10 gün önce Opel Odak tan Sprint Booster taktırdım aracıma.Denettiler.Araba bir anda farklı bir hal aldı.O hantal kalkan araba resmen turbo motor gibi oldu.Neyse hoşuma gitti doğrusu.700 tl dediler küçük bir pazarlıkla 650 tl ye aldım.Gaz gedalının altına kibrit kutusundan biraz büyük bişiy taktılar ve birde direksyon hizasına yeşil ve kırmızı ışıkları olan bir düğme.Sistem 2 kademe halinde çalışıyor.Spor ve agrasif kullanım.Taktırdıktan sonra arabanın kullanma zevki gerçekten değişti.Aracım easytronic olduğu için artık vites değişimleri için gaza daha az basar hale geldim.Araç en ufak gaza tepki verir hale geldi.İkinci kademeyi ilk başlarda pek kurcalamadım.Sonraki bir iki gün içinde yakıtta artış başladı.Nedeni ise; örnek bayır çıkıyorum araç 3. viteste ve hızı korumasını istediğim için gaza dokunuyorum ama araba 2. vitese atıyor,sanki dip gaz yapmışım gibi.Sonrasında bunu düz yolda da denedim, 5. vites giderken gaza normalden biraz fazla dokununca araba 4. vitese atar hale geldi.Sonrasında işin hilesini gözlemleyerek buldum.Aslında cihazın yaptığı şey ben gaza örnek 1 mm. basıyorsam benim 1 mm. i 5 mm. basmışım gibi sinyal göndererek aracı hızlandırıyor ve bununla birlikte yakıt artıyor.Çok uzattım ama 5. gün Opel odak ı arayarak yakıtımı arttırdığını ve aracımın easytronic olmasından kaynaklı sürüş konforunu etkilediğini söyleyerek iade talebinde bulundum.İlk başlarda olmaz deselerde sonrasında sağolsunlar geri aldılar ve geri ödemesini de yaptılar.Aslında bu konu olmasaydı hiç bu konuyu yazmayacaktım ama vesile oldu.Normalde kesinlikle geri iade almıyoruz falan dediler.Bu arada bu sprint boosterı 2. kademeye alıp sport tuşuna da basınca araba resmen manyaklaşıyor haberiniz olsun.....
yigitekimdemir kardeşimin söylediği şey tamı tamına doğrudur.
Bu olay olalı 10 gün ya oldu ya olmadı....
Son bir ekleme daha yapayım.Şunu anladım cihazın 1. kademesindeki gaz tepkisi ile,normal sport tuşuna bastığımdaki gaz tepkisi aynı oluyor.Yani Şöyle düşünün.1 kademe gaz tepkisi normalin 5 katı,2. kademe gaz tepkisi normalın 10 katı, üstüne birde sport a basınca tepki normalin 15 katı gibi düşünebilirsiniz.Gaz pedalına dokunmamla araba ne yapacağını şaşırıyordu.