Dikkat ettiysen ne mutlu Turkum diyene lafini yanlis degerlendirdigimizi soyledim.Yani rahmetli Ataturk'un eger Turk sen ne mutlu sana, yan gelip yatabilirsin demek istedigini hic sanmiyorum. Ayrica Ataturk un en buyuk hedefinin tabulari yikmak oldugunu dusunursek, soyledigi sozlerin tabu olmasini istediginide dusunmuyorum ki; bu tamamen ayri bir konu... Benim inancim, maalesefki bizi biz yapan, kendimizle gurur duyabilecegimiz yanlarin yozlasmasina, yok olmasina goz yummusuz. Elimizde gercekten kendimizle gurur duyabilecegimiz cok az deger kalmis... Dahada kotusu gercekle yuzlesmeye korkuyoruz.... En basit orneklerinden : Temiligimizle ovunuruz, Avrupaya temizligi biz ogrettik deriz, sokaklarimiz pislikten gecilmez, otobuslere kokudan girilmez..... Tibbin, bilimin onculugunu Osmanli yapmistir diye ovunuruz; universiteye gideni ortaokul diplomamizla " Tahsil cahilligi alir, esseklik baki kalir " diye, "Ulan basimiza entelmi oldun" diye elistiririz... Kafamiz cok calisiyor, biz cok uyanigiz zannederiz; turisti kaziklayip, kacirtip en buyuk gelir kaynagimizi baltalariz..... Arkadaslik, dosluk deriz,Turk e Turk ten baska dost yoktur deriz, baskasinin mahallesinden kafayi kaldirarak gecmekten korkariz....... KAHVE KOSELERINDEN MEMLEKET YONETIRIZ,SONRA BILINCSIZ OY KULLANILIYOR deriz.... vs.vs.
Lafi getirecegim yer, biz bu hatalarimizi gormedikce, cahil halimizle kendimizi yere goge koyamadikca icimizden kafayi kullanip hepimize semer vuranlar cikacaktir.....
Ne zamanki bir Ingiliz, Bir Amerikali vs. vs. bize" Ya sana ne kadar imreniyorum, Keske bende Turkiye de yasasaydim" dedigi gun, iste o zaman " Ne mutlu Turk'um diyene" diyerek kendimizle gurur duyabiliriz.....
Eger "madem cok biliyorsun, sen kendi adina ne yaptin "diye sorarsan, hayatimda kahveye gitmedim, futbol oynamadim.vs.vs.... Hayatim egitimimle,kariyerimle gecti..... Bugunde bu sayede altimda calisan 400 tane Rus'un bir Turk ten emir almasini sagliyorum. Her bir ferdimizin 300-400 tane Rus'a, Alman'a Ingilize vs. sozumuzu gecirebildigi gun, rahmetli Ataturk yerinde rahat yatar.... Ama simdilik vakit, semer vurulma vakti ......