- Konuyu Başlatan
anlaşılmadı bi daha anlatsana...
Bilgi alanını anlamsızlaştırma arkadaşım. Varsa bilgin ve fikrin söyle yardımcı ol yoksa gereksiz sohbet alanı yapmayalım burayı.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
anlaşılmadı bi daha anlatsana...
arkadaşlar elimde şu an katalog var otomatik 6.8 lt. manuel 6.2 lt tabii bunlar katalog değeri ben otomatik kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim uzun yolda kesinlikle otomatik daha az yakıyor şehir içinde ise otomatik önemsenmeyecek kadarcık fazla yakıyor olabilir şöyle söyleyebilirim lpg de 12 litre ile 100km şehir içi kullanıyorum....iyi forumlar
İlgili tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Muhtemelen eşdeğer miktarda yakıtlara sahipler. Tüm forumdaşlarıma selametle...
- Otomatik daha fazla yakar...
- Düz vites 5 ileri vitestir... Otomatik vites 4 ileri vitestir...
- Şehir içinde ne kadar kısa mesafe gidip, durup, arabayı bir güzel soğutup, sonra tekrar çalıştırıp kısa mesafe gidersen ve bu durup-kalkmalar ne kadar rutine binerse o kadar çok yakarsın...
- Şehir içi trafikte ne kadar çok dur-kalk yaparsan o kadar çok yakarsın...
- Yanılmıyorsam katalogta yazılan veriler şoförden başka yükü olmayan araçlarla yapılan test sürüşlerinin verileridir... Ayrıca yine bu testlerin yapıldığı Almanya trafiği ile Türkiye trafiğini birbirine karıştırmayalım...
Bu arada; araçlarınızın yakıt tüketimi hesabını para üzerinden değil litre üzerinden yaparsanız ve buraya da öyle yazarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum... Bugün kurşunsuz benzin 3.10 YTL.'dir... Siz yazarsınız "benim arabam 50 YTL.'lik benzinle şu kadar km. gidiyor" diye, 6 ay sonra benzin olur 3.50 YTL., sizin mesajınızı okuyan kişi 6 ay önceki benzin fiyatını düşünmeden "vayy bee benim arabam amma çok yakıyormuş, kesin arabamda bir problem var" der, başlar sıkıntı çekmeye... Bu nedenle ben tüketim hesaplarının daima litre bazında yapılmasından yanayım...