Özelleştirmeye EVET!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hi_cazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Özelleştirme konusunda bugün bir mail aldım ve bu başlık aklıma geldi...

ÖZELLEŞTİRMEYE "EVET" :=)

genellikle bu tarz mail leri okumadan silen biriyim ve nerden estiyse, bi bakayım şuna dedim :=)

Sizlerle de paylaşmak istedim:

>
> Türk Telekom, Arap'ın.
> Telsim İngiliz'in.
> Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
> İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .
>
> Araç muayene işi Alman'ın.
> Başak Sigorta Fransız'ın.
> Adabank Kuveytli'nin.
>
> İETT Garajı Dubaili'nin.
> Avea Lübnanlı'nın.
> Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..
> Ermeni...)
>
> Rakı , Amerikalı'nın.
>
> Finansbank Yunanlı'nın...
> Oyakbank Hollandalı'nın.
> Denizbank Belçikalı'nın.
> Türkiye Finans Kuveytli'nin.
> TEB Fransız'ın.
> Cbank İsrailli'nin.
>
> MNG Bank Lübnanlı'nın.
> Alternatif Bank Yunanlı'nın.
> Dışbank Hollandalı'nın.
>
> Şekerbank Kazak'ın.
>
> Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
>
> Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
>
> Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
>
> Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n.
> Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
>
> Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
> İzocam, Fransız'ın.
> TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
> Demirdöküm Alman'ın.
> Döktaş Fransız'ın.
>
> Süper FM Kanadalı'nın.
>
> Hepsi TÜRKtü.
> Sadece 4.5 yıl önce.
> Çok önemli....ASIL DEGERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA 9
> MiLYON DEGiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA
> KAPATACAK.YAZIKLAR OLSUN....KAPTIRANA, VERENE SUSUP SEYREDENE....ALTI USTU
> BIR MAIL GONDERMEKLE BU İŞ OLMAZ DİYE DÜŞÜNMEYİN LÜTFEN. VATANINI SEVEN
> HERKESE GÖNDERELİM, HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ETİBANK öZELLESTİRİLECEK.. (VE
> ALICISI AMERIKA :-) VE BOR İŞLETMELERİ ETIBANK BÜNYESİNDE. KONULAN FİYAT 40
> MİLYON $. LÜTFEN BİR DAHA OKUYUN VE LÜTFEN HERKESE İLETİN...
>
> Önemli! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ..
>
> Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle
> calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.Turkiye, dünya
> rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararasi teroristler Türkiye uyanmadan
> bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.Bu maili çoklu yollayarak en azindan bir
> toplum bilinci oluŞmasina yardim edebiliriz...ya da direkt silin..
>
> TMMOB
> ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI
> İSTANBUL ŞUBESİ

özelleştirmeye EVET?!?!?

Ama Söz Konusu olan sadece rakı değilki burda ...
Eti Maden İşletmelerinin özelleştirilmesi en azından bir süre ertelendi onu biliyorum yani Bor madenleri için biraz daha zamanımız var...

Ben toprak satmayla özelleştirmeyi karıştırmıyorum üstelik vatanın satıldığı kanısına varmak için deste deste kitap okumaya gerek de yok.
Türktelekom özelleştirildi,devlet bankaları özelleştirildi.
benim söylediğimi siz ya anlamazlıktan geliyorsunuz ya da özelleştirme sizin de çok hoşunuza gidiyor. alkol sigara üretmek devletin işi tabii ki değil onlarla uğraşacağına daha ciddi işleri daha kaliteli yapsınlar.

Bor madenlerini ucuza kapatacaklar kimsenin ruhu duymayacak yapacağınız tek şey birbirinize mail atmak olacaktır.

Tekrar söylüyorum günün birinde savaş çıktığı takdirde, hele ki bu özelleştirdiğiniz firmaların ülkeleri de bu savaşa girdiğiniz ülkelerin müttefiki ise neler olacağını "aklımın yettiğince" anlatmaya çalışayım...

1- iletişim duracak türktelekom dahil tüm sabit ve mobil şebekeler devre dışı kalacak hiçbir türk iletişim ağını kullanamayacak sadece telsiz kullanabilirsiniz onu da ya dinlerler ya da frekansını bozuk onu da engellerler.

2-Eğer Özelleştirilmedi ise Merkez bankası haricindeki tüm yabancı sermayeli bankalar yok o da elden gitti ise bütün bankalar hesapların hepsine el koyacak devlet dahil herkes avucunu yalayacak.

