Özelleştirmeye EVET!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hi_cazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sırf seni sevindirmek için üslübuma dikkat edicem gerçi yukarıda sana dair hiçbir kötü kelime kullanmadım ama olsun senin CANIN SAĞOLSUN
Yalnız şunu bilmeni isterim İnsanların damarına basmaz isen kimse üslubunu değiştirmez güzel arkadaşım benim...

Vatanseverlikle yerli malı kullanmak ne kadar alakalı birşey bilmiyorum sen öğretirsen sevinirim zira OPEL forumdayız ve şu an İNTERNET üzerindeyiz :) bunu örnekleri de saymakla bitmez zaten...

Nevada çölü olayını çok kurcalamıycam çünkü seni ikna etmek için kendimi yıpratmama gerek yok bu konuda anlaşamayacağız seninle(ve birçok kişiyle) o yüzden bu konuyu lütfen daha fazla sen de kurcalama. Bırak benimki yalan olarak kalsın
insanların fikirlerini değiştirmek kadar dünyada zor birşey yok zira kanıtladığım şeylerde bile inanmayanları gördüm ben. O yüzden bu konuda artık hiç uğraşasım gelmiyor eğer ömrümüz yeterse bu olayların olduğunu yeri gelince tv'lerde bile izleriz sen de o zaman bana hak verirsin
vermezsen de canın sağolsun

inşallah ALLAH sonumuzu hayır eder de bu olayları sadece atlattığımız tehlikeler arasında hatırlarız...

He unutmadan evet osmanlı devleti abd'yi dünya denizlerinde gemilerini bulundurmasına karşılık olarak vergiye bağlamıştır zira o dönemde denizlerin hakimiyeti de osmanlıda bulunmaktadır.
daha fazla ayrıntılı bilgim yok ama umarım dalga geçmek için söylememişsindir...

beni sevindirmek için değil, bazı insani değerler ve forum kuralları adına bunu yapıyor olmalısın

hee bu arada bu özelleştiren kişiler zarar edenleri degil büyüme rekoru kıranları özelleştiriyor bilgin olsun ..
:good: neden acaba bunlar,bu işleri yapanlar öldüklerinde ALLAH' ın huzurunda ne cevap verecekler merak edıyorum bunca dalavereyi nasıl izah edecekler, haydi biz neyse geldik gidiyoruz, aptala yatıyoruz, he hee diyoruz da ya İLAHİ adalet ne der :( neyse o da onların sorunu zaten ALLAH yardımcıları olsun,merhamet etsin yoksa işleri yaş.......

beni sevindirmek için değil, bazı insani değerler ve forum kuralları adına bunu yapıyor olmalısın

üslubuna dikkat edersen sevinirim demişsin..
Ben sana el uzatıyorum sen elime vuruyorsun ben sana daha ne diyeyim ki

Neyse konu dağılmasın arkadaşlar bizim tartışmamızı izleyecek değil boşver ben unuttum sen de unut...

Ben şahsen devlet birimlerini satanların hiçbirine ne bu dünyada ne de ahirette hakkımı helal etmiyorum...

:good: neden acaba bunlar,bu işleri yapanlar öldüklerinde ALLAH' ın huzurunda ne cevap verecekler merak edıyorum bunca dalavereyi nasıl izah edecekler, haydi biz neyse geldik gidiyoruz, aptala yatıyoruz, he hee diyoruz da ya İLAHİ adalet ne der :( neyse o da onların sorunu zaten ALLAH yardımcıları olsun,merhamet etsin yoksa işleri yaş.......

Ne diyecekler..... "Onlar kendilerini essek yerine koydu, bizde semer vurduk " diyeceklerdir muhtemelen.....

Ne diyecekler..... "Onlar kendilerini essek yerine koydu, bizde semer vurduk " diyeceklerdir muhtemelen.....
:kop: ağlanacak halımıze guleyım barı
onlar oyle der de kurtarır mı pacayı sence
sorun burada ınsanın hayata bakıs acısına baglı bu tıp adamlar, bu dunyaya nıye geldıgını bıle ıdrak edememıs zavallılar benım gozumde onlar calmak, cırpmak, servetıne servet katmak ıcın cabalarken bırtakım erdemlı ınsanlar,aydınlar ve daha bırcokları da farklı kutuplarda yasıyor ve farklı dusuncelere sahıp olmanın verdıgı manevı huzurla gocup gıdıyorlar hal boyleyken esek olan kım bır dusunun bakalım onlar mı dıgerlerı mı :rolleyes:

