satsınlar ne varsa az bile valla ne var ne yok satsınlar bize hak olmuş .. halaa neyi konuşuyoruz yahu
durmak yok satmaya devamm...!
durmak yok satmaya devamm...!
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
tamamına yakınını okudum ne oldu ki?
fakat ülkemizde özelleştirme adabıyla yapılmıyor ülkemizdeki özelleştirmeler "eşi dostu güzelleştirme" halini aldığından ülkenin kitler malları yok pahasına satılıyor.bizde bunlar satılırken kılımızı kıpırdamadan izliyoruz.şahsen içim acıyor.özelleştirme çözüm değildir arkadaşlar.aksak işleyen bir kurum varsa devlet devlet bilinciyle oraya kendi müdehale etmeli.özel sektör tarzında hizmet vermeli.özel sektör bir kurumu aldığında o kuruma "uzaydanmı personel getirecek?" değil gene bu ülkenin yoğurduğunu kaymağını işçisini emekçisini kullanarak ama düzgün bir zihniyette tabiri caizse taşı sıkıp suyunu içirecek personeline.aynı şekilde devlette zihniyetinde reformlar yaparsa ülkemizin can damarları yok pahasına satılmaz...
bu anlamda özelleştirmeye TAMAMİYLE KARŞIYIM!!!
yazılanları da tek tek okudum...
Bir arkadaşımız Balıkesir-Seka Kağıt fabrikasındaki makinaların müzeye konulduğunu yazmış...
Balıkesir-Seka Kağıt fabrikasının özelleştirmesi ile ilgili az-çok Bilgiye sahibim.
Balıkesir-Seka kağıt fabrikası "Yeni Şafak" Gazetesi sahibi ALBAYRAK'lara satıldı. Sayın başbakanımızın dünürüne... Kaç paraya?
1Milyon 100bin dolara. Şöyle bir bakın, İstanbulda boğaza karşı bir villa ile aynı fiyat. Neymiş fabrika zarar ediyor...
Peki bu fabrikaya ait gayrimenkuller neler biliyor muyuz?
Balıkesir'e 10 kilometre uzaklıkta. Tam 1,877 dönüm arazi!!!
İçinde 201 lojman, fabrikalar, depolar, hangarlar, sosyal tesisler ve MÜZELİK MAKİNALAR...
Uzman raporlarında Fabrikanın değeri 51 Milyon Dolar. Gayrimenkullerle beraber...
Neymiş?
MAKİNELER MÜZELİKMİŞ...
Bizim köyde buna "HEDEF ŞAŞIRTMA" diyorlarki şu anda bu ÇOK GÜZEL yapılıyor...
Artı olarak, balıkesir-seka kağıt fabrikası ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ bulunmakta, işlemiyor... oranın işçileri işsiz... Çünkü alım amacı işletmek değildi, Gayrimenkullerdi...
Biz devam edelim şimdi arkadaşlar,
Hangi firma kar ediyor hangi firma zarar ediyor?
Ufak Bir DipNot:
Tüpraş yılda 300MİLYON! dolar kar ediyordu ve yıllık cirosu 13Milyar dolardı ilk özelleştirilmesinden bahsettiklerinde...
valla kıyemet seneryosu gibi oldu boşverin arkadaşlar satan satsın alan alsın ne fark eder zaten 10 yıldanfazladır kim yerli malına rabet gösteriyorki ee bu durumda tabiki satılırr. para lazım kel amcayadaha çok gemicikler alıp şirketler kuracaklar
...Çünkü galiba benim güzel yurdumun güzel insanları bu şekildeki özelleştirmeyi hala kabullenebiliyorlar :]
Ama Ben kabullenemiyorum ve sinir yapıyorum...