Otomatik vites için yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemalyen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kemalyen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam dostlar,
Bende 98 Model Astra GLS var. Kırmızı ışıkta veya beklemelerde N'ye almak uygun mu? Otomatik vites kullanan bir arkadaşa sordum hiç gerek yok hep D'de kullan dedi. Benim de tabii kide kafam karıştı.

Şimdi kısa beklemelerde N'ye almak yakıt tasarrufu sağlar mı ve hep D'de kulanmak sorun yaratır mı?

Şimdiden teşekkürler.

valla bende böyle bir konu açmaya hazırlanıyordum çok yaşa hemi

Forumu aradım taradım bulamadım, bilenlere sordum kafam karıştı.

ben hep dediğiniz gibi kırmızı ışıklarda n ye alıyorum . Ama kısa süreli durumlarda yapmıyorum. Uzun süreli duruşlarda mesela orada 10saniye yazıyosa gidip de N ye almıyorum. Bunu bana ustam tavsiye etti. Şanzımanın hayrı içinmiş

Bir de bana dediği araba tamamen durmadan D den N ye , veya N den D ye almamamız gerektiği. Bu değişimleri yaparken ayağımız frende olmalı

Son düzenleme:
Hiç Uğraşmayin Faydasi Yok.30sn üstü Olursa P Yada N Ye Alin Yoksa Uğraşmayin.tasarruf Için Yapacaksaniz,otomatik Viteste Başka Yollar Var

Benim yolumun üzerinde bir kaç tane trafik ışığı. Hatta biri öyle ki 90 sn. Oraya gelince alıcam zaten 10 sn değmez.

Peki tasarruf için verebileceğiniz tavsiyeler neler.

frene basılıyken 2 sn den sora kendılıgınden boşa alıyor zaten...

arkadaşınki f kasa onda almıyo sanırsam...bnimkide f kasa otm vites az ykmk istiyorsan gaza belli bir ayarda bas hep aynı bas ayağını kıpırdatma 2 devir uygun

Ustamın söylediği tamamen doğru arkadaşlar maalesef toplumuzda böyle kulaktan duyma laflar diyelim söyleniyor.Bende A/T Astra G kullanıyorum kitabında ustamın dediği aynen yazıyor. Yani boşu boşuna vitesle oynayıp durmayın zaten kısa bir süre sonra o kendisini boşa alıyor...

sanırım önce kullanım kitapçığını okumayı öğrenmemiz gerekiyo... sonra bilene saygı duymayı...

Geri