Merhaba 2001 model civarı otomatik vectra 2.000 cdx düşünüyorum fakat kronik arızası var mı. otomatik şanzumanı nasıl bir problem var mı. kimisi çok titriyor bazen vites kafayı yiyor falan diyor. şimdiden çok teşekkür ederim...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
2.0 ların otomoatiğinde kronik sorun yoktur. fakat eski nesil şanzıman olduklarından şehir içinde sürekli 1 ve 2. vitesi kullanır. zaten 4 ileri olduğundan fazla seçeneği yoktur. yani özellikle şehir içinde çok sık vites düşürür yada artırır. aynı şekilde hafif bir rampada bile kalktığınızda 1 den 2 ye geç atar buda tabiki direkt benzin yakışına etki eder. ama uzun yolda düz vectradan benzin olarak farkı yoktur.
ben yılbaşından hemen sonra oto. vectra cd aldım şehir içinde tüpte 260kr civarı yakıyorud. şimdi onu satıp manuel aldım oda ş.içinde tüpte 200kr civarı yakıyor.
fakat otomatikte bu değeri bulabilmek için sürekli dikkat etmek deviri ve yol durumunu takip edip gaz ile şanzımana komut vermek gerekiyorki bence otomatiği seçmemin tek sebebi bunları yapmamaktı. yani bu işlemleri düz viteste zaten yapıyorsun bundan kurtulmak için otomatik alıyorsun düze göre tek avantajı debriyaja basmamak oluyor. e birde üstüne sorun çıkarsa masrafının çok olacağınıda koyunca bence gereksiz bir durum haline geliyor.
abi sizinkinde bir problem olmasın? ben gayet memnunum, şehiriçi 1-2-3-4 hepsini kullanıyor, üstelik Çorum şehiriçi 3 şerit ana yollar hariç görebileceğiniz max. hız 60-70, buna rağmen bizimki her zaman en uygun vitese takıyor. ben gaz pedalının açısına değilde hızıma odaklanıyorum, ona göre gaza basıyorum. yani şu yolda şu vitese taksın diye değil, beni şu hızda götürsün diye gazı ayarlıyorum ona görede şehiriçi tüm vitesleri kullanıyorum
üstelik Ankara'da da kullandım, ara hızlanmalar haricinde hep üst viteslerdeydi araç