:kop: ağlanacak halımıze guleyım barı
onlar oyle der de kurtarır mı pacayı sence
sorun burada ınsanın hayata bakıs acısına baglı bu tıp adamlar, bu dunyaya nıye geldıgını bıle ıdrak edememıs zavallılar benım gozumde onlar calmak, cırpmak, servetıne servet katmak ıcın cabalarken bırtakım erdemlı ınsanlar,aydınlar ve daha bırcokları da farklı kutuplarda yasıyor ve farklı dusuncelere sahıp olmanın verdıgı manevı huzurla gocup gıdıyorlar hal boyleyken esek olan kım bır dusunun bakalım onlar mı dıgerlerı mı :rolleyes:

Ben ozellikle politikacilar konusunda biraz farkli dusunuyorum. Hangi ulkede olursa olsun politikacilarin o ulkenin halkinin aynasi oldugunu dusunuyorum. Eninde sonunda bu adamlarda bizimle ayni dogumhanelerde dogmus, ayni siralarda okumus, bizim sectigimiz ( fert olarak kime oy verdigimiz onemli degil, onemli olan toplum olarak kime oy verildigi),bizim icimizden cikma insanlar. Hal boyleyken benim gorusum iyisindende kotusundende politikacilarin yaptigi herseyden halk olarak biz sorumluyuz. Ozellikle belirtiyorum takrardan,bunlar benim kisisel gorusum, yani ben boyle dedim diye dogrusu budur demiyorum. Yurtdisinda yasayan biri olarak ben biraz daha soguk kanli, biraz daha objektif bakiyorum olup bitene. Benim gorusume gore en buyuk hatalarimizdan biri "Ne mutlu Turkum diyene " lafini yanlis yorumlamamizda.... Kendimizi o kadar ideal,o kadar ustun goruyoruz ki, hata yapabilecegimizi, eksikli olabilecegimizi kabul etmiyoruz; hatamiz oldugu soylenince agresiflesiyoruz, gercekte bizim aynamiz olan kisilerin goruntusunu hayalimizdeki bizle ozlestiremedigimizden onlardan sanki uzaydan gelmisler gibi bahsedip disliyoruz... Sonuc olarak hakaret, asagilamak olarak degil; sadece bir Turkiye vatandasinin yaptigi ozelestiri olarak soyluyorum; biz ne kadar asabi isek, politikacilarimizda o kadar asabi.... Biz toplum olarak ne kadar uckagitciysak, politikacilarimizda o kadar uckagitci. Biz nekadar riyakarsak, politikacilarimizda o kadar riyakar... Biz toplum olarak ne kadar cahilsek, onlarda o kadar cahil... Yani biz neysek, onlarda o......O yuzden tekrar tekrar soyluyorum bu benim kisisel gorususum; bizehersey mustehak !

Kaan söylediklerine katılmamak mümkün değil ama buna bir son verilmeli artık seçim sistemi değişmeli uygar ülkelerde olduğu gibi insanlar kendilerini onure etmek için ülkeme hizmet ettim diyebilmek için mücadele verip en fazla 2 sene görev yapıp gitmeli bazıları gibi ülkenin 25-30 sene kaderi olmamalı,istifa müessesesine saygılı olmalı gerektiğinde onuruyla bırakıp gidebilmeli,hırsızlığa,yolsuzluğa bulaşmamalı,şayet bulaşmışsa dokunulmazlık zırhına sığınmamalı derhal yargılanmalı ve gereği yapılmalı,kimse hizmet ettiği milletten üstün değil burayı derebeylik gibi yönetmemeli bunlar için eğitim şart eğitimli olmalı yani olmalı da olmalı .....ama unutma içinde ALLAH sevgisi ve korkusu taşımayan ınsandan her turlu melanet beklenır ve unutma balık bastan kokar maalesef, bırılerını hasbelkader sectı,bılıncsızce oy kullandı dıye bunu topluma mal etmek yanlıs olur sanırım zaten her ne olursa olsun,her kım gelırse gelsın mutlaka muhalefet olacaktır bu ınsanın yapısında var bu, su bu partı meselesı degıl ve son olarak NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE Ulu Önder ATATÜRK' e ait bir laf ve fazlası ıle yoruma acık değil sanırım o lafı binbir zorlukla mücadele edip ülkesini,milletini büyük hezimetten kurtarıp yeni bir TÜRKİYE kurduktan sonra bu basarının mımarı tum Ulus ıcın sarfetmıs malumun yoksa her naneyi ye sonra ne mutlu türküm de dıye degıl neyse uzatmayayım zaten yattıgı yerde rahat değildir bir de biz üzmeyelim.