3-Gıda,sigara ve aklınıza gelebilecek diğer yabancı sermayeli bütün ihtiyaç malları piyasada yok olacak bulmaya çalıştığınız zaman altından bile daha değerli olacak

4-Benzin'in ne kadar olacağını zaten söylememe gerek yok ama daha kötü ihtimal de var benzin ve mazot satışları durdurulacak... çünkü ülkeye petrol girişleri stop edecek.

5-Tsk'nın kullandığı uydu bile kullanılmaz hale gelecek. Ordu bile haberleşme sağlayamıyor ise varın gerisini siz düşünün.

Ne Güzel di mi herşeyimiz özel oldu adsl'miz bile var artık bilgisayarlarımız otomobillerimiz herşeyimiz var paramız da var...

Bunların hepsi birden aynı anda olur demiyorum ama isteseler bunu yaparlar. Amerikan ordusu'nun nevada çölünde türkiyeyi kaç saatte istila edebileceği ile ilgili sürekli tatbikatlar yaptığını kaç kişi biliyor??

Şimdi belki diyeceksiniz ki "bu çocuk kafayı sıyırmış" ama konu vatan olunca insan ister istemez paranoya sahibi oluveriyor, ben tüm olasılıkları düşünmeden edemiyorum.

Amerikan ordusu'nun nevada çölünde türkiyeyi kaç saatte istila edebileceği ile ilgili sürekli tatbikatlar yaptığını kaç kişi biliyor??

Bildiğin bişeler varsa anlat bizde bilelim..Hollywood'dan bahsediyorsan onları biliyoruz çok izledik...

yok yok,

özelleştirmeye EVET?!?!?!? :)

Yazdıklarınızın %90'ı özel sektör..Hele hele bir tanesi varki oda ordunun..Hadi devletle orduya gücümüz yetmez,bari gidelim özel sektördekilerin boğazına yapışalım ne satıyonuz kendi malınızı diye..Bize neyse adamın babasının malının hesabını sorması :):):)

Bildiğin bişeler varsa anlat bizde bilelim..Hollywood'dan bahsediyorsan onları biliyoruz çok izledik...

Benim söylediğim tatbikattan herkesin haberi yok çünkü halka açık bir konu değil ama bu konulara biraz ilgisi olan biri araştırırsa bulabilir bence ama google de çıkacak kadar da basit olduğunu söyleyemeyeceğim...

Bu arada Ben hiçbir Hollywood filminde böyle bir operasyona rastlamadım, o çok izlediğin filmlerini adını yaz da ben de bi seyredeyim hele şu filmleri...

Ben toprak satmayla özelleştirmeyi karıştırmıyorum üstelik vatanın satıldığı kanısına varmak için deste deste kitap okumaya gerek de yok.
Türktelekom özelleştirildi,devlet bankaları özelleştirildi.
benim söylediğimi siz ya anlamazlıktan geliyorsunuz ya da özelleştirme sizin de çok hoşunuza gidiyor. alkol sigara üretmek devletin işi tabii ki değil onlarla uğraşacağına daha ciddi işleri daha kaliteli yapsınlar.

Bor madenlerini ucuza kapatacaklar kimsenin ruhu duymayacak yapacağınız tek şey birbirinize mail atmak olacaktır.

Tekrar söylüyorum günün birinde savaş çıktığı takdirde, hele ki bu özelleştirdiğiniz firmaların ülkeleri de bu savaşa girdiğiniz ülkelerin müttefiki ise neler olacağını "aklımın yettiğince" anlatmaya çalışayım...

1- iletişim duracak türktelekom dahil tüm sabit ve mobil şebekeler devre dışı kalacak hiçbir türk iletişim ağını kullanamayacak sadece telsiz kullanabilirsiniz onu da ya dinlerler ya da frekansını bozuk onu da engellerler.

2-Eğer Özelleştirilmedi ise Merkez bankası haricindeki tüm yabancı sermayeli bankalar yok o da elden gitti ise bütün bankalar hesapların hepsine el koyacak devlet dahil herkes avucunu yalayacak.

3-Gıda,sigara ve aklınıza gelebilecek diğer yabancı sermayeli bütün ihtiyaç malları piyasada yok olacak bulmaya çalıştığınız zaman altından bile daha değerli olacak

4-Benzin'in ne kadar olacağını zaten söylememe gerek yok ama daha kötü ihtimal de var benzin ve mazot satışları durdurulacak... çünkü ülkeye petrol girişleri stop edecek.

5-Tsk'nın kullandığı uydu bile kullanılmaz hale gelecek. Ordu bile haberleşme sağlayamıyor ise varın gerisini siz düşünün.

Ne Güzel di mi herşeyimiz özel oldu adsl'miz bile var artık bilgisayarlarımız otomobillerimiz herşeyimiz var paramız da var...

