Parmak izi şaşırtıyor.

kurt.ibrahim

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Parmak izi şaşırtıyor
af6cbe7a-eb14-472e-8e9e-d3f64a76421c.jpg
Parmak izi, parmak ucu derisinde, göz ile görülebilen çıkıntıların meydana getirdiği şekillerdir.

Dış deriye ait bu çıkıntılara “hat” denir. Parmaklarımızı dikkatlice incelersek, parmak izlerinin, birçok hattın farklı biçimlerde bir araya getirilmesiyle yapıldığını görürüz. Tek yumurta ikizleri de dahil olmak üzere herkes, eşsiz parmak izlerine sahiptir. Bir başka deyişle, insanların kimlikleri parmak uçlarında kodlanır.
Bu kodlama sistemi, günümüzde kullanılan barkod sistemine benzetilebilir. Derin kesik ve yaralar olmadığı sürece, parmak izlerindeki bu hatlar, insan hayatı boyunca değişmez. Parmak izlerinin bu değişmez ve herkes için farklı özellikleri, onları kimlik tespiti konusunda çok kullanılan bir özellik haline getirmiştir. Yaratıcı, parmak izlerine o kadar fazla eşsiz bilgiyi yerleştirmiştir ki, doğru tanımlama için parmak izinin küçük bir parçası bile yeterli olmaktadır. Peki bütün bunlar kendi kendine mi oldu?
Yoksa bunları sağır tabiat, kör tesadüf mü yaptı? Parmaklarımız da harika bir sanat eseri. Elbette bu sanat eserinin bir sanatkârı var ve bizler de O’na inanıyoruz. Parmaklarımızın ucunu tanzim ve tertip eden Rabbimizi çok seviyoruz.
Ali İhsan Er / alier@bugun.com.tr
Alıntıdır.

Evt kesinlikle katılıyorum ibrahim kardeş.

tesekkurler

yüce Rabbimizin büyüklüğünü kanıtlayan çok küçük bi nokta daha neler var neler

paylaşım için teşekkürler

Bak şimdi konu nerden gelmiş nereye gitmiş.Ben bu tip adamlarda bir dengesizlik görüyorum.Nedense kendilerini tanrının varlığının ispatına sorumlu hissediyorlar ve kendilerini de tanrıya inanıp tanrıyı sevdiklerini inandırmaya çalışıyorlar.İç yüzlerini gerçekten merak ediyorum.Sana mı kaldı parmak iziyle tanrının varlığını ispata çalışıp herkes adına konuşmak. Tanrı'nın kimsenin sözcülüğüne ihtiyacı yoktur, hele ki ispatlanmaya hiç ihtiyacı yoktur.İnanan inanır, inanmayan inanmaz...

Bu arada İbrahim Bey sözüm size değil, yanlış anlaşılmasın.Yazıyı yazan gazeteciye...

Bence konu kitlensin çünkü uzarda uzar.

paylaşıma teşekkür...

paylaşım için sağol Alemlerin yaratıcısını hatırlamak ,hatırlatmak hiç unutmamak için güzel bi konu bence...

Geri