Otomatik yıkamalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe074
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arabayı aldığımızda serviste eğer boyanızın iyi durumda olmasını istiyorsanız otomatik yıkatmaya girmeyin demişlerdi..fırçaları sert, kum tanecikleri kalıyor,hatta bazı yerlerde suyun içine pril cinsi madde katıyorlarmış(hafif köpük yapıp temizlenmesine yardımcı olsun diye) bu da boyaya zarar veriyor tabiki..
aracımı ya kendim yıkıyorum yada fırçasız yıkamacıda yıkatıyorum..yaklaşık aracı alalı 3.5 yılı gecti boyası ilk günkü gibi maaşallah..

Hadi anteni çıkartmak 5 saniye sürmüyo da,astra H'la girdiğinizde aynalar ters dönüyo:)

aynaların ve antenlerin başının belası bu makinalar:) ayrıca ayarı iyi yapamadığı için bagaj kapağına çarpıp eğenlerimi ararsınız, aynasına çarpıp kıranlarımı yoksa tavana sürtenlerimi? :):)

Hiçbiryeri eyip koparmasa-çıkarmasa bile bu yıkamalar boyaya zımpra gibi zarar vermekte.Hiçbirşekilde girmeyin.2-3 girişten sonra gün ışıgında arabadaki çizikleri çok rahat görürsünüz.Bunlar genelde benzin istasyonlarının insanları cezbetmek için yaptıkları uygulamalar.Aslında hepsinin engellenmesi lazım.Çok eskiden bir kac kere girmiştim,pişman oldum..yaklaşık 10 senedir hicbir şekilde kullanmıyorum...Diğer taraftan ,arabanızı yıkamacılarda fırçayla da yıkatmanızı önermem.Peluşla sık sık suya daldırılarak yıkanmalı....

Dün öğleden sonra evdeydim bu başlığa yazı yazmıştım fırça değdirmeyin diye, yazdıktan sonra hadi dedim dışarı çıkayım bankaya uğrayım acelemde yoktu tesadüfen meşguliyet olsun diye...

otoparka bir indimki, apartmanımızdan biri almış eline bez bardaktan boşanırcasına yağan yağmurda ve şiddetli fırtınada arabasını siliyor.... Allah allah dedim kendi kendime hafif bıyık altından gülümsedim delirmişmi diye sonra 1-2 adım daha attım "bak ya şu hale yazık, hadi benim araba eski ama şu siyah astra kaç milyar hasar var, yazık" dedi.... Arabalarımızda yanyana...

Allahım bir de baktımki arabamın üstü benek benek (beneklerde elim büyüklüğünde) komple beyaz boya... Her tarafı, tavan, kapı, tampon, kaput her yer.... Tabi şok hali bende... Neyse allahtan tesadüfen aşağı indim ya boya daha yeni dökülmüş kurumamış bez aldım elime silmeye başladım ama olcak gibi değil doğru yıkamacıya çok şükür hallettiler bişey kalmadı. O fırtınada ki öyle bir fırtına varki izmirde 3 gündür tabelalar ağaçlar yerinden sökülmüş... Böyle durumda sayın cahil komşularımdan biri ki bulamadık kimdir balkonundan ağzı açık boya bırakıyor uçuyor 6 araba komple benimki gibi.... Neyse şanslıymışımki kurumadan inmişim arabanın yanına... Eski astramda da aynısı olmuştu, nerde arıza var beni buluyor hep zaten

:):) töbee töbee olaya bak yaa öyle komsuyu varyaa apartman sokmam arabası varsa rusya haritası cizerim üstüne adi herif akılsız ahmak:mad::mad:

LND' Alıntı:
:):) töbee töbee olaya bak yaa öyle komsuyu varyaa apartman sokmam arabası varsa rusya haritası cizerim üstüne adi herif akılsız ahmak:mad::mad:
ya valla sorma işte bak aman kimsenin başına gelmesin, dalmaçya köpek gibiydi araba:p :(

aman diyim bencede yıkatma, kırbaç gibi vuruyor onlar araca.

bence gereksiz ve masraf çıkarıcı bir durum. hiç tavsiye etmiyorum. dışı güzel görünecek diye aynadan antenden boyadan olmamak lazım. ver 3-5 ytl adam gibi yıkasınlar oto yıkamacılar.

ELEGANCE' Alıntı:
Dün öğleden sonra evdeydim bu başlığa yazı yazmıştım fırça değdirmeyin diye, yazdıktan sonra hadi dedim dışarı çıkayım bankaya uğrayım acelemde yoktu tesadüfen meşguliyet olsun diye...

otoparka bir indimki, apartmanımızdan biri almış eline bez bardaktan boşanırcasına yağan yağmurda ve şiddetli fırtınada arabasını siliyor.... Allah allah dedim kendi kendime hafif bıyık altından gülümsedim delirmişmi diye sonra 1-2 adım daha attım "bak ya şu hale yazık, hadi benim araba eski ama şu siyah astra kaç milyar hasar var, yazık" dedi.... Arabalarımızda yanyana...

Allahım bir de baktımki arabamın üstü benek benek (beneklerde elim büyüklüğünde) komple beyaz boya... Her tarafı, tavan, kapı, tampon, kaput her yer.... Tabi şok hali bende... Neyse allahtan tesadüfen aşağı indim ya boya daha yeni dökülmüş kurumamış bez aldım elime silmeye başladım ama olcak gibi değil doğru yıkamacıya çok şükür hallettiler bişey kalmadı. O fırtınada ki öyle bir fırtına varki izmirde 3 gündür tabelalar ağaçlar yerinden sökülmüş... Böyle durumda sayın cahil komşularımdan biri ki bulamadık kimdir balkonundan ağzı açık boya bırakıyor uçuyor 6 araba komple benimki gibi.... Neyse şanslıymışımki kurumadan inmişim arabanın yanına... Eski astramda da aynısı olmuştu, nerde arıza var beni buluyor hep zaten

ahh ahhh arabayı aldığımın ( sıfırken ) 6. yada 7. ayı balkona sigara içmeye çıktım arabaya bakayım dedim O NE TAVANDA GARİB LEKELER VAR hemen aşağıya indip bir baktım tavan boyası hep kabarmış kapılar ön kaput sırf çizik aman Allah ım derken yan arabaya baktım o da aynı 5 araba birden mafiş...NE AĞLAMIŞTIM AMA YA...hidrolik yağı dökmüş ŞEREFSİZLER...

Geri