Ortalama Yakıt Tüketim Değerleriniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deniz39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deniz39

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,

Yol bilgisayarındaki kalan menzilin doğruluğuna pek inanmıyorum. Çünkü paneldeki ibre ile kalan menzil mesafesi birbirlerini desteklemiyor. Aranızda menzil 0 yada Yakıt alınız ibaresi çıktıktan sonra yakıtı bitene kadar kullanan varmı kısaca kalan menzil 0 olduktan sonra araç kaç km yol gidiyor acaba ?

Aracımın ortalama yakıt tüketim değeri ;

1.3 astra dizel motor ortalama değer : 100km/6 lt

Astra g benzinli 6,5/100

Bence, yaklaşık olarak doğru gösteriyor. Çeyrek depo benzini 12.5 litre kabul edersek 100 küsur kilometre menzil var diyor, şehir içinde.

Tek bir kaynağa bağlı kalacaksınız. Ya manuel olarak kendiniz hesaplayacaksınız ya da her bilgiyi yol bilgisayarından alacaksınız. Sonuçta her ikisi de aynı çıkıyor(yol bilgisayarını en az 2000 km öncesinden sıfırlamak kaydı ile).

Sene başında sıfırlanan yol bilgisayarı verileri ile:
ort.hız : 24 km/h (10000 km'lik ortalama)
ort.tük. :9.8 lt/100km (10000 km'lik ortalama)

Ortalama hızın mutlaka doğru olarak bilinmesi lazım. Böyle olmadığı zaman elmalar ile armutlar toplanmaya çalışılıyormuş gibi oluyor.

ben genelde şehirdışı ağırlıklı kullanıyorum 5lt/100 km yi geçmiyor.
sadece şehir içinde ise 6lt yi geçmiyor 5-5.5 lt arasında dolanıyor...
30km altına düşünce yakıt alın diye uyarı veriyor.ben almadım tam olarak da bitirmedim ama 30 üstüne bi 30 daha gittim uzun yolda daha yakıt bitmemişti...
aracım 38000 km de.bilgisayar kaydı çift olduğundaan birini hiç sıfırlamadım ortalaması 5.0 lt/100 km gösteriyor...

bide geçen sene kastamonudan full depoyla çıktım ankara içinde bi 100 km yaptım oradan antalyaya gittim.antalyaya indiğimde 4,1lt/100 km gösteriyodu ortalamayı bilgisayar.çeyrek depodan fazla duruyodu.kastamonu antalya 800 km bide 100 km ankara içini sayarsak 900.genelde depoyu fulleyince menzil 1250 km gibi bişe çıkıyo

vectra c , brc gaz 9 lt /100 km

1 depoyla(52lt) ortalama 1250 km yapan varmı astra dizelle ?

Çünkü ortalama olarak eğer araba 6lt/100km yakıt harcamışsa 52 litre mazotla 866 km yol yapar.

Eğer ortalama olarak 5lt/100km yakıt harcamışsa 52 litre mazotla 1040 km yol yapması gerekiyor.

Ama eğer araç full depo(52 litre) yakıt alınca 1250 km menzil gösteriyorsa ekranda bu menzile ulaşması için ortalama tüketimin 4.2lt/100km olması lazım bu bence ulaşılması biraz güç bir ortalama.

ben 1150 yi aştım... yani yapabilir...

100 km'de Şehir içi 7 Litre 270 - 260 krş civarı ...

Geri