Otomatik viteste boşta gidilirmi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, bende boşa atmamaya karar verdim bu şekilde.
Yalnız, uzun süreli kırmızı ışıklarda aracı boş almayı öneriyorlar, bir şöför ustası abimiz öle demişti, aracı rahatlatırsın die..

kırmızı ışıkta boşa almanızın bir sakıncası yok ki zaten..

Valla eski arabam 1.4 otomatik 206 idi manuel gibi kullanıyordum hiç bir sorunla karşılaşmadım 40bin km az bir rakam değil. Boşa atarsınız devir rolantiye indiğinde gaza falan basmadan d ye çekerseniz bir problem olmayacağını görürsünüz. Hatta boşta devirini yüksek tutup dye aldığınızdada iyi bir kalkış yapabilirsiniz. Bende kilitliyordu olmuyordu ama arkadaşın Corsa b sinde çok güzel oluyordu :D . Kalkış için en güzeli dip gaz dip fren. =)

arkadaşalar otomatik viteslerde şanzımanın soğutulması içerisindeki yağla olur boşa aldığınızda krankdan gelen hareket şanzımanın dönmesini sağlar ama hareketin iletilmesi kesildiğinden yağ devirdaim yapmaz ve soğutma olmaz. buda şanzımanın aşırı ısınıp içerisindeki rotor kanatlarının sıkışmasına ve kitlenmesine sebep olur. buda size bayağı masraf açar. ama kırmızı ışıklarda araç uzun süre sabit durmadığından zararı olmaz.

Geri