Kaan söylediklerine katılmamak mümkün değil ama buna bir son verilmeli artık seçim sistemi değişmeli uygar ülkelerde olduğu gibi insanlar kendilerini onure etmek için ülkeme hizmet ettim diyebilmek için mücadele verip en fazla 2 sene görev yapıp gitmeli bazıları gibi ülkenin 25-30 sene kaderi olmamalı,istifa müessesesine saygılı olmalı gerektiğinde onuruyla bırakıp gidebilmeli,hırsızlığa,yolsuzluğa bulaşmamalı,şayet bulaşmışsa dokunulmazlık zırhına sığınmamalı derhal yargılanmalı ve gereği yapılmalı,kimse hizmet ettiği milletten üstün değil burayı derebeylik gibi yönetmemeli bunlar için eğitim şart eğitimli olmalı yani olmalı da olmalı .....ama unutma içinde ALLAH sevgisi ve korkusu taşımayan ınsandan her turlu melanet beklenır ve unutma balık bastan kokar maalesef, bırılerını hasbelkader sectı,bılıncsızce oy kullandı dıye bunu topluma mal etmek yanlıs olur sanırım zaten her ne olursa olsun,her kım gelırse gelsın mutlaka muhalefet olacaktır bu ınsanın yapısında var bu, su bu partı meselesı degıl ve son olarak NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE Ulu Önder ATATÜRK' e ait bir laf ve fazlası ıle yoruma acık değil sanırım o lafı binbir zorlukla mücadele edip ülkesini,milletini büyük hezimetten kurtarıp yeni bir TÜRKİYE kurduktan sonra bu basarının mımarı tum Ulus ıcın sarfetmıs malumun yoksa her naneyi ye sonra ne mutlu türküm de dıye degıl neyse uzatmayayım zaten yattıgı yerde rahat değildir bir de biz üzmeyelim.

Dikkat ettiysen ne mutlu Turkum diyene lafini yanlis degerlendirdigimizi soyledim.Yani rahmetli Ataturk'un eger Turk sen ne mutlu sana, yan gelip yatabilirsin demek istedigini hic sanmiyorum. Ayrica Ataturk un en buyuk hedefinin tabulari yikmak oldugunu dusunursek, soyledigi sozlerin tabu olmasini istediginide dusunmuyorum ki; bu tamamen ayri bir konu... Benim inancim, maalesefki bizi biz yapan, kendimizle gurur duyabilecegimiz yanlarin yozlasmasina, yok olmasina goz yummusuz. Elimizde gercekten kendimizle gurur duyabilecegimiz cok az deger kalmis... Dahada kotusu gercekle yuzlesmeye korkuyoruz.... En basit orneklerinden : Temiligimizle ovunuruz, Avrupaya temizligi biz ogrettik deriz, sokaklarimiz pislikten gecilmez, otobuslere kokudan girilmez..... Tibbin, bilimin onculugunu Osmanli yapmistir diye ovunuruz; universiteye gideni ortaokul diplomamizla " Tahsil cahilligi alir, esseklik baki kalir " diye, "Ulan basimiza entelmi oldun" diye elistiririz... Kafamiz cok calisiyor, biz cok uyanigiz zannederiz; turisti kaziklayip, kacirtip en buyuk gelir kaynagimizi baltalariz..... Arkadaslik, dosluk deriz,Turk e Turk ten baska dost yoktur deriz, baskasinin mahallesinden kafayi kaldirarak gecmekten korkariz....... KAHVE KOSELERINDEN MEMLEKET YONETIRIZ,SONRA BILINCSIZ OY KULLANILIYOR deriz.... vs.vs.
Lafi getirecegim yer, biz bu hatalarimizi gormedikce, cahil halimizle kendimizi yere goge koyamadikca icimizden kafayi kullanip hepimize semer vuranlar cikacaktir.....

Ne zamanki bir Ingiliz, Bir Amerikali vs. vs. bize" Ya sana ne kadar imreniyorum, Keske bende Turkiye de yasasaydim" dedigi gun, iste o zaman " Ne mutlu Turk'um diyene" diyerek kendimizle gurur duyabiliriz.....

Eger "madem cok biliyorsun, sen kendi adina ne yaptin "diye sorarsan, hayatimda kahveye gitmedim, futbol oynamadim.vs.vs.... Hayatim egitimimle,kariyerimle gecti..... Bugunde bu sayede altimda calisan 400 tane Rus'un bir Turk ten emir almasini sagliyorum. Her bir ferdimizin 300-400 tane Rus'a, Alman'a Ingilize vs. sozumuzu gecirebildigi gun, rahmetli Ataturk yerinde rahat yatar.... Ama simdilik vakit, semer vurulma vakti ......

Geri