Bunların hepsi birden aynı anda olur demiyorum ama isteseler bunu yaparlar. Amerikan ordusu'nun nevada çölünde türkiyeyi kaç saatte istila edebileceği ile ilgili sürekli tatbikatlar yaptığını kaç kişi biliyor??

Şimdi belki diyeceksiniz ki "bu çocuk kafayı sıyırmış" ama konu vatan olunca insan ister istemez paranoya sahibi oluveriyor, ben tüm olasılıkları düşünmeden edemiyorum.

sonuna kdr katılıyorum.

osmanlı imparatorluğunun gerileme döneminde, yeniçerilerin maaşları ödenememiş, paha biçilemeyen tarihi eserlerin altınları eritilmiş, para basılıp dağıtılmıştır. şu an devletin yaptığı özelleştirmeler de böle. ekonomideki gelir açığını kapatmak, sıcak para sağlamak için altın yumurtlayan tavukları kesip günü kurtarıyoruz.

kaç tane hükümetin düzeltemediğini biz mi düzelteceğiz? sat kurtul. nasıl olsa bugun ektiğimiz tohumlar yrn kaktüs çıktığında başta başka hükümet olur. ayıklasınlar pirincin taşını ;) bugun dümenim tıkırında yeter. hem başka seçenek mi var? beni buraya getirip beni yöneten görünmezler böyle istiyo... anlarsınız ya;)

geçtiğimiz yaz eti maden bandırma bor ve asit fabrikalarında staj yaptım. orayı bilen bilir ztn... ben biraz detaya girmek istiyorum. dünya bor minerallerinin yaklaşık 73% ü Türkiye'de diye herkes söylüyor. şunu eklemek istiyorum ki bu rezervler dünyada eşi benzeri olmayan kalitededir. Türkiye rezervleri 45% gibi bir saflıkta çıkarılıp kolay kimyasal işlemlerle 99,9% a saflaştırılıp satılırken, amerikanın ünlü şirketi US Borax gidip bilmem nerde denizin altındaki düşük saflıktaki rezervleri çıkartıyo. cıkardıkları ürunun saflığı bizimkinin çok altında olmasına rağmen bizim ürünümüzden daha pahalıya satılıyor. ama buna rağmen en çok satışı yapan ve en yüksek karı elde eden kurum ETİ MADEN. bu ne demek? Eti maden bu ülkenin altın yumurtlayan tavuğu.

dünya ülkelerinde borla ilgili uç ürünler araştırılıp bulunurken benim ülkem bu işte geri kalıyor. hiç bişi yapmıyor diyemem bor enstitüsü ve üniversitelerimiz bi çok araştırma yapıyor ümitliyim ama geri kaldığımızı düşünüyorum. kaldı ki bulduğumuz ürünleri başkalarına kaptırmadan patentini alıp üretebileceğimizden de şüphe duyuyorum. ama dünya ülkeleri bu madenin üzerine bu kdr oynarken, fosil kaynaklı yakıtlar tükenmekte, pahalılaşmakta ve de dünyanın dengesini bozmaktayken şunu görmek işten bile değil: Bor madeni, Türkiye'nin SON KALEsidir.

akp hükümeti bu madenin işletme hakkını özelleştirmeye kalktı. cumhurbaşkanımız AHMET NECDET SEZER yasayı veto etti ve yasa anayasa mahkemesine gitti. anayasa mahkemesi ise "bu madenin çıkarılması, işletilmesi ve de satılması devlet tarafından, devlet eliyle yapılmalıdır" kararını verdi. şimdi bu kurumun özelleştirilmesi tekrar gündeme getiriliyor. ve malesef bu sefer başımızda aynı cumhurbaşkanı yok. anayasa mahkemesinin cumhurbaşkanı tarafından atanan üyeleri de zaman içinde değişecek. korkarım ki SON KALE beş kuruşa satılacak.

ama biliyorum ki vakti gelince haberler bu kurumun zarar ettiğini, kalitenin işlemediğini, işçilerin şikayetçi olduğunu, yörenin zarar gördüğünü; kısacası özelleştirmenin gerekliliğini söyleyecek. bi ihale açılacak. dünyalara bedel kuruma, 3 kuruş bedel biçilecek, 5 kuruşa satılacak; ticari başarı bile söz konusu olacak...

tmm biliyorum içinizi kararttım :( ama üzülmeyin yaw bu memleket kimleri kimleri atlatmış. ne hükümetler gelmiş gitmiş, ne soygunları görmüş ne sömürüleri... bu ülke bunu da atlatır. içinizi ferah tutun! sıkın dişinizi!!!

Geri