Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
uzun süredir otomatik sanzımanlı araç kullanıyorum ve her defasında manuele bindiğimde iyi ki otomatik almışım diyorum. hiçbir dezavantajını da görmedim. Yok yakıt, yok arıza, yok kontrolün sürücüde olması gibi zırvaların otomatik araç aldıktan sonra boş olduğunu anladım. Eğer günün birinde 200hp lik bir aracım olursa kullanım zevki için manuel alabilirm ama 1.6 veya 2.0 araçlar için manuel vitesin eziyetine artık katlanamam.
işte buna katılıyorum..Ben de ilerde bir m3 alırsam manuel alırım ama onun altında manuelin eziyetine katlanmam....:good:

ben arabaya araba demem manuel vites olmayınca :)

manuel s2000 olacak. m3 ü manuel ne yapayım. smg var :D

gerekli eklenti yapılmıştır. saol burak.

ses getirdiğimiz ortada.

Birşeyi görmeden, kullanmadan önyargı oluşturanlara çok şaşırıyorum. Otomatik aracın 4500 devirden yukarısını çeviremeyeceği, yok karda kalkamayacağı, yok istediğin vitese geçemeyeceği, yok şöfürün araca değil, aracın şöföre hükmedeceği falan filan. Forumda otomatik şanzımanla ilgili tonla bilgi varken hala böyle önyargılar görmek çok garip. En çok takıldığım önyargı da aracın şöföre hükmetmesi. Ne alakası var. Sanki şanzıman keyfine göre vites büyütüp küçültüyor. Bu arada Polat abiye de bilgilendirici yazılarından dolayı teşekkür ederim. Hepsi çok bilgilendirici.

E-5 ten gebze ye girince (feribotun ordan) gebze içine doğru dik bir yokuş vardır...
birkaç yıl önce kar dan ötürü e-5 bile kapanmışken ben o yola girdim ve yokuş yukarı bütün manuel ler kaya kaya, yanlaya yanlaya kaldırımlara dayanmışken ben ağır ağır otomatik arabamla çıktım en yukarı kadar... otomatik araba kar da manuel den iyidir çoğu zaman...
şuanki otomatik astram da sport mod açıkken 6000 devirden fazla çeviriyor ve 100 hp lik otomatik arabam 110 hp lik tek kapı hafif araçları kalkışta ve sonrasında epeyce bir geride bırakabiliyor.
performans istersen var, güvenlik ve konfor desen daha iyi..
neden uğraşayım ki manuelle. o zaten en iyisini ayarlıyor...

Birşeyi görmeden, kullanmadan önyargı oluşturanlara çok şaşırıyorum. Otomatik aracın 4500 devirden yukarısını çeviremeyeceği, yok karda kalkamayacağı, yok istediğin vitese geçemeyeceği, yok şöfürün araca değil, aracın şöföre hükmedeceği falan filan. Forumda otomatik şanzımanla ilgili tonla bilgi varken hala böyle önyargılar görmek çok garip. En çok takıldığım önyargı da aracın şöföre hükmetmesi. Ne alakası var. Sanki şanzıman keyfine göre vites büyütüp küçültüyor. Bu arada Polat abiye de bilgilendirici yazılarından dolayı teşekkür ederim. Hepsi çok bilgilendirici.

asıl kıymet bilmen beni daha çok sevindirdi özgür. birgün amerika gibi %99 otomatikçi olucaz.

otomatik iyidir:D

birgün amerika gibi %99 otomatikçi olucaz.

inş abi inş..
markalarda artık otomatik fiyat farkını bıraz indirse yada onu artık standart yaparsa bu olur.. ama araya direk 3-4 milyar koyunca insan vermiyo o kadar parayi..

Geri