser gibidir. Kanserin tedavisi hastalık ortaya çıktıktan sonra çok yakın sürede bulunmuştur, ama dönen yüksek miktarda paralar ilaçların sırrının açıklanmasını engellemiştir. Büyük ihtimallede Mısır da da yaşanan durum bu piramitler bulundu herşeyi keşfedildi ama ama açıklanmıoyor. Uzzun süre de açıklanmaz Eğer BİZ TÜRK’SEK ve ingilizleri zengin etmek yerine kendi tarihimize bir bakalım.
http://www.forumena.com/bilim-teknoloji/61928-uygur-imparatorlugundan-turk-piramitleri.html
 

skyeye

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Tem 2006
Mesajlar
4,977
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
Hep bu emperyalist güçlerin kabahati zaten. :rolleyes:
 

VeCCtrA

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
3,126
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
Piramitlerle ilgili " 10.000 BC " filmini izlemenizi tavsiye ederim. "Apocalypto" kadar orijinal bir film değil dilinden dolayı fakat ilginç fikirler sunuyor..
 
Son düzenleme:

mustafagokay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Tem 2006
Mesajlar
1,119
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Bence tamamıyla insan gücü ve zekasıyla inşaa edilmişlerdir.

Sonuçta bu yapılar o dönemin Tanrıları olan Firavunlar için yapıldı, bugün bizlerde bu inançta olsak Tanrımız için o kocaman taşları bulur getiririz biryerlerden.

Ayrıca MISIR , Matematik ve Astroloji Biliminin en çok geliştiği yerlerden biri idi. tabikide Piramitlerin sırları bizleri şaşırtacaktır.

Bende yukarıda bahsedilen olayların sebeplerin ne olduğunu bilmek isterim.
 

fikret_sahin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
546
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaslar bence her sey teknoloji veya insan gucu degildir. unutmayalim, bu dunyayi biz var etmedik. ve sadece Misir piramitleri degil, buna benzer cozulemeyen bir cok sir dolu olaylar vardir. bu bence ilahi bir duzen. Evet yapan yapmis diyoruz ama, mantiken ters dusuyor. demekki, mantigin bittigi yerde ilahi duzen basliyor. (Allah'in izniyle meydana gelen ve ya bir kuluna bahsedilen doga ustu olaylar)

kucuk bir ornek; Hz. Musa; Kizildenizini nasil ikiye ayirdigini bilmeyen yoktur heralde. eger Allah istemeseydi, sopayi vursun bakalim denize yarilacak miydi?
 

yakuzz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Kas 2006
Mesajlar
2,001
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bütün bunların bunca abartılması banada kasıtlı geliyor. Çölün ortasında ki insanların astronomiyle daha haşır neşir olması coğrafyanın bir sonucudur. Etrafta bakacak birşey olmayınca yukarıya baktılar ve incelediler.

Türklerin savaşçı bir millet olması ne kadar doğalsa, kadim mısır halkının astronomiye ve cebire yatkınlığı da o kadar doğaldır. Birisi yaşamak için savaş teknolojisini ve fiziğini geliştirdi; diğeri ise düşmanın olmadığı , doğal olarak korunduğu bir ortamda etrafını inceledi..
 
Üst