OyakBank Satıldı(ne yazıkki)

banka satılabilir bu doğal bişey ama yabancıla bu kadar çok şeyin satılması, ekonominin belirleyci unsurlarının yabancılara bukadar denetimsiz verilmesi , hükümetin göz göre göre kanımızla aldığımız memleketimizi üç kuruşa satmasına karşıyım. Banka devlet bankası olmayabilir ama yabancılara satışında hükümetin yetersizliği bence bu satışı gerçekleştiriyor.

ablacım haklısın sonuna kadar haklısın fakat devlet kendi eliyle satıyor satacakta daha, ama özel sektör satmasına da karısamaz bu durumda, biraz abest kacar;).
ama suda bende cok karsıyım yukardaki yazımdada belirttim sıcak para olayı bunu bilmiyor insanlarımız ne demek oldugunu bile ama Türkiyeyi ayakta tutan dısardan gelen döviz rezervleri eğer o sıcak döviz cekilirse biteriz biter.

yorumlarda haklısınız arkadaşlar... Yüksek karlar elde eden kuruluşların yok pahasına yabancı sermayeye satılması kabul edilebilir birşey değil... Özellikle para-iletişim-ulaşım gibi sektörlerde.... Bu sektörlerin yabancı sermayenin eline geçmesi büyük tehlike arz edebilir... Ve ben şunu çok merak ediyorum satışlardan elde edilen gelirlerle hangi sektörlere yatırım yapılıyor ? Milyonlarca dolarlık araziler satıldı, telekom satıldı vs... vs... daha çok... bunlardan elde edilen gelirlerle devlet hangi alana girdi ? Sanırım bi halt etmedi...

Bir de konuyla alakasız da olsa yeri gelmişken, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Bayraklı resmi ve o güzel sözünü Forumun ana sayfasında en üste koyan yönetime TEŞEKKÜRLER....

o gelen paralarda memurun atıyorm 10 aylık maası cıktı 10 ay boyunca rahatız dengi
ımf den alınan borcların faizleri ödendi ama ana borc hala duruyor
hala bu hükümetin politikasını destekleyenler fazla degil 2 sene sonra görecekler para gelmeyecek devlete nasıl ödenecek o maaşlar gene vergi gene vergi gene vergi.
esnaf diye bişey kalmadı sayelerinde sıkıstıgı zaman yüklen esnafa sesini cıkaran yok neden olsa cünkü bu bizim ekmek paramızz.

ama böyle kuruluşların satılması cookk büyük bi açık vermektir yazıklar olsun...

%100 yerli kuruluşlarımızın hepsi yavaş yavaş satılıo..Ooooof ATAM ooooofffffff....

Bide olaya söyle bakmak lazım Oyak kuruluşu daha geçen sene Erdemir ve İsdemiri yabancılar almasın die aldık dedi herşey türklerde kalmalı dedi,peki noldu sonunda başka bir şey gitti?Oyakbank'ın yabancılara satışı Akbankın Garanti'nin Finansbank'ın satışı gibi değil daha farklı bakmak lazım diye düşünüyorum.
Bir arkadaş demişki sonuçta sonuçta Oyak bu parayla başka yatırım yapcak yok... aldığı parayla İsdemir ve Erdemirin borcunu kapatcak!

dün akşam bu köşe yazısı okudum deniliyorkii
bu satıştan elde edilecek gelir erdemire aktarılacak ve dahada güclendirelecek ama bankayı satarak olmaması gereken bişeydi bence:(

şöle bişeyde var BDDK duvarı bu aralar satışları onaylamıyor Abank 4 aydır bekliomuş mesela,bugun bende nette okudum emekli paşalar mevduatları çekeriz demişler sayımız 57.000:) bizden giden paranın haddi hesabı olmaz:)

Geri