Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu benim araç yokuşta kayıyor???

bunuda şimdik yeni diye demeyin nolur :) :)
Benim arabamda(97 Vectra B otomatik) yokuşlu yerlerde; örneğin yokuş aşağı duruyorum, arabayı çalıştırdım, taktım R'ye geri geleceğim. R'ye takıp freni bırakınca 1 milim öne kayıp, kendi kendine geri geliyordu(hiç gaza basmadan). 1-2 milim kayması normaldir. Gaza basmayın, 1-2 milim kayıp toplayacaktır. Ama easytronic'lerde bu da yok, gaza basmazsan girersin öndekine. Hiç kaymasın diyorsanız, freni bırakır bırakmaz ayağınızın ucuyla ufacık gaza dokunun direk fırlayacaktır. Ben zaten bir hata yapıp iki ayak kullanıyordum:) Yani sağ ayakla gaza, sol ayakla frene. Biliyorum çok tehlikeli ama alışkanlık işte.

Son düzenleme:
Benim arabamda(97 Vectra B otomatik) yokuşlu yerlerde; örneğin yokuş aşağı duruyorum, arabayı çalıştırdım, taktım R'ye geri geleceğim. R'ye takıp freni bırakınca 1 milim öne kayıp, kendi kendine geri geliyordu(hiç gaza basmadan). 1-2 milim kayması normaldir. Hiç kaymasın diyorsanız freni bırakır bırakmaz ayağınızın ucuyla ufacık gaza dokunun direk fırlayacaktır. Ben zaten bir hata yapıp iki ayak kullanıyordum:) Yani sağ ayakla gaza, sol ayakla frene. Biliyorum çok tehlikeli ama alışkanlık işte.

deli cesaret var ama yok cnm tehlikeli :)
azcıktaa kaymıyordu da ben beceremedim sanırım. yeni ya kıyamıyorumm ona :D

Vites değiştirirken frene basmıyorsanız yine kayar. Frene basmadan değiştirme yaparsanız, hem kayar aynı zamanda şanzımana zarar verirsiniz.

sadece p ye ve d ye alırken e bide r ye alırken basıyoruz.. anlamadım

Evet yani araba dururken; örneğin P'den D'ye alacaksınız. Mutlaka frene basarak alın demek istedim :) Bide aman araba tam durmadan değişim yapmayın :) 1-2-3-D hariç tabi.

yapmıyorum :) eee kemm kümmm bazen azcık giderken az fren R gerüüüüüüüüü oluyo tabi :)

Şanzımana zararlı yani benden söylemesi :) Acil durumlar varsa hafif giderken R'ye alcağınıza frene bi anda asılın, araba dursun öyle alın derim.

şimdik şöle oluyo garajlarda park ederken arkadaki anlayışlı *? beyleri bekletmemek için yapılan bir park ediş stilidir. :)

küsüm ben sana. bu laflarınada inanmıyorum. önceki dediklerine bak hep yalanmış. bunlarda yalan. herşey yalan. yalaaan. ühü ühü
ama abi ben bu başlığı açarken geleciğimi görmüşüm bak 'SEVENLER' derneği dedim kullananlar değil..ben gönülden seviyorum ama öğrenciyim işte mecbur kaldım şöyle bir 30 olayım alcam kendime otomatik. ı love you automatic:D:D

Geri